Βιωματική δράση κυκλοφοριακής αγωγής στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας από το Δήμο Ρεθύμνης και συνεργαζόμενους φορείς - 26/10/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια εξόχως επωφελή δυνατότητα βιωματικής προσέγγισης βασικών αρχών κυκλοφοριακής αγωγής, είχαν οι μικροί συμπολίτες μας, την περασμένη Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Τροχαία και τον Ο.Κ.Α. «Πρέβελη» υλοποίησαν προσομοίωση της δράσης κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποιείται κάθε χρόνο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι μικροί ενεργοί πολίτες, υπό την καθοδήγηση του προπονητή Ο.Κ.Α. «Πρέβελη» κ. Σφακιανάκη Μανόλη και εκπροσώπου της Τροχαίας Ρεθύμνου, ακολούθησαν την προκαθορισμένη διαδρομή με την ειδική σήμανση στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχε εγκατασταθεί στην Πλατεία, ενημερώθηκαν για βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας και ανακύκλωσης και τους εφάρμοσαν στην πράξη, μέσα από τη συνεργασία, την τήρηση των ενδεδειγμένων κανόνων και το παιχνίδι.

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το ΣΚ στην πόλη μας, συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, η οποία υλοποιείται κάθε χρόνο και τυγχάνει θερμής αποδοχής από τους μικρούς και μεγάλους αποδέκτες της.

Σημειώνεται δε, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη οι δράσεις ευαισθητοποίησης και τα βιωματικά σεμινάρια οδικής ασφάλειας στα σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης, που διαρκούν περίπου ένα μήνα, χρηματοδοτούνται από το Δήμο Ρεθύμνης και υλοποιούνται με φροντίδα και αφοσίωση από τον κ. Σφακιανάκη Μανόλη του Ο.Κ.Α Πρέβελη και της Τροχαίας.

Η εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, είχε ως στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών για τη δράση και το περιεχόμενο της και παρείχε τη δυνατότητα συμμετοχής όχι μόνον σε μαθητές του Δημοτικού αλλά σε παιδιά όλων των ηλικιών.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, συνομίλησε με τα παιδιά, τα συγχάρηκε για τη συμμετοχή τους, τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν να νοιάζονται για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τους προσέφερε αναμνηστικά μπλουζάκια με το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τα οποία χορήγησε ο Όμιλος «Grecotel».

Την εκδήλωση, εκτός από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, τίμησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & κυκλοφοριακών θεμάτων Δ.Ρ. κ. Άγγελος Μαλάς, η Αντιδήμαρχος παιδείας και κοινωνικής πολιτικής Δ.Ρ. Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, εκπρόσωπος της Τροχαίας Ρεθύμνου, ο Γενικός Διευθυντής κ. Βασίλης Μηναδάκης, ο Διευθυντής Λειτουργιών κ. Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης και στελέχη του Ομίλου «Grecotel», στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής - Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δ.Ρ., στελέχη του Ο.Κ.Α. «Πρέβελη» και πλήθος συμπολιτών μας.

 

Από το Γρ Τύπου

 

 

25 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)