Λαμπαδηδρομία και μουσική εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ από το Δίκτυο Εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης ΡΕΘελοντώ - 15/04/22

Στη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου 2022, με πρωτοβουλία του, το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ρεθύμνης, ΡΕΘελοντώ, πραγματοποίησε σειρά δράσεων για την ΕΙΡΗΝΗ, στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα κατά των πολέμων και υπέρ του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Η κεντρική εκδήλωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έλαβε χώρα την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, με μια λαμπαδηδρομία στους δρόμους της πόλης μας, με αφετηρία τον Άγνωστο Στρατιώτη στις 19:00, και με τη συμμετοχή πλήθους Φορέων, Ομάδων, Συλλόγων και μεμονωμένων πολιτών, οι οποίοι ακολούθησαν τρεις διαδρομές, διασχίζοντας με αναμμένες δάδες μεγάλο μέρος της πόλης μας.

Η λαμπαδηδρομία τερμάτισε στην Πλατεία Μικρασιατών στις 20:00, όπου χόρεψε ο Παραδοσιακός Σύλλογος Χοροκρήτες με τη συνοδεία του συγκροτήματος του Νίκου Λαγουδάκη και Γιάννη Χριστοδουλάκη.

Στη συνέχεια, η Δημοτική Φιλαρμονική, η Δημοτική Χορωδία και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου ένωσαν τις μελωδίες του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου, του Lennon και άλλων μεγάλων καλλιτεχνών σε μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην ΕΙΡΗΝΗ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, κ. Πρόδρομος, για τον οποίον ήταν και η πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εκδήλωση του Δήμου Ρεθύμνης, και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης. Και οι δύο αναφέρθηκαν στη φλόγα της ΕΙΡΗΝΗΣ που παραμένει άσβεστη στις ψυχές των ανθρώπων και αποτελεί κινητήρια δύναμη για δράση και αντίδραση απέναντι σε κάθε πόλεμο και σε κάθε είδους βαναυσότητα και καταπίεση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ευχήθηκαν η φωνή του Ρεθύμνου να ακουστεί δυνατά προς κάθε υπεύθυνο.

Η βραδιά έκλεισε σε κλίμα συγκίνησης με την, επιμελημένη από την κα Εύα Λαδιά, οπτικοακουστική προβολή του έργου του Ρεθυμνιώτη μουσικοσυνθέτη Μπάμπη Πραματευτάκη, Για σένα Ειρήνη, σε στίχους της Μαρίας Χουρδάκη.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Ρεθύμνης, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Οι δράσεις του Δικτύου ΡΕΘελοντώ για την ΕΙΡΗΝΗ κατάφεραν να μας φέρουν κοντά όλους, τον έναν δίπλα στον άλλον, από τα μικρά παιδιά μέχρι τους ανθρώπους που διηγούνται τις δικές τους εμπειρίες πολέμων. Στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας, επαγγέλματα, κοινωνίες, γενιές και πολιτισμοί ενώνονται, γίνονται μια ψυχή και υψώνουν τη φωνή τους εκεί που πρέπει να ακουστεί. Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που έδωσαν ακόμα περισσότερη δύναμη στο μήνυμά μας για επικράτηση της ΕΙΡΗΝΗΣ, για έναν κόσμο χωρίς βία, χωρίς πόνο, χωρίς αποκλεισμούς.»

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά για τη στήριξη, τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους την Κεντητική Κρήτης και τον κ. Νίκο Παπαδάκη, την Εταιρεία Χρώματα Oρφανουδάκης, το Δημιουργικό Γραφείο του Στέλιου Καλογεράκη, το Περίπτερο της κας Μανωλίτσας Παπαδάκη, τον κ. Κώστα Ρακιντζή για τον ήχο της εκδήλωσης, τους κ.κ. Λευτέρη Πατεράκη, Μανώλη Πατεράκη και Ερνέστ Σένκα (βίντεο και λήψη drone), την Ομάδα Ανιχνευτές, τη Δημοτική Φιλαρμονική, τη Δημοτική Χορωδία και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνης, τον μουσικοσυνθέτη κ. Μπάμπη Πραματευτάκη, τη δημοσιογράφο κα Εύα Λαδιά, τους καλλιτέχνες κ. Νίκο Λαγουδάκη και κ. Γιάννη Χριστοδουλάκη, τον Παραδοσιακό Σύλλογο Χοροκρήτες, τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου Δότες Ζωής, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Ρεθύμνης, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την επικοινωνία και την προβολή της δράσης, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης, το Τμήμα Καθαριότητας Δήμου Ρεθύμνης, τη Διεύθυνση Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνης, καθώς και τους μεμονωμένους πολίτες, τους Φορείς, τις Ομάδες και Μέλη του Δικτύου ΡΕΘελοντώ.

Tο Δίκτυο ΡΕΘελοντώ συνεχίζει τις ποικίλες δράσεις του και μέσα στον Απρίλιο, για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στο τηλέφωνο 2831021459 (Γραφείο Εθελοντισμού) και στο Facebook: Ομάδα Εθελοντών Δήμου Ρεθύμνης.

 

Δήμος Ρεθύμνης
Αυτοτελές Γραφείο Εθελοντισμού

 

15 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)