Σημαντικά έργα ύψους 5 εκατομμυρίων Ευρώ δημοπρατεί ο Δήμος Ρεθύμνης το προσεχές διάστημα - 01/03/21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη δημοπράτηση τριών πολύ σημαντικών έργων προχωρά το επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ρεθύμνης. Πρόκειται για το έργο ανέγερσης 16ου Δημοτικού Σχολείου, το έργο αποκατάστασης του κτιρίου Δημοτικής Φιλαρμονικής – Δημοτικού Ωδείου και το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων συγκροτημάτων εργατικών Κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τεχνική Υπηρεσία Δ. . υπό την προεδρεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Άγγελου Μαλά, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δ.Ρ κ. Μαρίνος Ρουσιάς η αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης ΤΥΔΡ κα Πόπη Τζανάκακη και Μηχανικοί της Τ.Υ, εξετάστηκαν επιμέρους τεχνικά ζητήματα των έργων και προγραμματίστηκαν οι ημερομηνίες δημοπράτησης τους ως εξής:

Στις 2 Απριλίου 2021, θα δημοπρατηθεί το έργο του 16ου Δημοτικού Σχολείου, Προϋπολογισμού 3.530.000 €, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης». Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, θα ανεγερθεί ένα υπερσύγχρονο, διώροφο κτίριο, με υπόγειο, σε δημοτικό οικόπεδο εμβαδού 4689 τ.μ., στην περιοχή Τιμίου Σταυρού, το οποίο θα πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ενεργειακής απόδοσης και λειτουργικότητας προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας μαθητών κι εκπαιδευτικών τις οποίες θα φιλοξενήσει.

Στις 16 Απριλίου 2021, έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση Κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Δήμου Ρεθύμνης», Προϋπολογισμού 1.273.978,57 €, που χρηματοδοτείται επίσης από το Εθνικό Πρόγραμμα του ΥΠ.ΕΣ. «Αντώνης Τρίτσης» και με το οποίο θα ικανοποιηθεί ένα χρόνιο, επιτακτικό αίτημα των ρεθυμνιωτών, των διδασκόντων και των σπουδαστών που, διαχρονικά, φοίτησαν και δίδαξαν στη σημαντική αυτή πολιτιστική δομή. Οι επεμβάσεις αποκατάστασης θα επικεντρωθούν στη στατική ενίσχυση του κτιρίου καθώς και στο λειτουργικό αλλά και αισθητικό ανασχεδιασμό του, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δ. Ρεθύμνης. Η λειτουργική αναδιάταξη των κατόψεων, σύμφωνα με τις νέες ανάγκες και προδιαγραφές και η ανάδειξη των αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων που διαθέτει το κτίσμα, συγκαταλέγονται στους στόχους των προβλεπόμενων παρεμβάσεων.

Τέλος, στις 23 Απριλίου 2021, θα γίνει η δημοπράτηση για την ανάδειξη αναδόχους του έργου με τίτλο: «Βιοκλιματική ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων συγκροτήματος εργατικών κατοικιών στην περιοχή Σαρακίνας Ρεθύμνου», Προϋπολογισμού 1.360.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου Ρεθύμνης. Σύμφωνα με τη μελέτη, στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς με την ανάπλαση των περιμετρικών πεζοδρομίων, την εξασφάλιση προσβασιμότητας των δόμων σε Άτομα με Αναπηρία , τον κατάλληλο φωτισμό των κοινόχρηστων χώρων, τη φύτευση ώστε να δημιουργηθούν καλαίσθητοι χώροι πρασίνου, τη χρήση υλικών που να μειώνουν τη θερμική ακτινοβολία και την ανάδειξη της υφιστάμενης πλατείας ώστε ν αποτελέσει χώρο κοινωνικής συνάθροισης κατοίκων κι επισκεπτών και τόπο διεξαγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, το κόστος των συγκεκριμένων έργων ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια € περίπου. Με την ευκαιρία ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Μαλάς ευχαρίστησε τα στελέχη της Υπηρεσίας για την αποτελεσματική ανταπόκριση τους στις απαιτήσεις της προετοιμασίας των διεκδικήσεων του Δήμου και όλους τους συνεργάτες του Δήμου που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της επίμονης προσπάθειας του Δ.Ρ. για την ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών έργων.

 

Από το Γρ. Τύπου και την Τ.Υ.Δ.Ρ.

 

27 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)