Διαδικτυακή ημερίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα γονέων και παιδιών στην μετα - covid εποχή στις 26 Μαϊου - 24/05/21

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
- Εθελοντισμού και διασύνδεσης με φορείς και οργανώσεις,
- Τουρισμού για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Τ 2813400256
Δ Πλατεία Ελευθερίας ΤΚ 71201 Ηράκλειο Κρήτη
W www.crete.gov.gr

 

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση συμμετοχής, σε διαδικτυακή εκδήλωση «Εγώ και οι δυνάμεις μου! Μιλάμε για την ψυχική υγεία της οικογένειας στην μετά-COVID εποχή!».

Στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων του κέντρου εθελοντισμού της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί webinar για την ψυχική ανθεκτικότητα γονέων και παιδιών στην μετά-COVID-19 εποχή στις 26 Μαΐου 2021, στις 18:30 με τίτλο «Εγώ και οι δυνάμεις μου! Μιλάμε για την ψυχική υγεία της οικογένειας στην μετά-COVID εποχή!»


Πρόγραμμα

Συντονισμός:

Γεωργία Μηλάκη - Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη

Ομιλητές:

  • Γκουλούσης Γρηγόριος-Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Δήμου Χανίων - “Σχέσεις γονέων και παιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας”
  •  Φωτεινή Παπαδάτου – Ψυχολόγος στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - “COVID-19: Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση γονέων και παιδιών”
  •  Άννα Νεμπαυλάκη - Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Ειδικός Σύμβουλος Παιδείας Δήμου Χανίων - “Οκτώ κρυψώνες αυτοεκτίμησης που μπορούμε να ανακαλύψουμε από τα παιδιά για τα παιδιά”
  • Ελένη Π. Μαράκη- Δρ. Επιστημών της Αγωγής –Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος Ι.Α.Κ.Ε., Προϊσταμένη Κ.Ε.Σ.Υ. Ηρακλείου - “Πανελλήνιες Εξετάσεις και Διαχείριση Άγχους, Φόβου και Αποτυχίας. Η ενεργητική ακρόαση ως μέσο αποφόρτισης και ενδυνάμωσης”

(Πως μπορούν οι γονείς και τα παιδιά να διαχειριστούν το άγχος - Πρακτικές συμβουλές)

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του ανέφερε: «η Περιφέρεια Κρήτης και το Κέντρο Εθελοντισμού συνεχίζουν τις σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Ένας σχεδιασμός που κινητοποιεί τον ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, στηρίζει τον εθελοντισμό και φέρνει στο επίκεντρο του διαλόγου κρίσιμα για την κοινωνία ζητήματα. Η ψυχική υγεία ενηλίκων, αλλά κυρίως των παιδιών και των νέων στη μετά-Covid εποχή, απασχολεί αυτή την περίοδο ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο το διαδικτυακό σεμινάρια, με τις εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν γονείς και εκπαιδευτικούς».

Η Γεωργία Μηλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος διασύνδεσης με εθελοντικές οργανώσεις και συνεργαζόμενους φορείς δήλωσε: «Η σηματοδότηση της νέας αρχής στην μετά-Covid εποχή πηγάζει μέσα από τον τρόπο σκέψης του καθένα από εμάς και στοχεύει στην ευρύτερη αλλαγή. Απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτικούς και γονείς με παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή έως το λύκειο, καλώντας τους να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν την ψυχική τους ανθεκτικότητα, δίνοντας το έναυσμα της επανεκκίνησης στα παιδιά και αποβάλλοντας την ψυχολογία του φόβου και του πανικού. Στόχος μας είναι να κατανοήσουν πως ακόμα και σε δύσκολα «περάσματα», συνεχίζουμε να προχωρούμε, εστιάζουμε στον στόχο, αναζητώντας λύσεις και αξιοποιώντας τις δυνάμεις στη φαρέτρα μας».

Η Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη, Εντεταλμένη Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού στην Π.Ε.Χανίων, τονίζει: «Στο μετέωρο βήμα της επόμενης ημέρας, του εγκλεισμού και της καραντίνας ερχόμαστε να αναμετρηθούμε με παλιούς και νέους φόβους. Σηκώνοντας το ανάστημα με γενναιότητα και προσμονή να πάρουμε τη ζωή μας πίσω συναντάμε τους παλιούς φόβους και ανασφάλειες, ξεχωριστούς για τον καθένα, που έρχονται ενισχυμένοι σε αυτό το διάχυτο περιβάλλον της αρρώστιας. Ένας ολόκληρος κόσμος άλλαξε σκληρά την καθημερινότητά του, γιατί υπήρχε ένας παγκόσμιος κίνδυνος μία νόσος, μια αρρώστια. Η κοινωνία βρέθηκε σε παύση σαν να πατήθηκε ένα κουμπί και σταμάτησαν όλα. Οι σχέσεις της οικογένειας διαστρεβλώθηκαν. Είμαι περήφανη που η Περιφέρεια Κρήτης και το Χαμόγελο του παιδιού, αναγνωρίζοντας έγκαιρα τις συνέπειες της πανδημίας στην ψυχική υγεία, έρχονται άμεσα με αυτή την ημερίδα να αναδείξουν τρόπους και μεθόδους στήριξης, σε μια πρώτη συνάντηση».

 

Αρχεία

16 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)