17/03/20, Συγχαρητήρια επιστολή ΓΓ Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Μπακογιάννη στο Δήμο Ρεθύμνης για την ευρωπαϊκή διάκρισή του στον τομέα Βιώσιμης Κινητικότητας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υποψήφια για τα βραβεία βιώσιμης κινητικότητας η πόλη του Ρεθύμνου

Mε αφορμή την επιλογή του Ρεθύμνου και την κατάταξη του, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 3 υποψήφιες πόλεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τα Βραβεία Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευθύμης Μπακογιάννης, απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη για τη διάκριση που πέτυχε το Ρέθυμνο.

Ως γνωστόν, ο κ. Μπακογιάννης συμμετείχε στις δράσεις που διοργάνωσε και υλοποίησε, ο Δήμος και το Τμήμα Προγραμματισμού του, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κατά το χρονικό διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020, σχετικά με την ηλεκτροκίνηση και την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μέσα από τη χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς.

Ο Γ.Γ του Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Ρεθύμνης και συμμετείχε στις εργασίες της Ημερίδας με θέμα «Βέλτιστες Πρακτικές για την προώθηση της Βιώσιμης Κινητικότητας στις Ελληνικές Πόλεις - Πρωτοβουλίες για τη Βιώσιμη Κινητικότητα στο Ρέθυμνο, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία CIVITAS Destinations στις 19/9, στο Δημαρχείο Ρεθύμνης, όπως επίσης και στις δράσεις που αφορούσαν την Ηλεκτροκίνηση και τη Δημόσια Συγκοινωνία που πραγματοποιήθηκαν στη Μαρίνα Ρεθύμνου, στις 20/9, στις οποίες περιλαμβάνονταν η παρουσίαση Ηλεκτρικού λεωφορείου Δήμου Ρεθύμνης, ενημερωτικές παρεμβάσεις από Πολυτεχνείο Κρήτης, Έκθεση και test drive ηλεκτρικών οχημάτων κ.α.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του προς το Δήμο Ρεθύμνης και τον Δήμαρχο, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρει τα εξής:

 

«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,

 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελικές τριάδες των finalist πόλεων στην διαγωνιστική διαδικασία της ΕΕΚ, σύμφωνα με την οποία το Ρέθυμνο διεκδικεί το βραβείο στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων :

EUROPEANMOBILITYWEEK Award 2019 for larger municipalities:

o Kruševac (SRB)

o Rethymno (GRC)

o Wrocław (POL)

Για άλλη μία φορά το Ρέθυμνο γίνεται «πόλη – πρότυπο» της χώρας για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και αποδεικνύει ότι με όραμα, σοβαρή προσπάθεια, και ομαδική δουλειά το αστικό περιβάλλον και οι συνήθειες των πολιτών μπορούν να αλλάξουν.

Με την παρούσα Επιστολή θέλουμε να στείλουμε συγχαρητήρια σε εσάς προσωπικά καθώς και σε όλη την ομάδα σας που εργάστηκε και υποστηρίζει αυτήν την σημαντική προσπάθεια, ευχόμαστε την κατάκτηση του βραβείου της ΕΕΚ στις 30 Μαρτίου καθώς και καλή δύναμη για την συνέχεια του έργου σας.

Η Γ.Γ.Χ.Σ.Α.Π. θα βρίσκεται στο πλευρό σας για κάθε περαιτέρω βοήθεια,

 

Με θερμούς χαιρετισμούς

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΩΡΙΚΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Διευκρινίζεται ότι η προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου 2020 τελετή βράβευσης, στις Βρυξέλλες θα γίνει, λόγω ειδικών συνθηκών, μέσω διαδικτυακής διαδικασίας στο πλαίσιο της οποίας θα ανακοινωθεί η νικήτρια πόλη για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ανεξαρτήτως, πάντως, αποτελέσματος το Ρέθυμνο δικαιούται να νιώθει υπερηφάνεια αφού η κατάταξή του στις 3 φιναλίστ πόλεις οι οποίες αξιολογήθηκαν μέσα από πλήθος συμμετοχών ευρωπαϊκών πόλων είναι από μόνη της μια σημαντική διάκριση.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου -Τμήμα Προγραμματισμού Δ.Ρ.

 

 

 

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)