Κάλεσμα στους δημότες να εμβολιαστούν απευθύνει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου - Διαπαραταξιακές ομάδες από Μέλη του Δ.Σ. θα κάνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε Οικισμούς και χώρους συνάθροισης νεολαίας για τα οφέλη του εμβολιασμού - 15/07/21

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων νοσούντων από τον κορονωϊό Covid-19 και της εξάπλωσης της μετάλλαξής του «Δέλτα», στο Ρέθυμνο, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου, καλούν τους συμπολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, άποψή τους και να επιλέξουν τη ζωή.

Η ανθρωπότητα επιβίωσε όλων των δεινών που προκάλεσαν ασθένειες με πανδημική εξάπλωση όταν υποκατέστησε τη μεταφυσική, τις ιδεοληψίες, την ημιμάθεια και την άγνοια της με τη Λογική, τη Συνείδηση, την Επιστήμη. Αυτή την ίδια Επιστήμη που εμπιστευόμαστε εμβολιάζοντας τα βρέφη μας, σε αυτήν που προστρέχουμε όταν αρρωστήσουμε ή για να προλάβουμε την εκδήλωση ή εξέλιξη μιας νόσου.

Σήμερα το Ρέθυμνο, διεκδικεί τη θλιβερή πρωτιά σε αριθμό κρουσμάτων. Οι επιπτώσεις είναι πολλαπλές, αρνητικές και πλήττουν όλους τους βασικούς τομείς της καθημερινότητας, της προσωπικής και συλλογικής, κοινωνικής και οικονομικής εξέλιξής μας.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες που εμμένουν στην αντι-εμβολιαστική επιλογή, η οποία πλέον στερείται σοβαρών επιχειρημάτων, υπολείπεται λογικής και υπαγορεύεται από εγωϊσμό και φιλαυτία, να σεβαστούν το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα ΟΛΩΝ των ανθρώπων, να ζήσουν με υγεία, ποιότητα, διάρκεια, αρμονία και αλληλεγγύη, το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα, να εργάζονται και να συνυπάρχουν με ασφάλεια.

Ο εμβολιασμός είναι αγάπη προς το συνάνθρωπο. Είναι παραδοχή ζωής. Είναι σεβασμός στην ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι ελευθερία.

Τις επόμενες ημέρες, διαπαραταξιακή ομάδα αποτελούμενη από Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου – ας σημειωθεί ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και το σώμα του Δ.Σ εμβολιάστηκαν εγκαίρως και χωρίς δισταγμό- θα επισκέπτονται τα χωριά και χώρους που συχνάζουν οι νέοι μας, για να συζητούν και να ενημερώνουν του ενδιαφερόμενους για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Καλούμε τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να ακούσουν, να ενημερωθούν, να συνομιλήσουν ώστε να λύσουν τις απορίες τους, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ζωής που τους απευθύνει η παγκόσμια ιατρική κοινότητα, να διασφαλίσουν, αναλαμβάνοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που όλοι έχουμε απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους, την απρόσκοπτη συνέχιση της ζωής, την ποιότητα της, το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας, που τώρα διακυβεύεται.

Οι επιλογές μας, θα το καθορίσουν. Ας είναι υπεύθυνες και ανθρωποκεντρικές.

 

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)