Πρωταθλητές Πάλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης με αφορμή το επικείμενο 1ο Διεθνές Τουρνουά Πάλης στο Ρέθυμνο 19/11/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία πρωταθλητών-τριών Πάλης από τη Μολδαβία και το Ουζμπεκιστάν, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, οι οποίοι-ες πρόκειται να λάβουν μέρος στο Πρώτο Διεθνές Τουρνουά Ελευθέρας Πάλης για αθλητές κάτω των 15 ετών που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στις 11 το πρωϊ, στο κλειστό Γυμναστήριο Περιβολίων, στο Ρέθυμνο.

Τους διεθνείς αγώνες συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με τον Αθλητικό Παλαιστικό Όμιλο Ρεθύμνου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης.

Στην πρώτη αυτή, διεθνούς χαρακτήρα αθλητική συνάντηση, θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες ελευθέρας και γυναικείας Πάλης και προπονητές από αθλητικούς Συλλόγους όλης της Κρήτης, από την υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και από τη Μολδαβία και το Ουζμπεκιστάν.

Με την ευκαιρία λοιπόν της άφιξης και παραμονής των αθλητών στο Ρέθυμνο και της επιθυμίας τους να συναντηθούν με τις τοπικές αρχές που στηρίζουν τους αγώνες, ο Δήμαρχος υποδέχθηκε θερμά αντιπροσωπεία αθλητών 14 και 12 ετών, τους οποίους συνόδευαν η πρόεδρος του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου και εκλεγμένη αν. Γενική Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης κα Αντωνία Παπαδάκη και οι προπονητές κ. Βασίλης Ταταρλι και ο 9ος παγκόσμιος πρωταθλητής κόσμου το 2021 κ. Λιουτκάνοβ Ντεμιαν.

Μεταξύ των αθλητών από τη Μολδαβία, ήταν η Όλγα Ποποβα, 14 ετών, χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2021 και δύο χρυσοί Βαλκανιονίκες στην Ξάνθη, προ δύο εβδομάδων, οι δεκατετράχρονοι Cara Ivan και Caramalak Daniel.

Οι αθλητές από το Ουζμπεκιστάν παλεύουν όλοι σε χαμηλές κατηγορίες βάρους, με φαβορί τα δίδυμα αδέλφια Karimov, που είναι πρωταθλητές του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τουρνουά «Ταλίν Οπεν». Το Ρέθυμνο εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο από τον Χάλκινο Βαλκανιονίκη Νίκο Καραβάνο, 14 ετών.

Ο κ. Μαρινάκης καλωσόρισε εγκάρδια τα μέλη της αθλητικής αποστολής και αφού συνεχάρη κι ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Α.Π.Ο.Ρ κα Α. Παπαδάκη για τη διοργάνωση διεθνών αγώνων στο Ρέθυμνο, αφιέρωσε στους επισκέπτες του όσο χρόνο χρειάστηκε για να συζητήσουν σχετικά με τον Αθλητισμό, το άθλημα της Πάλης αλλά και το Ρέθυμνο.

Ο Δήμαρχος αποτύπωσε στους ξένους αθλητές την εικόνα του σύγχρονου Ρεθύμνου που στέκει με σεβασμό απέναντι στο παρελθόν του και όπως δήλωσαν οι ίδιοι, αισθάνθηκαν οικειότητα για την πόλη που τους φιλοξενεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαρινάκης εξήρε τα προτερήματα της Πάλης ως άθλημα που καλλιεργεί το πνεύμα και ενδυναμώνει το σώμα αφού προϋποθέτει ευστροφία, δύναμη, αυτοσυγκέντρωση, γρήγορα αντανακλαστικά, κριτική σκέψη, στρατηγική, πρόβλεψη και φαντασία. Ένα άθλημα που, όπως ανέφερε στα παιδιά, τιμάται από τον ελληνικό πολιτισμό εδώ και 3500 χιλιάδες χρόνια, όπως επιβεβαιώνουν οι απεικονίσεις στα αρχαία αγγεία και οι ιστορικές αναφορές για τα γυμναστήρια που στην αρχαιότητα λειτουργούσαν ως σχολεία για τους νέους. Άλλωστε ο Αθλητισμός, ως έκφανση Πολιτισμού λειτουργεί ενοποιητικά: συνδέει τους ομοεθνείς ανθρώπους μεταξύ τους αλλά και τους λαούς, όπως αποδεικνύεται κι από τη γνωριμία που επεφύλαξε στο Ρέθυμνο με τους αθλητές από τις Ρωσόφωνες χώρες το διεθνές τουρνουά.

Γι’ αυτούς τους επιπλέον λόγους, ο Δήμαρχος συνέστησε στα παιδιά να αγαπούν την Πάλη ως άθλημα που έχει να τους προσφέρει σημαντικά μαθήματα στάσης ζωής και όχι ως μέσο προσωπικών διακρίσεων και επιτυχιών και τους παρείχε τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα παραμείνει σταθερός αρωγός της Πάλης στο Ρέθυμνο και του δραστήριου αθλητικού της φορέα, του Αθλητικού Παλαιστικού Ομίλου Ρεθύμνου, ο οποίος προάγει τον Αθλητισμό με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα.

Η συνεργασία ολοκληρώθηκε με ευχές για καλή επιτυχία στη διοργάνωση και στις επιδόσεις των αθλητών και προσφορά αναμνηστικών δώρων στους αθλητές από τον Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη.

14 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)