Η Δημοτική Κοινότητα Ρεθύμνου ευχαριστεί τους συμπολίτες που συνέδραμαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης βασικών ειδών για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας της Β. Εύβοιας - 12/08/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ασφάλεια και αμεσότητα έφτασαν και παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, οι 19 παλέτες με επιλεγμένα βασικά είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους Ρεθυμνιώτες, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Δ.Ρ, για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στη σκληρά δοκιμαζόμενη από τις πυρκαγιές Β. Εύβοια.

Η συμμετοχή του Ρεθύμνου στην πανελλήνια κινητοποίηση για την στήριξη, την προσωρινή ανακούφιση και τη συμπαράσταση σε συνανθρώπους μας που βιώνουν την ανείπωτη αυτή τραγωδία, οργανώθηκε και διενεργήθηκε σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του εγχειρήματος. Τα ασφυκτικά περιορισμένα χρονικά περιθώρια που τέθηκαν για τη συγκέντρωση των προσφορών, κάθε άλλο παρά αποθάρρυναν τους συμπολίτες να ανταποκριθούν άμεσα, γενναιόδωρα, συγκινητικά. Συλλογικότητες αλλά και μεμονωμένοι πολίτες, μαθητές από σχολεία της πόλης, παρέες νέων παιδιών, ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φιλάνθρωποι και φιλόζωοι, διέθεσαν χρόνο, χρήματα, ψυχή και έσπευσαν να γίνουν ενεργοί μέτοχοι αυτής της πρόσκλησης ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Είναι ενδεικτικό πως, επί μέρες, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας- μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, λάμβαναν κλήσεις από συμπολίτες που ενημερώθηκαν καθυστερημένα κι επιθυμούσαν να προσφέρουν.

Οι αυθόρμητες και ειλικρινείς αυτές εκδηλώσεις ανθρωπισμού, ενθαρρύνουν την επανάληψη της πρωτοβουλίας, η οποία θα οργανωθεί εκ νέου μόλις αποτυπωθούν οι ανάγκες των πυρόπληκτων σε όλες τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Ανάγκες που, δυστυχώς, θα συνεχίσουν να υφίστανται για πολύ καιρό μετά την κατάσβεση και της τελευταίας φονικής σπίθας, και θα χρήζουν της συνδρομής μας, πρακτικής και συμβολικής.

Με την ευχή και την ελπίδα, οι πληγέντες συνάνθρωποι μας να τύχουν κάθε, ανθρωπίνως δυνατής, ουσιαστικής και άμεσης βοήθειας αλλά και τη δέσμευση να παρακολουθούν διαρκώς και στενά όλες τις ανάγκες που ανακύπτουν, σε κάθε γωνιά του τόπου και της χώρας μας, τα Μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου, ευχαριστούν ολόθερμα όλες και όλους τους συμπολίτες – ισσες που απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως ο κατάλληλος χρόνος για Εθελοντισμό, Αλληλεγγύη, Συμπόνια και Ομοψυχία, είναι πάντοτε το «Τώρα».

Η δημόσια αναφορά στον καθένα και καθεμία ξεχωριστά, παρότι οφειλόμενη, είναι αδύνατη τόσο λόγω χωρικών περιορισμών όσο και – κυρίως- λόγω επιθυμίας των ίδιων των δωρητών αφού τα κίνητρα της προσφοράς απέχουν μακράν από την πρόθεση προσωπικής τους προβολής.

Είναι οφειλόμενη ωστόσο, η ονομαστική, έστω, αναφορά σε συλλογικότητες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που σήκωσαν το βάρος της συγκέντρωσης, πακεταρίσματος και αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας, αφιλοκερδώς και εν μέσω υψηλού εργασιακού φόρτου που πάντοτε επιφυλάσσει στον τουριστικό Δήμο μας ο μήνας Αύγουστος. Πρόκειται για :

Τις Μεταφορικές Εταιρίες των κ. κ.:

• Μακρυμανωλάκη Δημητρίου

• Μακρυμανωλάκη Κωστή

• Μακρυμανωλάκη Αντωνίου του Κων/νου

• Μακρυμανωλάκη Αντώνιου του Δημητρίου

• Και τις Μινωϊκές Γραμμές

 

Τους Φορείς:

• Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνης

• Φιλοζωικό Σύλλογο Ρεθύμνης

• Σύλλογο «Νοιάζομαι»

• Πολιτιστικό Σύλλογο Έρφων

• Τους μαθητές – τριες του Τμήματος Γ5 του 2ου Λυκείου Ρεθύμνου

• Τα Boudalia - Δημιουργική Ομάδα Μαργαρίτων

 

Τα τοπικά ΜΜΕ για την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των Ρεθυμνιωτών:

• Το Ραδιοφωνικό Σταθμό «Studio Rethymno 9.80»

• Την Εφημερίδα «Κρητική Επιθεώρηση»

• Την Εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα»

 

Τις Δημοτικές Υπηρεσίες:

• Τους εργαζόμενους στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης όπου έγινε η συγκέντρωση και το πακετάρισμα των προσφορών και ιδιαίτερα: Τις κες Ιουλία Ζαχαριά, Βασιλική Δημητρίου και Μαρία Καλονόμου και τους κ.κ. Σωτήρη Πριναράκη, Νικόλαο Βώβο και Παναγιώτης Καραμούτζη.

• Την Πρόεδρο κα Ρένα Κουτσαλεδάκη και όλο το προσωπικό του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου.

 

Εθελοντές:

• Τις κες Αγγελική Σερβιλάκη και Αλεξάνδρα Σταυρουλάκη και τους κ. κ. Απόστολο Κουγιτάκη και Ηλία Κουρνιανό.

• Την Εταιρία Γενική Προμηθευτική Ειδών Χρωματοπωλείου ΑΕ και τον κ. Τίτο Χατζηδάκη, για την προμήθεια υλικού πακεταρίσματος .

Τους ευχαριστούμε κι ευχόμαστε να έχουν πάντοτε τη δυνατότητα και τη διάθεση προσφοράς.

 

 

25 Ιουλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1355)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1354)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)