Επιτυχής η οικολογική - φιλοζωϊκή εκδήλωση Δήμου Ρεθύμνης και φιλοζωϊκού σωματείου 'Νοιάζομαι - 23/11/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θερμή ήταν η συμμετοχή συμπολιτών στην οικολογική και φιλοζωϊκή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το π. Σάββατο (20/11/2021) στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Εθελοντικό Φιλοζωϊκό Σωματείο «Νοιάζομαι», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών σε καθημερινές πρακτικές προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και την υιοθεσία αδέσποτων.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε η πρόσφατη εγκατάσταση καλαίσθητων κυτίων με οικολογικό σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων ζώων, σε 25 επιλεγμένες θέσεις, σε πολυσύχναστους δρόμους και πλατείες του Ρεθύμνου. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των δράσεων του για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της χρήσης πλαστικών, αξιοποίησε μια πρωτοποριακή ελληνική πατέντα η οποία περιλαμβάνει ένα εύχρηστο σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων από ανακυκλωμένο και βιοδιασπώμενο χαρτί μιας χρήσης, το οποίο είναι αποθηκευμένο σε ειδικά σχεδιασμένα μεταλλικά κουτιά που φέρουν τις αναγκαίες ενδείξεις και οδηγίες για την εξαιρετικά απλή χρήση τους. Πλέον όλοι οι συμπολίτες - κηδεμόνες ζώων, μπορούν να βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο τους και να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας, διατηρώντας το δημόσιο χώρο καθαρό και προστατευμένο από δυσάρεστες οσμές και ακαθαρσίες.

Με ικανοποίηση, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο Ρέθυμνο κατά τις μεσημβρινές ώρες που διεξήχθη η εκδήλωση, δεν αποθάρρυναν τους συμπολίτες, οι οποίοι απόλαυσαν με τα μικρά παιδιά τους και τα κατοικίδια τους, τις εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές για τους συμμετέχοντες: οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη για τις πρωτοβουλίες και το σχεδιασμό του Δήμου σχετικά με τη διαχείριση αδέσποτων και τη δημιουργία υποδομών εξυπηρέτησης των φιλόζωων συμπολιτών και των κατοικίδιων τους (όπως είναι το πρώτο Πάρκων Σκύλων που ήδη λειτουργεί στο Ρέθυμνο), να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους της εταιρίας από την οποία προμηθεύτηκε ο Δήμος το καινοτόμο σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων ζώων και να απολαύσουν τον περίπατο τους στον Κήπο με συνανθρώπους τους που μοιράζονταν τι ίδιες ευαισθησίες και ενδιαφέροντα για το περιβάλλον και τα ζώα.

Η Πρόεδρος κα Ελένη Τζανιδάκη και τα μέλη του εθελοντικού φιλοζωϊκού σωματείου Ρεθύμνου «Νοιάζομαι» ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων, παρείχαν πληροφορίες για τη δράση του εθελοντικού σωματείου και την ανάγκη στήριξης του και ζωγράφισαν με τα παιδιά θέματα σχετικά με τα ζώα και το περιβάλλον.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων: κ. Θοδωρής Νίνος / «Ρέθυμνο Αξίζεις», κ. Θωμάς Κρεβετζάκης/ «Οι πολίτες μπροστά ένας Δήμος για όλους»- Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας πόλης & προαστίων, κ. Σταύρος Βουρβαχάκης / «Ρέθυμνο - Ενεργοί Πολίτες», οι Αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου κ. Άγγελος Μαλάς/ Αντιδημ. Τεχνικών Έργων , κ. Γιώργος Σκορδίλης / Αντιδ. Καθημερινότητας Οικισμών, και ο Γ.Γ του Δήμου κ. Μαρίνος Ρουσιάς, οι οποίοι συνέδραμαν με τις παρεμβάσεις τους στην επίτευξη του στόχου της εκδήλωσης.

Στη λήξη της εκδήλωσης, προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες γλαστράκια με αρωματικά φυτά της Κρήτης, τα οποία επιμελήθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Πράσινου του Δήμου καθώς και λιχουδιές για τα ζωάκια που συνόδευαν.

 

18 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)