Διευρυμένη σύσκεψη Δημάρχου Ρεθύμνης, Αντιδημάρχων, Αστυνομίας και ΕΒΕ για την από κοινού διαχείριση της εξάπλωσης της πανδημίας στο Ρέθυμνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευρυμένη συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς με αντικείμενο τη διαχείριση της επιβεβαιωμένης, λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων, εξάπλωσης της πανδημίας στο Ρέθυμνο, προκάλεσε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Κυκλοφοριακών Θεμάτων κ. Άγγελου Μαλά, του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας της Πόλης του Ρεθύμνου και των κ. Θωμά Κρεβετζάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Βαγγέλη Αλεβυζάκη, του Ανθυπαστυνόμου κ. Μανώλη Σταυγιανουδάκη του Υπαστυνόμου Αστ/κού Τμήματος - Υπευθύνου για τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ. Θανάση Παππά και του Προέδρου του ΕΒΕ Ν. Ρεθύμνου κ. Γιώργου Γιακουμάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας εξετάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και τα δεδομένα διασποράς της πανδημίας στο Ρέθυμνο καθώς και τρόποι διαχείρισης της κρίσιμης αυτής κατάστασης με γνώμονα πάντοτε την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη των δημοτών. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο Δήμος Ρεθύμνης, το Δημοτικό του Συμβούλιο σε επίπεδο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης κι ενθάρρυνσης των πολιτών να προβούν σε εμβολιασμό και να τηρούν με μεγαλύτερη συνέπεια και προσοχή.

Επιπλέον επεσήμανε πως θα κινητοποιηθεί το σύνολο του δημοτικού συστήματος προς αυτή την κατεύθυνση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν όπως επισκέψεις Δημοτικών Συμβούλων σε Οικισμούς ώστε σε συνεργασία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων να παράσχουν επαρκή ενημέρωση στους κατοίκους για τις επιπτώσεις της πανδημίας καθώς και επιτόπιες ενημερωτικές παρεμβάσεις σε χώρους συνάθροισης νέων δοθέντος ότι η εξάπλωση της νόσου σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις είναι εντονότερη και συχνότερη στις νεαρές ηλικίες.

Σε αυτή την εκστρατεία ευρείας και επισταμένης ενημέρωσης δημοτών αλλά και επιχειρηματιών, επαγγελματιών όλων των κλάδων θα συνδράμει και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο ενώ από πλευράς Αστυνομίας συμφωνήθηκε η διενέργεια συνεχών ελέγχων σε χώρους που συχνάζουν νέοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αφενός εάν τηρούνται τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα από πελάτες και εργαζόμενους και, αφετέρου, εάν εφαρμόζονται, εκ μέρους των επιχειρήσεων οι διατάξεις της σχετικής ΚΥΑ για τον επιτρεπόμενο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων και τις μεταξύ τους αποστάσεις, ο επιτρεπόμενος αριθμός θαμώνων βάσει της χωρητικότητας του καταστήματος κλπ.

Ελπίζεται ότι με τη συνεργασία και την οργανωμένη σύμπραξη όλων των αυτοδιοικητικών και υγειονομικών υπηρεσιών, των φορέων και συλλογικοτήτων αλλά και των ίδιων των πολιτών, θα ελεγχθεί η επικινδυνότητα και θα αναστραφεί η επικίνδυνη, σε όλα τα επίπεδα, υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση στο Ρέθυμνο.

 

27 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)