03/10/12, ΔΤ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


19 – 21 Οκτωβρίου 2012 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Λίγες μόνο μέρες απομένουν από την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδηλασίας δημοσιογράφων (world press cycling championship) που διοργανώνεται σε συνεργασία της Εταιρείας Sports promotion Hellas με το Δήμο Ρεθύμνης και οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις των διοργανωτών με τους φορείς υλοποίησης με το συντονισμό του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου.

Την περασμένη Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 συναντήθηκαν οι διοργανωτές με τους εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Τμήματος Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμεναρχείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, της Δημοτικής Τεχνικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, του Σώματος Σαμαρειτών, του Σώματος Πρώτων Βοηθειών, των Ρεθεμνιωτών μοτοσυκλετιστών και του Σ.Υ.Μ.Ο.Ρ.Ε.

Ο κος Άξελ Βέρνερ στην τοποθέτησή του έδωσε μεγάλη έμφαση στην αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των Ρεθεμνιωτών με την εθελοντική προσφορά τους σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής αλλά και στη δημιουργία ενός εορταστικού κλίματος εκείνες τις ημέρες. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προβάλλουμε το Ρέθυμνο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Θεωρούμε ότι είναι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της φιλοξενίας των αθλητών τους χειμερινούς μήνες, την περίοδο προετοιμασίας τους. Έτσι θα τονώσουμε τον χειμερινό τουρισμό και κατ’ επέκταση την τοπική οικονομία μας. Στην επίτευξη του είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των Ρεθεμνιωτών, μικρών και μεγάλων προκειμένου όλοι μαζί να προβάλλουμε τον τόπο μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Μπιρλιράκη με τη σειρά της τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης και την ανάγκη όλοι οι Ρεθεμνιώτες να στηρίξουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση ένα «εισιτήριο για το μέλλον του τοπικού τουρισμού». «Οι συμμετέχοντες αθλητές είναι μια ειδική κατηγορία. Εκτός από ποδηλάτες είναι δημοσιογράφοι, πρεσβευτές δηλαδή του Ρεθύμνου και του νησιού μας σε όλο τον κόσμο. Από εμάς εξαρτάται, αν δουλέψουμε σωστά και μεθοδικά όλοι, να δείξουμε την καλύτερη εικόνα μας. Σας καλώ λοιπόν να εξετάσουμε σήμερα το πρόγραμμα εκείνου του τριημέρου με κάθε λεπτομέρεια και κάθε εμπλεκόμενος φορέας να αναλάβει σήμερα το αντικείμενο της αρμοδιότητάς του προκειμένου να επιτύχουμε το σκοπό μας».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα ασφάλειας των αγώνων και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια συντονισμένη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Ρεθεμνιωτών προκειμένου να στηρίξουν είτε εθελοντικά είτε συμμετέχοντας στη δημιουργία μιας ευχάριστης ατμόσφαιρας τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012.

Θυμίζουμε ότι η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ποδηλασίας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα των αγώνων ή την εθελοντική συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα:

www.wpcc-crete.com

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοργανωτών με την ολομέλεια των ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, οι οποίες δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη διεξαγωγή των αγώνων.

 

18 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)