Πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης για τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. του υλοποιεί ο Δήμος Ρεθυμνης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ρεθύμνου - 02/02/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ακόμη, εξαιρετικά επωφελή συνεργασία εγκαινιάζει ο Δήμος Ρεθύμνης, η Κοινωνική του Υπηρεσία και η ΚΕΔΗΡ, με τo Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δήμου Ρεθύμνης «Παιδικός Κόσμος».

Πρόκειται για το πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης για τα παιδιά, το οποίο θα εξελιχθεί σε οκτώ (8) εβδομαδιαίες συναντήσεις, με συντονίστρια την κα. Ζουρμπάκη Κατερίνα, Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης.

Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών που φιλοξενούνται στο ΚΔΑΠ Δήμου Ρεθύμνης, ώστε να μάθουν να διαχειρίζονται τη συμπεριφορά και τα συναισθήματά τους με θετικό τρόπο.

Οι γονείς των παιδιών θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις παραμέτρους και τα οφέλη του προγράμματος και, όπου κριθεί αναγκαίο, θα ζητείται εγγράφως η συναίνεσή τους.

Αξίζει να επισημανθεί το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται θετικά στις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες όλων των ηλικιακών διαβαθμίσεων των παιδιών του ΚΔΑΠ.

Έτσι, μέσα από δραστηριότητες κατάλληλες για την ηλικία τους, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν και να αναζητήσουν τρόπους για να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, να μάθουν να φροντίζουν τον εαυτό τους αλλά και να επεξεργαστούν θέματα της καθημερινότητάς τους, μέσα σε ατμόσφαιρα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Η πρώτη δράση ξεκίνησε την Τετάρτη στις 02/02/2022 και έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στη διάρκειά της θα δοθεί η δυνατότητα στους γονείς να συνομιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι θα τους παράσχουν κατευθυντήριες συμβουλές για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και διαχείρισης συναισθημάτων στη σχέση τους με τα παιδιά τους.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα εκφράζει την ικανοποίησή της για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο προβλέπεται στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ για τα παιδιά κι εντάσσεται στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που διατηρεί εδώ και χρόνια ο Δήμος Ρεθύμνης με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ρεθύμνου.

Εκφράζει δε, τη βεβαιότητα ότι οι μικροί συμπολίτες μας θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία είναι προσεκτικά οργανωμένη και σχεδιασμένη για να αναδείξει τις δεξιότητες και να υπηρετήσει τις συναισθηματικές τους ανάγκες.

 

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)