Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνης, αρμόδιων δημοτικών παραγόντων και εκπροσώπων αθλητικών Σωματείων Ρεθύμνου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού - 11/08/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, με αντικείμενο την αναβάθμιση και ενίσχυση των αθλητικών υποδομών του Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Στέλιο Σπανουδάκη, τον Εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού Δημ. Σύμβουλο κ. Δημήτρη Λαχνιδάκη και τους κ.κ. Καλαϊτζάκη Γιάννη και Προβιά Νίκο, οι οποίοι συμμετείχαν τη σύσκεψη ως εκπρόσωποι των αθλητικών Σωματείων του Ρεθύμνου, επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό στο γραφείο του στο Ηράκλειο.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας τους, συζητηθήκαν διεξοδικά οι αυξημένες ανάγκες του Ρεθύμνου σε αθλητικές υποδομές λόγω της άνθησης των αθλητικών δραστηριοτήτων που υποστηρίζονται τόσο από το Δήμο όσο και από τα πολυάριθμα αθλητικά Σωματεία αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον των νέων για τον αθλητισμό.

Ως άμεσης προτεραιότητας θέμα, τέθηκε η αντικατάσταση του φθαρμένου ταρτάν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Δ.Α.Κ.) στου Γάλλου, για το οποίο ο Δήμος Ρεθύμνης θα ετοιμάσει και θα υποβάλλει άμεσα Τεχνικό Δελτίο ώστε να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και μετά την αποκατάστασή του να παραδοθεί το Γήπεδο εκ νέου στους αθλητές του Στίβου, ερασιτέχνες και μεμονωμένους πολίτες, για να προπονούνται αξιοπρεπώς και με ασφάλεια.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υποσχέθηκε στη ρεθεμνιώτικη αντιπροσωπεία ότι θα αναθέσει άμεσα την εκπόνηση μελέτης πιθανότατα και στον Ο.Α.Κ., για την επέκταση του υφιστάμενο Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γάλλου για τη χωροθέτηση ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, με στόχο την κάλυψη του συνόλου των αθλητικών αναγκών και δραστηριοτήτων του Ρεθύμνου.

Το σύγχρονο αυτό Αθλητικό Κέντρο θα διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές και βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, κολυμβητική δεξαμενή και εγκαταστάσεις για την άθληση Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Δήμαρχος και τα μέλη της ρεθυμνιώτικης αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για τη θετική του ανταπόκριση στα αιτήματα του Ρεθύμνου και την προσδοκία να ευοδωθούν οι στόχοι και ο προγραμματισμός των παρεμβάσεων που συναποφασίστηκαν στη σημερινή τους συνεργασία.

 

Από το Δήμο

 

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)