Πανελλήνια διάκριση Δήμου Ρεθύμνης για τα υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης ενδυμάτων - υποδημάτων - 01/03/22

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η θετική ανταπόκριση των Ρεθυμνιωτών στην ανακύκλωση των ρούχων και υποδημάτων, ενδεικτική της περιβαλλοντικής τους συνείδησης, κατατάσσουν το Ρέθυμνο στην 5η θέση πανελληνίως μεταξύ των 60 Δήμων που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης τη χρονιά που πέρασε.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέστειλε στον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Δημήτρη Λελεδάκη η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων «Recycom», με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Ρεθύμνης, κατά την χρονική διάρκεια του 2021, συλλέχθηκαν συνολικά 122.235 κιλά ρούχων και παπουτσιών από τους κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης και περιαστικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι Δήμοι που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις είναι ο Δ. Αθηναίων, Δ. Ηρακλείου Κρήτης, Δ. Γλυφάδας και Δ. Ηλιούπολης, δηλαδή Δήμοι πολύ μεγαλύτεροι σε πληθυσμό, στους οποίους, κατά συνέπεια, έχει εγκατασταθεί και μεγαλύτερος αριθμός κάδων.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η κατάταξη έγινε με βάση τα συνολικά κιλά και όχι την αναλογία κιλά/κάτοικο ή τον αριθμό κάδων, το Ρέθυμνο, παρότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνον στην πόλη και στο Ατσιπόπουλο, αναλογικά φαίνεται να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Με διαπιστωμένη λοιπόν τη θερμή ανταπόκριση των δημοτών, η εταιρεία προτίθεται να τοποθετήσει 10 επιπλέον κάδους στην πόλη, προκειμένου να εξυπηρετούνται κάτοικοι περιοχών που δεν διαθέτουν τους κόκκινους κάδους.

Στη συγχαρητήρια επιστολή του ο διαχειριστής της εταιρείας κ. Βαγγέλης Αράπης, ευχαριστεί το Δήμο για την άψογη συνεργασία και τους/τις Ρεθυμνιώτες/-ισσες για τη συμβολή τους «στην εδραίωση ενός υγιούς δικτύου ανακύκλωσης και της συνείδησης συνυπευθυνότητας που αποτελεί προϋπόθεση της βιώσιμης ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εταιρεία, υπήρξε συνεπής στις συμβατικές υποχρεώσεις προς το Δήμο Ρεθύμνης, ενισχύοντας το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και άλλων κοινωνικών δομών του Δήμου με την τακτική προσφορά ειδών που διανεμήθηκαν στους δικαιούχους συμπολίτες.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας συγχαίρουν κι ευχαριστούν τους/τις συμπολίτες/-ισσες για την έμπρακτη συνδρομή τους στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, υποστήριξης της ανακύκλωσης και εξασφάλισης ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτους συνανθρώπους μας, μέσα από την ενίσχυση του έργου που προσφέρουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου.

Έχει αξία η ανταπόκριση και συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών, μια δράση με μετρήσιμο περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα.

Γι’ αυτό και ελπίζεται ότι θα συνεχιστεί και θα ενισχύεται διαρκώς, με τη συνδρομή μας και τη συνειδητή επιλογή μας να ωφελούμε έμπρακτα τόσο στους ανθρώπους όσο και στο φυσικό περιβάλλον.

 

Από το Γρ. Τύπου

 

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)