Επανεκλογή Δημάρχου Ρεθύμνης στη Συμβουλευτική Επιτροπή Πολιτικής (Policy Advisory Committee - PAC) της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS - Δράσεις με επίκεντρο τη βιώσιμη κινητικότητα για καθαρές, ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές - 12/11/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης επανεκλέχθηκε στη Συμβουλευτική Επιτροπή Πολιτικής (Policy Advisory Committee - PAC) της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας CIVITAS, η οποία, ως γνωστόν, επικεντρώνεται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας για καθαρές, ασφαλείς, έξυπνες και βιώσιμες μεταφορές.

Διευκρινίζεται ότι η Πολιτική Συμβουλευτική Επιτροπή (PAC) απαρτίζεται από μια ολιγομελή ομάδα υψηλόβαθμων πολιτικών και ενεργεί ως ομάδα οργάνωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης του συνόλου των δράσεων που υιοθετεί η πρωτοβουλία CIVITAS καθώς και το δικτύου πόλεων του Civitas(CIVINET).

Πιο συγκεκριμένα, οι αρμοδιότητες με τις οποίες είναι επιφορτισμένα τα μέλη της P.A.C. είναι:

1. Διατύπωση όρων και ενεργειών πολιτικής του CIVITAS

2. Ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του δικτύου πόλεων CIVITAS, καθώς και των εθνικών και περιφερειακών δικτύων του CIVINET •

3. Αξιολόγηση των αιτήσεων των υποψηφίων πόλεων για την διοργάνωση του ετήσιου Συνέδριου του CIVITAS και παροχή συμβουλών για την ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου.

4. Συμμετοχή σε βασικές δραστηριότητες της CIVITAS, όπως επισκέψεις ανταλλαγής εμπειριών, συναντήσεις διαμόρφωσης πολιτικών και σε θεματικές ομάδες εργασίας.

5. Διασφάλιση και ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτικών από τις πόλεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία CIVITAS στις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας.

Σε ότι αφορά το Δήμο Ρεθύμνης, επισημαίνεται ότι η επανεκλογή του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γ.Χ. Μαρινάκη στην εν λόγω Επιτροπή επί της ουσίας κεφαλαιοποεί την ενεργή και αποτελεσματική συμμετοχή του στην προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής PAC και συνάμα συνιστά αναγνώριση της συνέπειας και της θετικής ανταπόκριση του Δήμου Ρεθύμνης στις αρχές και δράσεις της πρωτοβουλίας Civitas.

Στο συγχαρητήριο μήνυμα της Επιτροπής προς τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, με τον οποίο επιβεβαιώνεται η επανεκλογή του Δημάρχου για το χρονικό διάστημα 2020-2022, επισημαίνεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, στις 11.00 - 13.00, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στην εναρκτήρια συνεδρίαση, στην οποία προγραμματίζεται και η τελετή παράδοσης του προηγούμενου ΔΣ της Επιτροπής στα νέα Μέλη της, θα συμμετάσχουν και τα Μέλη του DG MOVE, που είναι η Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μεταφορές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για την πόλη μας έχει μεγάλη αξία η εκπροσώπηση και η ενεργή συμμετοχή της δια του Δημάρχου Ρεθύμνης, στην Επιτροπή PAC της πρωτοβουλίας Civitas μιας και μέσω της συνεχούς συνεργασίας της PAC με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του DG Move συνδιαμορφώνουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα κινητικότητας και μεταφορών.

 

Από το Δήμο

 

21 Ιουνίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)