Μαραθώνιος για μαθητές Γυμνασίου με καλό σκοπό - 'Τρέξε, Περπάτησε, Μοιράσου, Πρόσφερε' - Από το Τμήμα Παιδείας Δ.Ρ. και τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής Α 'θμιας & Β 'θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου - 15/12/20

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ                        ΓΡΑΦΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                          Α’ΘΜΙΑΣ & Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

«Μαραθώνιος περπατήματος/τρεξίματος Γυμνασίων του Δήμου Ρεθύμνης».Η πρωτοβουλία στόχο έχει να δώσει ένα υγιές , αναζωογονητικό ερέθισμα στους έφηβους – μαθητές Γυμνασίου της πόλης μας να βγουν έξω να περπατήσουν ή να τρέξουν, ως αντιστάθμισμα της πίεσης και των αρνητικών συναισθημάτων που προκαλεί ο εγκλεισμός τους, λόγω τον περιοριστικών μέτρων του COVID 19. Η δράση υπακούει στην προτροπή τους Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και των έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό), για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα. Επιπλέον, ο Μαραθώνιος έχει και κοινωφελή χαρακτήρα προκειμένου τα παιδιά να μυηθούν στην αξία της προσφοράς: Για κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσουν οι μαθητές, θα συγκεντρώνονται «εικονικά» χρήματα και το συνολικό ποσό θα παραδοθεί μέσω του Δήμου Ρεθύμνης στα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας, με τη μορφή ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Την παράδοση του ποσού στα Ειδικά Σχολεία, θα την κάνουν οι διακριθείσες ομάδες του μαραθωνίου, μόλις αρθούν τα ισχύοντα υγειονομικά, περιοριστικά μέτρα.

Ημέρα διεξαγωγής του αγώνα:

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021.

Διάρκεια : Από τις .9.00 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 14:00.

 

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που φοιτούν στα Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνης.

Τρόπος συμμετοχής:

• Οι μαθητές σχηματίζουν μεικτές ομάδες των 5 ατόμων στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 2 κορίτσια.

• Κάθε ομάδα δηλώνει την συμμετοχή της στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου τους μαζί με το όνομα της ομάδα τους, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 21/12/2020.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

• Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο έγκυρο ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) που τους επιτρέπει να πάρει μέρος σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες. Υπεύθυνος για τον έλεγχο των ΑΔΥΜ είναι ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του σχολείου που ανήκει ο μαθητής.

• Όλοι οι μαθητές της ομάδας πρέπει να προέρχονται από το ίδιο σχολείο ασχέτως τμήματος και τάξης.

Τρόπος διεξαγωγής:

• Οι μαθητές θα πρέπει να κατεβάσουν στο κινητό τους μια εφαρμογή που συνδέεται με GPS και καταγράφει τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει. Για λόγους αξιοπιστίας και αντικειμενικότητας των μετρήσεων, θα προταθεί μία κοινή.

• Οι μαθητές μπορούν να περπατήσουν ή να τρέξουν σε οποιοδήποτε μέρος θέλουν είτε μόνοι τους είτε σε πολύ μικρές ομάδες (μέχρι 3 άτομα) κρατώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν (μάσκα – SMS κ.λπ.)

• Στο τέλος της δραστηριότητας τους, η κάθε ομάδα στέλνει στον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου τους τα αποτελέσματα που έχουν καταγράψει οι εφαρμογές των κινητών τους

• Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής θα διαβιβάσουν τα αποτελέσματα των ομάδων στους Υπεύθυνους των Γραφείων Φυσικής Αγωγής 1βάθμιας και 2βάθμιας Εκπαίδευσης.

• Τα αρχεία των αποτελεσμάτων τηρούνται από αυτούς για τυχόν επιβεβαίωση.

Πρόσθετες πληροφορίες:

Για δύο εβδομάδες πριν τον αγώνα:

• οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται ειδική πλατφόρμα η οποία θα τους δίνει οδηγίες για τον αγώνα, προγράμματα περπατήματος ή τρεξίματος, εξοπλισμού, διατροφής και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. (θα ανακοινωθεί στο επόμενο έγγραφο).

• συστήνεται οι μαθητές να ακολουθήσουν ένα καθημερινό πρόγραμμα περπατήματος ή τρεξίματος ανάλογα το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης

Βραβεύσεις:

Οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διανύσουν τα περισσότερα χιλιόμετρα (προστίθενται τα χιλιόμετρα που κάνουν και οι 5 μαθητές της ομάδας) θα πάρουν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα που θα τους απονεμηθεί σε ειδική τελετή. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν δίπλωμα συμμετοχής και όλα τα σχολεία αναμνηστική πλακέτα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γραφείο Φυσικής Αγωγής: 2831028696

Καραμπίνας Δημήτριος: 6974949399

Email αποστολής αποτελεσμάτων: fysagreth@dide.reth.sch.gr

Ελάτε να σμίξουμε ξανά με φίλους, να αθληθούμε, να προσφέρουμε, να ψυχαγωγηθούμε!

20 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)