Συμμετοχή του Δημάρχου Ρεθύμνης με εισήγηση και παρεμβάσεις στο Συνέδριο του ευρωπαϊκού δικτύου CIVINET για την προώθηση της βιώσιμη κινητικότητας και της ηλεκτροκίνησης - 09/12/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου που διοργανώνει το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus* στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2021, με κεντρικό θέμα «Η Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Πρόκληση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ορίζοντα το 2030».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η αξιόπιστη και επαρκής ενημέρωση των πολιτών σε πρακτικές που αφορούν τη βιώσιμη κινητικότητα και η προώθηση των περιβαλλοντικά φιλικών, κοινωνικά δίκαιων, τεχνολογικά έξυπνων & οικονομικά αποδοτικών τρόπων μετακίνησης.

Επιπλέον, μέσα από το διάλογο που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο των εισηγήσεων και των συζητήσεων που θα προκαλέσουν, θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες εκπροσώπους θεσμικών και επιστημονικών φορέων, εθνικών και διεθνών οργανισμών, καινοτόμων επιχειρήσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών, να ανταλλάξουν καινοτόμες ιδέες, να ενημερωθούν για τις διεθνείς τάσεις και να γνωρίσουν βέλτιστες πρακτικές από την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί δεδομένων των ιδιαίτερα απαιτητικών και δύσκολων συνθηκών που έχουν επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού και η Κλιματική Αλλαγή.

Οι θεματικές του Συνεδρίου εστιάζουν σε 5 θεματικούς άξονες και συγκεκριμένα:

• Βέλτιστες Πρακτικές και Επιτεύγματα των ΟΤΑ

• Θεσμικό Πλαίσιο & Χρηματοδοτήσεις

• Επιστημονικές παρουσιάσεις |Ευρωπαϊκά Projects

• Smart Mobility | Case Studies από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

• Κοινωνία των Πολιτών και Κινητικότητα.

Ο Δήμος Ρεθύμνης θα έχει ενεργή παρουσία στην πλειοψηφία των παραπάνω θεματικών. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα παρουσιάσει στην εισήγησή του το στρατηγικό σχεδιασμό και τις δράσεις – έργα που έχει υλοποιήσει ο Δήμος στον τομέα της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα προεδρεύσει σε θεματικές συνεδρίες και θα κάνει παρέμβαση στην απολογιστική συνεδρία που θα σηματοδοτήσει τη λήξη των εργασιών.

Επίσης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πληροφορικής - Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δ. Ρεθύμνης κ. Νίκος Βώβος θα παρουσιάσει τις δράσεις που υλοποίησε ο Δήμος στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ρεθύμνου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ως παράδειγμα βέλτιστων πρακτικών, για τις οποίες μάλιστα έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων.

Τέλος, ο κ. Βασίλης Μυριοκεφαλιτάκης / Στέλεχος της ίδιας Δ/νσης και συντονιστής από πλευράς Δήμου Ρεθύμνης του Incircle που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Interreg MED στα οποίο ο Δ.Ρ. μετέχει ως εταίρος (partner), θα παρουσιάσει το τοπικό σχέδιο δράσης που εκπόνησε ο Δήμος στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Πρ/τος.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα επιστρέψουν στο Ρέθυμνο το πρωϊ του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021. Κατά την απουσία του Δημάρχου θα τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

Από το Γρ. Τύπου

---------------------------------------------------------------------------------------------------

*Το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus ιδρύθηκε το 2018 και αποτελεί το ελληνόφωνο δίκτυο πόλεων του CIVITAS. Κύρια αποστολή του είναι η προώθηση των αρχών και των στόχων του CIVITAS στο τοπικό επίπεδο και η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων και των επιτευγμάτων των ελληνικών και κυπριακών ΟΤΑ στην Ευρώπη. Επιπλέον, προωθεί τη δράση του θεσμού ELTIS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που λειτουργεί ως παρατηρητήριο και πλατφόρμα τεχνογνωσίας για την βιώσιμη κινητικότητα στον ευρωπαϊκό χώρο.

Αριθμεί ως Μέλη 120 Δήμους και (δια)δημοτικές επιχειρήσεις, 6 Περιφέρειες (Αττικής, Κρήτης, Ν. Αιγαίου, Ιονίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου), 4 Υπουργεία (Ελλάδα: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κύπρος: Μεταφορών, Έργων και Επικοινωνιών), 10 μητροπολιτικούς ή εθνικούς οργανισμούς και θεσμούς (ΟΑΣΑ, ΟΑΣΘ, ΟΣΕ, ΔΕΔΔΗΕ, Πράσινο Ταμείο κ.α ) καθώς και 35 επιστημονικούς φορείς (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κ.ά.)

 

 

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)