Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού με μέλη του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δήμου Ρεθύμνης - 03/03/22

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της Αντιδημάρχου Τουρισμού, κας Πέπης Μπιρλιράκη, και μελών του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δήμου Ρεθύμνης, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022. Η συγκεκριμένη συνάντηση οργανώθηκε από τον κ. Νίκο Μάκρα, εκπρόσωπο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στην Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης.

Η Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τα μέλη του Συλλόγου, τονίζοντας την ανάγκη για τη συνεργασία τους, τις προτάσεις και τις θέσεις τους, εφόσον είναι, όχι μόνο γνώστες του Τουρισμού και άμεσοι οικοδεσπότες, αλλά, ταυτόχρονα, πομποί και δέκτες όλων όσων συμβαίνουν ανάμεσα στους επισκέπτες μας και τον τόπο μας ως τουριστικό προορισμό.

Η συνάντηση ξεκίνησε με συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις τόσο σχετικά με την πανδημία όσο και την πρόσφατη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τους προβληματισμούς που έχουν προκύψει στην παγκόσμια οικογένεια του Τουρισμού, καθώς και για εργασιακά θέματα συλλογικού ενδιαφέροντος.

Ακολούθως, η κα Μπιρλιράκη, παρουσίασε με οπτικοακουστικό υλικό το έργο της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης και τον τρόπο εργασίας της, καθώς και τις σημαντικότερες συνεργασίες και συνέργειές της με Φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του επίσημου τουριστικού ηλεκτρονικού οδηγού του Δήμου Ρεθύμνης, rethymno.guide, όπως επίσης και ανάλυση σημαντικών στατιστικών στοιχείων και δεδομένων σχετικά με την προβολή του τουριστικού προϊόντος του Ρεθύμνου από τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα και από τα αντίστοιχα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Επιπλέον, με βάση πάντα τη στόχευση του Δήμου Ρεθύμνης για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν μέσω εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, συζητήθηκε η συγκεκριμένη προοπτική σε συνδυασμό με τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ώστε να υπάρξει άμεσο και ικανοποιητικό αποτέλεσμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση όλων των παρευρισκομένων για σύντομη επανάληψή της, παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης και της Δημοτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο, κα Πέπη Μπιρλιράκη, «Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ο δρόμος προς την κανονικότητα έχει ακόμα πολλά εμπόδια και ο Τουρισμός οφείλει να παρατηρεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζεται σε αυτές. Ευχαριστώ θερμά τους Διευθυντές των Ξενοδοχείων μας για την εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας που είχαμε, μοιραζόμενοι απόψεις, προβληματισμούς, αλλά και λύσεις. Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, παραμένουμε ψύχραιμοι και σταθεροί στον σχεδιασμό μας, επιδιώκοντας να προβλέψουμε δυσκολίες και να ισορροπήσουμε ενδεχόμενες απώλειες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το τουριστικό μας προϊόν εξακολουθεί να είναι αξιόλογο και πολύτιμο και, με τη συνέργεια όλων μας, θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα και σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.»

 

Δήμος Ρεθύμνης

Τμήμα Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Εθελοντισμού

 

18 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)