Ευχές Δημάρχου Ρεθύμνης για τη νέα σχολική χρονιά - 13/09/21

Μήνυμα Δημάρχου Ρεθύμνης για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς

 

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά, με επίγνωση των δυσκολιών που τη συνοδεύουν και όσων ενδεχομένως να ανακύψουν μελλοντικά. Οφείλουμε όμως να είμαστε αισιόδοξοι. Ελπίζουμε λοιπόν ότι με τη δύναμη και τη σοφία που αποταμιεύσαμε από τα βιώματα που μοιραστήκαμε καθόλα τα στάδια της πανδημίας αλλά και τη βεβαιότητα πως με τη συνδρομή της επιστήμης, την ενεργοποίηση της ατομικής μας υπευθυνότητας και τον αλληλοσεβασμό, θα καταφέρουμε, όλοι μαζί, ενωμένοι και ψύχραιμοι, να ξεπεράσουμε κάθε ανατροπή.

Το άνοιγμα των σχολείων, μετά από τόσο καιρό αποχής από τη δια ζώσης συμμετοχή στο σχολικό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, θα σηματοδοτήσει την επαναφορά σας στην οικειότητα μιας καθημερινότητας που τη θεωρούσαμε δεδομένη, κι όμως δεν ήταν.

Είμαι βέβαιος πως ο ενθουσιασμός της επανόδου στους χώρους στου σχολείου, της σμίξης με πρόσωπα που έχουν το δικό τους ξεχωριστό και ωφέλιμο ρόλο στη ζωή σας, θα τροφοδοτήσει με ενέργεια και αποφασιστικότητα την κοινή σας προσπάθεια για συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και αρμονική συμπόρευση και τούτη τη σχολική χρονιά.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του και παραμένει προσηλωμένος στην αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων που άπτονται στης Εκπαίδευσης και της αδιατάρακτης λειτουργίας των σχολείων και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των υπηρεσιών του.

Καταβάλλεται διαρκής και συστηματική προσπάθεια ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά το καλύτερο δυνατό με τους δικούς του πόρους ενώ διεκδικεί διαρκώς χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσει τις αναγκαίες υποδομές και μέσα για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Είναι αλήθεια βέβαια, ότι φέτος, ο Δήμος δέχθηκε δραστική μείωση ύψους 40%, σε σχέση με πέρυσι, στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό και θεμιτό τρόπο και μέσο, την υγειονομική ασφάλεια των εκπαιδευτικών και μαθητών στους χώρους του σχολείου.

Είναι αναγκαίο, όμως, να γίνει αντιληπτό πως την ευθύνη για την προστασία της υγείας στο περιβάλλον του σχολείου, μοιράζονται ο Δήμος, η σχολική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας μας. Προϋπόθεση για την προστασία και προάσπισή της είναι ο εμβολιασμός και η πιστή τήρηση των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων.

Συνειδητοποιημένα λοιπόν και υπεύθυνα, ας διάγουμε όλοι μαζί τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκινά, επιδιώκοντας, με αίσθημα προσωπικής και συλλογικής ευθύνης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, να βγούμε αλώβητοι και πιο δυνατοί από κάθε δοκιμασία, οικοδομώντας το μέλλον που ελπίζουμε και αξίζουμε.

Καλή επιτυχία και καλή σχολική χρονιά!

 

Γιώργης Χ. Μαρινάκης

Δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης

 

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)