Συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου με Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου για την ενημέρωση μαθητών κι εκπαιδευτικών σχετικά με την προστασία από την πανδημία - 16/11/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναγνωρίζοντας την αξία της έγκυρης ενημέρωσης των νέων μας, από εξειδικευμένους επιστήμονες, σε θέματα διαφύλαξης της ατομικής αλλά και της δημόσιας υγείας και τήρησης των ενδεδειγμένων μέτρων υγειονομικής προστασίας, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, ζήτησε τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου προκειμένου, να πραγματοποιηθούν επισκέψεις εξειδικευμένων ιατρών σε σχολεία του Ρεθύμνου για να μιλήσουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον κορωνοϊο και τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πράγματι, ο Ιατρικός Σύλλογος επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά και διάθεση να προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, ανταποκρίθηκε θετικά, απευθύνθηκε σε γιατρούς του Ρεθύμνου (του Ε.Σ.Υ και ιδιώτες) και άμεσα διοργανώθηκαν επισκέψεις σε Σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις κρίσιμες διαστάσεις της πανδημίας, για τους κατάλληλους τρόπους προστασίας καθώς και για τα διαθέσιμα μέσα αναχαίτισης της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, από καταρτισμένους ιατρούς που απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα, εστιάζοντας στη σοβαρότητα του κινδύνου που χρήζει ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκ μέρους όλων των πολιτών.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, ευχαριστούν θερμά τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Στεφανάκη και τα Μέλη του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου για την άψογη συνεργασία τους και ιδιαιτέρως τους Ιατρούς: κ. Τζαγκαράκη Μανόλη/ Ιατρό Γενικής Ιατρικής , κα Γκαμπλιά Πολυξένη/ Ιατρό ΩΡΛ, κ. Βουζουνεράκη Ελευθέριο/ Ιατρό Γενικής Ιατρικής, κα Πούλιου Ελευθερία/ Ιατρό Παθολόγο , κ. Καστρινάκη Κωνσταντίνο/ Ιατρό Γενικής Ιατρικής, κ. Ζωγραφάκη Λεωνίδα/ Ιατρό Παθολόγο και κα Παπαπάνου Νίκη/ Ειδικευόμενη Ιατρό Γενικής Ιατρικής, για τη θετική και άμεση ανταπόκριση τους στην πρόσκληση συνεργασίας και την πολύτιμη , εθελοντική συνδρομή τους στην ενημέρωση, κυρίως των μαθητών του Ρεθύμνου που, με την καθημερινή τους στάση και δράση, μπορούν να προστατεύσουν την υγεία τη δική τους και των οικείων τους αλλά και να συμβάλλουν αποφασιστικά στον έλεγχο διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού στον τόπο μας.

 

02 Οκτωβρίου 2023
 (1349)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)