Καινοτόμο οικολογικό σύστημα περισυλλογής ακαθαρσιών ζώων εγκατέστησε ο Δήμος Ρεθύμνης με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαριότητα και τη διευκόλυνση των φιλόζωων πολιτών - 19/11/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια καινοτόμα και περιβαλλοντικά φιλική λύση για την εύκολη, ανέπαφη και υγιεινή περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων, υιοθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης.

Πρόκειται ένα εύχρηστο σύστημα περισυλλογής περιττωμάτων κατοικίδιων από ανακυκλωμένο και βιοδιασπώμενο χαρτί, το οποίο φυλάσσεται σε ειδικά σχεδιασμένο κυτίο και διατίθεται δωρεάν στους συμπολίτες - κηδεμόνες ζώων. Ο Δήμος Ρεθύμνης προμηθεύτηκε και εγκατέστησε τα καλαίσθητα κουτιά με το αναγκαίο υλικό, σε 25 κεντρικά σημεία της πόλης όπου έχει διαπιστωθεί ότι έχουν υψηλή επισκεψιμότητα και αποτελούν χώρους συνάθροισης φιλόζωων συμπολιτών με τα κατοικίδια τους: στο Δημαρχείο, στο πάρκο σκύλων, στις Πλατείες Άη Γιώργη Πεταλιώτη, Μικρασιατών και 4ων Μαρτύρων, στο Δημοτικό Κήπο και σε επιλεγμένες θέσεις κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Σοφοκλή Βενιζέλου.

Η χρήση του χάρτινου συστήματος που μπορούν πλέον να προμηθεύονται οι δημότες από κάθε ειδικό κουτί, είναι εύκολη, οικολογική και δεν αφήνει ίχνος ακαθαρσιών στο σημείο περισυλλογής.

Με την πρωτοβουλία αυτή, η οποία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή οδηγία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, ο Δήμος Ρεθύμνης ενισχύει τις δράσεις του για την προστασία του περιβάλλοντος (από τις ακαθαρσίες και τη χρήση πλαστικών), διευκολύνει τους φιλόζωους, σε συνδυασμό και με τη λειτουργία του πρώτου Πάρκου Σκύλων που δημιούργησε έναντι του κτηρίου των Δικαστηρίων και καλλιεργεί τη νοοτροπία σεβασμού στο δημόσιο χώρο αλλά και στο συνάνθρωπο. Μπορούμε όλοι μαζί, με απλό τρόπο, καλή θέληση και συνεργασία να διατηρήσουμε την καθαριότητα στην πόλη, στους χώρους που μοιραζόμαστε με τους συμπολίτες και τους τετράποδους φίλους μας και να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό και τα δικαιώματα που καθιστούν τη συνύπαρξη μας αρμονική.

Με αυτό το πνεύμα, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνης, το Εθελοντικό Φιλοζωϊκό Σωματείο «Νοιάζομαι», συνδιοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα φροντίδας των ζώων και υιοθεσίας αδέσποτων καθώς και σε οικολογικού χαρακτήρα πρακτικές, οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Στη δράση θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ έχουν κληθεί μαθητές από σχολεία της πόλης που θα λάβουν μέρος σε ψυχαγωγικές δράσεις με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Στη λήξη της δράσης, η οποία αποτελεί μέρος ανάλογων εκδηλώσεων που προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλος από το Δήμο και το «Νοιάζομαι», οι διοργανωτές επιφυλάσσουν μικρές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες και τους τετράποδους φίλους μας.

Προσκαλούνται λοιπόν οι συμπολίτες, κηδεμόνες κατοικιδίων ή μη, να στηρίξουν δια της παρουσίας και συμμετοχής τους την εκδήλωση και να γίνουν ενεργά μέλη της καινοτόμας αυτής πρωτοβουλίας προς όφελος της κοινής μας ζωής στο Ρέθυμνο.

 

Από το Γρ. Τύπου

 

21 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)