Ολοκληρώθηκε ο τριήμερος κύκλος διαδικτυακών συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης - 19/04/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε ο τριήμερος κύκλος διαδικτυακών συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες της Γαλλίας από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν προγραμματισμένες στο πλαίσιο του VIRTUAL GREEK ALTERNATIVE TOURISM & GASTRONOMY WORKSHOP 2021, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας του Ρεθύμνου στην αγορά της Γαλλίας.

Η πληροφόρηση και από τα δύο μέρη ήταν για την επικαιρότητα που αφορά στο άνοιγμα των αγορών την τουριστική σεζόν αλλά και για τα επιμέρους θέματα του τουρισμού που αφορούν στις εναλλακτικές μορφές που αναζητούν οι Γάλλοι.

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε ότι ο Γάλλος ταξιδευτής ψάχνει για την αυθεντική κουλτούρα των ντόπιων και διαφορετικές εμπειρίες στις διακοπές του.

Οι εκπρόσωποι του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου είχαν την ευκαιρία να δώσουν αναλυτική πληροφόρηση για τον προγραμματισμό του δήμου σε πολιτιστικό, αθλητικό, οινογαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς και για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις ειδικές μορφές τουρισμού όπως ποδηλατικό, γαμήλιο και φυσιολατρικό τουρισμό.

Και με αυτές τις επαφές εμπλουτίσαμε τις γνωριμίες μας με τις αγορές τής Ευρώπης και μας δίνεται η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τους εκπροσώπους τους, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφθούν το Ρέθυμνο στο άμεσο μέλλον.

Για όλα τα παραπάνω ενημερώθηκε η Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας συνεδρίαση της Παρασκευής 16/4/2021 καθώς και για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας που είχε στην ημερήσια διάταξη.

Καλεσμένοι στην Επιτροπή ήταν ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας νομού Ρεθύμνης Πύραρχος κ. Λάμπρος Κίτσιος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης κ. Δημήτρης Λελεδάκης.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Κίτσιος ζήτησε τη στήριξη και συνδρομή όλων των τοπικών φορέων καθώς «δεν νοείται τουρισμός χωρίς αίσθημα ασφάλειας και αυτό πρέπει να το εξασφαλίσουμε στους τουρίστες που έρχονται».

Μετά από συζήτηση που είχαν οι καλεσμένοι και τα μέλη τής Επιτροπής αποφασίστηκε:

1. Να αποστείλει ο Δήμος Ρεθύμνης αναλυτική ενημέρωση για

• τον προγραμματισμό στην καθαριότητα από το Δήμο που αφορά στην πολιτική προστασία και την προετοιμασία για την τουριστική σεζόν

• τη διαχείριση των απορριμμάτων

• πού μπορούν να αποστέλλουν ή να εναποθέτουν οι επιχειρηματίες τουρισμού τα μπάζα από τις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων και των επιπλωμένων διαμερισμάτων

• πώς να διαχειρίζονται τα υπολείμματα από τα κλαδέματα που κάνουν στα οικόπεδα και στους κήπους τους όλων των ειδών τα τουριστικά καταλύματα.

2. Ο κάθε φορέας-μέλος τής Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας να μεταφέρει την παραπάνω αναλυτική ενημέρωση του Δήμου σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του

3. Μετά από πρόταση μέλους της Επιτροπής θα γίνει προσπάθεια καμπάνιας για εντατικοποίηση τής τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας από τους πολίτες, προκειμένου το Ρέθυμνο να παραμείνει ένας ασφαλής προορισμός για να διατηρήσει υψηλή επισκεψιμότητα και βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας.

4. Να δημιουργηθεί ένα έντυπο φυλλάδιο για ενημέρωση των πολιτών και επισκεπτών πάνω στα βασικά θέματα πολιτικής προστασίας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 

22 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)