Συνεργασία και ξενάγηση σε αναπλασμένες σχολικές μονάδες με υποδομές ΑμεΑ, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής ΔΡ με εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων ΑμεΑ - 07/10/20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή την πρόσφατη ολοκλήρωση των ειδικών, λειτουργικών και αισθητικών παρεμβάσεων ανάπλασης που υλοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία Δ.Ρ. σε δομές που εξυπηρετούν συμπολίτες μας με Αναπηρία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρεθύμνης κα Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα είχε σήμερα (7/10/2020) μια εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία με εκπροσώπους Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία που περιελάμβανε επιτόπια επίσκεψη και ξενάγηση σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης ειδικά διαμορφωμένες για την εξυπηρέτηση παιδιών με αναπηρία.

Συγκεκριμένα η Αντιδήμαρχος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνου κ. Δημήτρης Τσαχάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου κα Ειρήνη Κλάδου και το Μέλος του Συλλόγου κ. Γαβρίλης Τσουντάνης, επισκέφθηκαν τις σχολικές εγκαταστάσεις του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ατσιπόπουλο καθώς και του 1ου Γυμνάσιο Ρεθύμνου όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους που διαμορφώθηκαν προσφάτως από το Δήμο, με παρεμβάσεις που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης των μαθητών με αναπηρία.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, στο Μασταμπά, όπου λειτουργεί Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας και μάλιστα φέτος, για πρώτη φορά, λειτουργεί το τμήμα νηπίων ΑμεΑ. Ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Πολιτική και Μουσική Παιδεία» κ. Γιώργο Μοτάκη ο οποίος είναι υπεύθυνος της δομής καθώς και από τη Διευθύντρια της κα Κατσιμάνη Κατερίνα, ενώ είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των παιδιών, τα προβλήματα που ανακύπτουν και τη διαχείρισή τους καθώς και την ανταπόκρισή τους στις δυνατότητες και τις διευκολύνσεις που τους παρέχουν τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους τόσο για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά με αναπηρία όσο και για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του τα φιλοξενούν, συνθήκες που υπηρετεί και διεκδικεί διαρκώς ο Δήμος Ρεθύμνης αφού, όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος έχει εμπράκτως αποδείξει το ενδιαφέρον , τη μέριμνα και τη στοργή του για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία, θέτοντας σε προτεραιότητα στο στρατηγικό του σχεδιασμό, την ασφάλεια, τη διασφάλιση της προσβασιμότητας τους σε όλους τους δημόσιους χώρους και την εν γένει διευκόλυνση της καθημερινότητας τους, σε όλα τα επίπεδα.

 

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)