Κινητή μονάδα εμβολιασμού για τον covid-19 στις Τοπικές Κοινότητες Δήμου Ρεθυμνης - 05/07/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

O Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία, συμμετέχουν στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών κατά της νόσου COVID-19 το οποίο υλοποιείται από τ το Υπουργείο Υγείας, τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας με στόχο την εμβολιαστική κάλυψη απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών. Με γνώμονα την άμεση ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης COVID-19 θα διενεργηθούν εμβολιασμοί κατά τα χρονικά διαστήματα από Δευτέρα 5 Ιουλίου έως και Τρίτη 20 Ιουλίου (α’ δόση) και από Δευτέρα 26 Ιουλίου έως και 10 Αυγούστου 2021 (β’ δόση). (Το εμβόλιο που θα εφαρμοστεί είναι το Pfizer)

Συνδράμοντας λοιπόν, το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα μέσω του οποίου θα διευκολυνθούν όσοι πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν, ο Δήμος Ρεθύμνης, αρωγός κάθε πρωτοβουλίας που προάγει τη δημόσια υγεία, ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά σε σχετική έγγραφη ενημέρωση και πρόσκληση συνεργασίας εκ μέρους της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Ήδη η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ρ. Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα απέστειλε έγγραφο στα στελέχη του Προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και σε όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων, καλώντας τους να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τους κατοίκους των Οικισμών για συμμετοχή στην υγειονομική αυτή δράση καθώς και να καταγράψουν τα ονόματα όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν ώστε με βάση τις συμμετοχές να οργανωθεί καλύτερα το εμβολιαστικό έργο. Ειδικότερα, η Αντιδήμαρχος ανέφερε στην επιστολή της προς τους Προέδρους, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η 7η ΥΠΕΕ εκδήλωσε την πρόθεση να στείλει κινητή μονάδα εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19 στο Δήμο μας, σε σημεία που θα της υποδείξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του.….Με δεδομένο ότι πολλοί συνάνθρωποί μας που διαμένουν κυρίως στα χωριά, έχουν καθυστερήσει να εμβολιαστούν, παρακαλώ ενημερώστε το χωριό σας και συγκεντρώστε μια λίστα με τους ενδιαφερόμενους, κρατώντας όνομα, επίθετο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Το σημείο εμβολιασμού θα είναι ένα κεντρικό σε κάθε δημοτική ενότητα και θα καθοριστεί βάσει του αριθμού των συμμετεχόντων. Παρακαλώ να παραδώσετε τις καταστάσεις με τα ονόματα των ενδιαφερομένων στα Γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην οδό Ζυμβρακάκη 12 (υπεύθυνη κα Ζηνοβία Ταταράκη) ή να τις αποστείλετε ηλεκτρονικά στο email:

emvolioreth@gmail.com

Για κάθε πληροφορία ή άλλη βοήθεια, επικοινωνήστε με το τηλ :2831055243».

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν την κινητή μονάδα εμβολιασμού καθώς και οι ημερομηνίες διενέργειας του, έχουν ήδη οριστεί και είναι οι εξής:

12 Ιουλίου στο πρώην Δημαρχείο Νικηφ. Φωκά, στην Τοπική Κοινότητα Νικ. Φωκά.

13 Ιουλίου στο χώρο του « Βοήθεια στο Σπίτι» στην Επισκοπή, στην Τοπική Κοινότητα Λαππαιων.

14 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου, στην Τοπική Κοινότητα Αρκαδίου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη συγκεκριμένη δράση υγείας μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι δημότες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, αρκεί να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, δια ζώσης ή τηλεφωνικά, όπως αναφέρεται παραπάνω.

Με την ευχή οι συμπολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται, να εμβολιαστούν στον τόπο διαμονής τους χωρίς ταλαιπωρία, μετακινήσεις και χρόνο αναμονής, συμβάλλοντας έτσι όλοι μαζί στην προστασία της υγείας και της ζωής τους, στην εξάλειψη της εξάπλωσης της νόσου και την προστασία της ζωής των οικείων τους και συνανθρώπων τους, ο Δήμος και η Κοινωνική του Υπηρεσία είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για διευκρινήσεις και κάθε δυνατή εξυπηρέτηση τους.

 

16 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)