Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Ρ. προσφέρει είδη διατροφής και ατομικής υγιεινής στους ωφελούμενους του και ευχαριστεί τους δωρητές του - 15/12/21

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ.ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών ατομικής υγιεινής και ελαιολάδου στους δικαιούχους συμπολίτες, θα πραγματοποιήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Ρεθύμνης (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης και ΑΜΚΕ «Ξένιος Ζευς»), την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, από τις οκτώ το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, στο χώρο του κτιρίου της Κοινωνικής Μέριμνας (οδός Μαρκέλλου 25 – περιοχή Μασταμπά).

Με σεβασμό στην ασφάλεια των ωφελουμένων και των εργαζομένων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης θα υλοποιήσει την καθιερωμένη διανομή του μήνα Δεκεμβρίου, τηρώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλες τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παρακαλούμε λοιπόν τους δικαιούχους συμπολίτες που θα προσέλθουν, να τηρήσουν, όπως άλλωστε θα πράξουν και οι εργαζόμενοι, όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας (μάσκα, γάντια, τήρηση αποστάσεων ασφάλειας). Ειδικότερα οι ωφελούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να εισέλθουν στη Δομή, κατά την διανομή, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ είναι:

• Για τους εμβολιασμένους, η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

• Για του ανεμβολίαστους η επίδειξη είτε πιστοποιητικού νόσησης από κορονοϊό του με ισχύ το τελευταίο εξάμηνο, είτε Rapid test 48 ωρών είτε μοριακό τεστ (PCR test) 72 ωρών.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να επιτρέπει την ταυτοπροσωπία (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης κτλ).

Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι της Δομής θα ενημερωθούν και με προσωπικό μήνυμα (sms) για την ημερομηνία διεξαγωγής της διανομής, με εξαίρεση δικαιούχους που δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν sms οι οποίοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2831052191, κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες. Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο άμεσα ωφελούμενος δεν μπορεί να παραλάβει ο ίδιος τα προσφερόμενα αγαθά που του αναλογούν, παρακαλείται να ενημερώσει εγκαίρως τους υπεύθυνους της Δομής.

 

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας, ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς, Δρ Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, ευχαριστούν θερμά για τη θετική και αποδοτική τους συνεργασία:

 

• Την CRETA FARM - ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ.

• Τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΝΕΕΓΥΛ Ρεθύμνου για την προσφορά προϊόντων που καλλιεργούν τα ίδια τα παιδιά. Μάλιστα κατά την επίσκεψη τους στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να καταθέσουν την προσφορά τους, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία και το έργο της Δομής.

• Τους συντελεστές των Εκδηλώσεων Αγάπης και συγκεκριμένα :

• Την Κατασκευαστική Εταιρία κ. Αντωνακάκη Γεωργίου,

• την Εικαστική Καλλιτέχνιδα κα Κατερίνα Μανετάκη,

• το Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης

• το Βιβλιοπωλείο «Σελίδα»

• Τους Μουσικούς Καλλιτέχνες και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δ.Ρ. και προσέφεραν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ποιοτικές συναυλίες, καταθέτοντας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό τους.

• Τους μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

• Όλους τους ανώνυμους συμπολίτες μας για την έμπρακτη συνεισφορά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι Εκδηλώσεις Αγάπης υλοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από Τρίτη 7/12/21 έως και το Σάββατο 11/12/21 σε διάφορα σημεία της πόλης και στη διάρκεια τους συλλέχθηκαν από δωρεές συμπολιτών, τρόφιμα, παιχνίδια και είδη ατομικής υγιεινής τα οποία θα διατεθούν κατά την περίοδο των γιορτών στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Συσσιτίου του Δήμου μας. αλλά και όλους τους ανώνυμους που συνέβαλαν στη συλλογή των ειδών αυτών.

Ευχαριστούμε επίσης και όλους όσοι με διακριτικότητα και ανθρωπισμό στηρίζουν με την τακτική και διαρκή προσφορά τους, το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Η προσφορά ανώνυμων και επώνυμων δωρητών, είναι πολύτιμη αφού αφενός συμβάλει στην ευπρεπή και επαρκή ανταπόκριση της Δομής στις διαρκώς αυξανόμενες, λόγω της υφιστάμενης πολυεπίπεδης κρίσης, ανάγκες των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του τόπου μας, και, αφετέρου, συμβάλλει στον κοινό αγώνα καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού, των ανισοτήτων και των διακρίσεων, εμπνέοντας την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό.

 

15 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)