"Περπατώ/ Τρέχω - Μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό!" : 2ος Μαραθώνιος Γυμνασίων Ρεθύμνου. Στις 13 Δεκεμβρίου η έναρξη των δράσεων σε συνδιοργάνωση Δήμου Ρεθύμνης - Διευθύνσεων Α' θμιας & Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Θέτοντας σε προτεραιότητα την ψυχική ευεξία και τη βιολογική υγεία των εφήβων κα των νέων ο Δήμος Ρεθύμνου σε αγαστή συνεργασία του με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ρεθύμνου, συνδιοργανώνουν τον 2ο Μαραθώνιο Γυμνασίων Ρεθύμνου.

Η περυσινή θετική εμπειρία της διοργάνωσης του 1ου Εικονικού Μαραθωνίου, στην οποία έλαβαν μέρος 191 μαθητές-τριες με 38 ομάδες από 7 Γυμνάσια του Δήμου Ρεθύμνου, διανύοντας συνολική απόσταση 2.135 χιλιομέτρων, με ευγενή στόχο τη δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε Ειδικά Σχολεία του Ρεθύμνου, τον οποίο και εκπλήρωσαν, ενθαρρύνει την επανάληψη του Μαραθωνίου, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα και επιμήκυνση της διάρκειας του.

Ειδικότερα, η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022. Την ημέρα της λήξης οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα πραγματικό Μαραθώνιο, διανύοντας την καθορισμένη απόσταση ομαδικά. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν από το παραλιακό μέτωπο, μπροστά από το Λύκειο Ελληνίδων.

Σύμφωνα με τους όρους συμμετοχής και προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα, οι μαθήτριες- ές θα συμμετέχουν σε ολιγομελείς ομάδες των 4-5 ατόμων. Η επίδοση τους θα αξιολογηθεί ως ομαδική και όχι ως ατομική. Οι ομάδες θα πρέπει να περπατάνε ή να τρέχουν εντός χρονικού διαστήματος 8 εβδομάδων. Καθ’ όλη τη διάρκεια θα αναρτούν την επίδοση τους σε χιλιόμετρα, σε ειδική πλατφόρμα. Νικήτριες θα ανακηρυχθούν οι 3 πρώτες ομάδες οι οποίες θα έχουν καταφέρει, σε όλο αυτό το διάστημα, να συγκεντρώσουν τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Όλες οι συμμετέχουσες- ντες μαθήτριες- ές θα λάβουν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ στις 3 πρώτες ομάδες θα απονεμηθούν κύπελλα. Επίσης, οι νικήτριες ομάδες θα παραδώσουν 3 Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές σε ισάριθμα Ειδικά σχολεία. Τη δαπάνη για τη διεξαγωγή του αγώνα (μετάλλια, διπλώματα, και άλλα λειτουργικά έξοδα) καθώς και για την προμήθεια των Η/Υ που θα προσφερθούν στα Ειδικά Σχολεία, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Ρεθύμνης.

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου με σύνθημα Περπατώ/τρέχω - μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό έχει τριπλό στόχο: την εναρμόνιση με την προτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία είναι αναγκαία για την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και των έφηβων η Μέτρια προς Έντονη Φυσική Δραστηριότητα (τρέξιμο σε αργό ρυθμό), για τουλάχιστον 60 λεπτά σε καθημερινή βάση ή επί 420 λεπτά την εβδομάδα. Την ενθάρρυνση και κινητοποίηση των εφήβων μαθητών/ τριών Γυμνασίου της πόλης μέσα από ένα υγιές , αναζωογονητικό ερέθισμα, να συναναστραφούν με ασφάλεια, να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν και κυρίως να συνεργαστούν για να πετύχουν μαζί ένα κοινό στόχο αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας και προσφοράς.

Για πληρέστερη ενημέρωση οι ενδιαφερόμενοι –ες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Μαραθωνίου :

https://sites.google.com/dipereth.gr/marathon

Επίσης για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκομένων και τη διασφάλιση της επιτυχίας της διοργάνωσης, παρακαλούνται όλοι οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, σε ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα, στην οποία θα μπορούν αν συμμετάσχουν μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://minedu-primary.webex.com/meet/dkarampi

 

 

 

14 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)