15/11/19, Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού 2019: το Ρέθυμνο γιόρτασε με μία ακόμα Οινοτουριστική Βόλτα

Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού στο Ρέθυμνο

Με τον πιο όμορφο τρόπο γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού στο Ρέθυμνο, καθώς, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε ένας εξαιρετικός οινοτουριστικός περίπατος στην καρδιά της πόλης μας, με τη συμμετοχή πάνω από 70 επισκεπτών και κατοίκων.

Η Οινοτουριστική Βόλτα διοργανώθηκε από την Ομάδα Rethymno RECEVIN και περιελάμβανε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ρεθύμνου και στάσεις σε πολύ γνωστά εστιατόρια, Boutique Hotels και Wine Bar, τα οποία προσφέρουν κρητικό εμφιαλωμένο οίνο. Σημείο εκκίνησης ήταν τα γραφεία της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ, από όπου οι συμμετέχοντες έλαβαν πληροφοριακό υλικό και αναμνηστικό ποτήρι οινογνωσίας και, κατόπιν, ξεκίνησαν την ξενάγησή τους παρέα με τις δύο ξεναγούς, κα Κωνσταντίνα Κακογιαννάκη και κα Ιωάννα Καμπακάκη, από το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Μαζί ήταν τα μέλη της Ομάδας Rethymno RECEVIN, κα Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης, κ. Θωμάς Κρεβετζάκης, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, κα Μαρία Κουφάκη, γενική συντονίστρια της Ομάδας Rethymno RECEVIN, κα Κατερίνα Ξεκάλου, επιχειρηματίας, και κα Ηλιάνα Μαλίχιν, οινολόγος, οι οποίοι και έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού στην Κρήτη και τη διοργάνωσή της από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης-Wines of Crete, για το ευρωπαϊκό Δίκτυο Οινικών Πόλεων RECEVIN, αλλά και για τον βασικό στόχο της Ομάδας Rethymno RECEVIN, δηλαδή, την καθιέρωση του Ρεθύμνου ως έναν εξαιρετικό οινογαστρονομικό προορισμό.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν, ήταν το εστιατόριο Χάσικα-Η Ελλάδα σε μπουκιές, το Veneto Boutique Hotel and Restaurant, το Cocktail and Wine Bar Οινοθήκη και το ολοκαίνουργιο Wine Bar GaZi. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να απολαύσουν κρητικές ποικιλίες, όπως το βιδιανό, το θραψαθήρι, το μανδηλάρι, το κοτσιφάλι και το πλυτό, συνδυασμένες με επιλεγμένα συνοδευτικά, ενώ, οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό της κάθε επιχείρησης, μοιράστηκαν μαζί τους τις γνώσεις και τα μυστικά τους για το κρητικό κρασί και την κρητική γαστρονομία και απάντησαν σε πληθώρα ερωτήσεων.

Σύμφωνα με την κα Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρο Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Ρεθύμνης, «Η εντυπωσιακή συμμετοχή σε αυτόν τον οινοτουριστικό περίπατο, απέδειξε ότι οι άνθρωποι του Ρεθύμνου αγαπούν το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρητικό κρασί και επιθυμούν να το γνωρίσουν και να το διαδώσουν ακόμα περισσότερο. Αυτή ήταν η κατεύθυνση προς την οποία κινήθηκε εξαρχής η Ομάδα Rethymno RECEVIN, στοχεύοντας πάντα στη συνεργασία όλων των επαγγελματιών του Τουρισμού και της Εστίασης και στην ανάδειξη των οινικών και γαστρονομικών θησαυρών μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ευχαριστούμε ολόψυχα τις ξεναγούς μας και όλες τις επιχειρήσεις και το προσωπικό τους, οι οποίες, είτε άνοιξαν ειδικά για τον περίπατο, όπως το GaZi και το Veneto είτε παρέμειναν ανοιχτές, όπως η Οινοθήκη, προκειμένου να φιλοξενήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους συμμετέχοντες και να τους προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία οινογαστρονομικού ενδιαφέροντος».

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι δράσεις της Ομάδας Rethymno RECEVIN μεταδίδονται ζωντανά και ανακοινώνονται στη σελίδα στο facebook: www.fb.com/rethymnowinecity και στο instagram: @rethymnowinecity.

 

 

Δήμος Ρεθύμνης

Γραφείο Τουρισμού-Πολιτισμού

 

14 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)