Δράσεις καθαρισμού από εθελοντές του Δήμου Ρεθύμνης - 23/12/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 Μέσα στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, της αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, και παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκίνησαν σήμερα οι δράσεις καθαρισμού περιοχών του Ρεθύμνου από εθελοντές.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας τού Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το Τμήμα Εθελοντισμού και το Δίκτυο ΡΕΘελοντώ, ξεκίνησαν τον καθαρισμό και την αποκομιδή των απορριμμάτων από τη δυτική παραλία τής πόλης, τηρώντας πάντα τα πρωτόκολλα υγιεινής που επιβάλλει η πανδημία.

Οι εθελοντές όλων των ηλικιών, με πολύ όρεξη και κέφι, χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και ξεκίνησαν να μαζεύουν τα απορρίμματα που έχει ξεβράσει η θάλασσα, ειδικά μετά και την τελευταία κακοκαιρία, από το ύψος τού ΚΤΕΛ μέχρι το στρατόπεδο «Θεοδωράκη». Πλαστικές σακούλες, σπασμένες πλαστικές καρέκλες, πλαστικά μπουκαλάκια νερού, ποτήρια από καφέ, είναι μόνο μερικά από τα σκουπίδια που είχαν πλημμυρίσει την ακτή και μάζεψαν οι εθελοντές.

Ο Τάσος, εθελοντής στην ομάδα «ΓΑΙΑ», επεσήμανε πως ο εθελοντισμός είναι μια στάση ζωής. «Τώρα που η πόλη μας έχει ανάγκη δηλώνουμε παρόντες και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όπως κάνουμε ήδη τόσα χρόνια».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης, εθελοντής στην ίδια ομάδα για περισσότερα από 7 χρόνια, τόνισε πως αυτό που κάνουν σήμερα αποτελεί μια απλή και ανθρώπινη πράξη προσφοράς προς την πόλη και τη φύση. «Το να ενωθούμε και να κάνουμε κάτι όμορφο και χρήσιμο τις δύσκολες αυτές ώρες που είμαστε όλοι σπίτια μας, είναι σημαντικό για να νοιώσουμε και εμείς καλά αλλά και να προσφέρουμε».

Όπως επεσήμανε εθελόντρια από το χωριό Καλονύχτης, «στις επόμενες δράσεις θα φέρω να βοηθήσουν και τα παιδιά μου για δουν πόσο δύσκολο είναι να μαζεύεις αυτό που με τόση ευκολία πετάς».

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της Οργάνωσης ΡΕΘελοντώ, Αγγελική Σερβιλάκη, Γιούλη Φραδέλου, Γιώργος Κονταξάκης, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λελεδάκης και Πέπη Μπιρλιράκη, δήλωσαν ότι «ολοκληρώσαμε αυτόν το χρόνο που ήταν ιδιαίτερα δύσκολος λόγω της πανδημίας και ξεκινάμε τον καινούριο με μία συνεχή ροή εθελοντικής προσφοράς. Θα θέλαμε να καλέσουμε όλους τους πολίτες να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και εκείνοι με τη σειρά τους θα κληθούν όποτε υπάρξει ανάγκη».

Να υπενθυμίσουμε ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με τους ακόλουθους τρόπους;

e-mail: ethelontismos.rethymno@gmail.com

τηλέφωνο: 2831040141-2 ώρες Γραφείου (Τμήμα Εθελοντισμού)

                    6974041704 ώρες Γραφείου (κα Αγγελική Σερβιλάκη, Υπεύθυνη ΡΕΘελοντώ)

Αύριο οι δράσεις θα συνεχιστούν στη δυτική παραλία του Ρεθύμνου, ενώ καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, σε περιοχές της πόλης αλλά και της επαρχίας όπου υπάρχει ανάγκη.

Λόγω των μέτρων υγιεινής και προστασίας που ισχύουν για τον Covid-19, τις δράσεις υλοποιούν αυστηρά και μόνο τα αρμόδια τμήματα του Δήμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, τα Σώματα Ασφαλείας και φυσικά τους εθελοντές που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Όλοι συνεισφέρουν ώστε το Ρέθυμνο να εξακολουθήσει να είναι μια πόλη όμορφη

και καθαρή τόσο για τους κατοίκους της όσο και για τους επισκέπτες της όλες τις ημέρες του χρόνου, καθώς επίσης και τα χωριά και οι οικισμοί που φιλοξενούν και εκείνα πλήθος τουριστών και επισκεπτών.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)