Συνεργασία Αντιδημάρχου Παιδείας ΔΡ με Διευθυντές Σχολείων και Προϊσταμένων Εκπαίδευσης με επίκεντρο τη διαχείριση αναγκών των σχολικών μονάδων - 18/11/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος συνεργασιών της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρεθύμνης δρ Άννας Ελευθεριάδου – Γκίκα, με τους Διευθυντές των Σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Οι διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, με τη συμμετοχή του Διευθυντή Α’θμιας Εκπαίδευσης κ. Λ. Καρβούνη, του Διευθυντή Β’ θμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Γαζανού, των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Δ.Ρ. κ.κ. Γ. Μοτάκη και Δ. Λαχνιδάκη

και του Πρ/νου του Τμήματος Παιδείας Δ.Ρ. κ. Γ. Σπαντιδάκη.

Στη διάρκεια τους συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα σχολεία του Ρεθύμνου σε επίπεδο λειτουργικό, οργανωτικό, ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή κ.α. Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Δήμου στις σχολικές μονάδες, για τη διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος της καθαριότητας και την επιπλέον χρηματοδότηση που ενέκρινε το Δ.Σ για την αντιμετώπιση των αναγκών καθαριότητας των σχολείων καθώς και για την απλοποίηση της διαδικασίας παραχώρησης των σχολικών χώρων για την υλοποίηση απογευματινών επιμορφωτικών και αθλητικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων των μαθητών.

Επιπλέον, η κα Ελευθεριάδου έθεσε υπόψη των διευθυντών εκπαίδευσης το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό δράσεων και έργων που θα υλοποιήσει το Τμήμα Παιδείας με τη συνδρομή των εκάστοτε αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών (Τεχνική, Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Κοινωνική Υπηρεσία, Τμήμα Προσωπικού κ.λπ.) στις σχολικές μονάδες , καλώντας τους Διευθυντές και τα στελέχη των Διευθύνσεων Εκπ/σης να συνεχίσουν τη διαρκή και αγαστή συνεργασία που έχουν μέχρι σήμερα με το δημοτικό τμήμα Παιδείας, προκειμένου να συντονιστούν και να ενισχυθούν οι προγραμματισμένες δράσεις προς όφελος των μαθητών και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Οι Διευθυντές εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον επαρκή σχεδιασμό και τη διαρκή μέριμνα του Δήμου Ρεθύμνης και του Τμήματος Παιδείας του για την Εκπαίδευση και αναφέρθηκαν ειδικότερα στην ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου με έμφαση στο σύστημα διαχείρισης των αιτημάτων των Σχολείων, μέσω του οποίου οι διευθυντές των 91 σχολικών μονάδων του Δ.Ρ. υποβάλλουν τα αιτήματα των σχολείων τους και μέσω της εφαρμογής παρακολουθούν την εξέλιξη τους ηλεκτρονικά, δυνατότητα που, όπως επεσήμαναν, διευκολύνει το έργο τους, παρέχοντας τους εξοικονόμηση χρόνου και αμεσότητα στην εξυπηρέτησή τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κλίμα της συνεργασίας ήταν εξόχως θετικό, συνθήκη που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολείων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών τους.

 

Από το Γρ Τύπου

 

13 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)