04/07/18, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής - Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

 

Τρίτη, 3 Ιουλίου και τρίτη ημέρα για την 7η Γιορτή Κρητικής Διατροφής στον Δημοτικό Κήπο της πόλης μας, ο οποίος συνεχίζει να είναι το σημείο συνάντησης πολιτισμού, γαστρονομίας και ψυχαγωγίας, για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Οι μικροί επισκέπτες ξεκίνησαν «λαχανοκουκλομαγειρεύοντας», σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο από την Αγγελική Γουναρίδη και τον Αλέξανδρο Μονοκάνδυλο (ΟΥΠΣ! το κουκλοθέατρο). Όλα τα παιδιά δημιούργησαν με πολλή φαντασία τις δικές τους, «εφήμερες» κούκλες από λαχανικά, ζωντανεύοντας έτσι τα υλικά ενός καθημερινού τραπεζιού, ενώ ακολούθησε η διαδραστική παράσταση Ατρόμητοι Πειρατές, με κούκλες muppet, πρωτότυπη μουσική και την ιστορία τής Μάγια να αποδεικνύει ότι ο φόβος, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αν τον κοιτάξουμε κατάματα.

Η τρίτη ημέρα της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, συνεχίστηκε με μια απολαυστική «συνομιλία» ανάμεσα στο ροζέ κρασί και το ελαιόλαδο: οχτώ χρόνια μετά από την προηγούμενη επί σκηνής συνάντησή τους (το 2010 στη Νεμέα), ο κορυφαίος wine-blogger, Θεόδωρος (για το Ρέθυμνο πλέον, Ted!) Λέλεκας και ο βραβευμένος σεφ ελαιολάδου, Βασίλης Λεωνίδου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και, μαζί με τους stand-up comedians Κώστα Παπαγεωργίου και Αλέξανδρο Τσουβέλα, οι οποίοι κυριολεκτικά εισέβαλαν στη σκηνή, μύησαν τους επισκέπτες στα μυστικά του ροζέ κρασιού.

Μέσα από διασκεδαστικές ερωταπαντήσεις ανάμεσα στους τέσσερις, ο Θεόδωρος Λέλεκας εξήγησε τη διαδικασία οινοποίησης του ροζέ κρασιού, το οποίο και χαρακτήρισε ως «ανερχόμενη δύναμη» και κρασί «passe-partout», μια και ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, περιέγραψε τη διαδικασία οινογνωσίας και προέτρεψε όλους να εκτιμήσουν και να στηρίξουν το καλό σερβίρισμα εμφιαλωμένου κρασιού. Ο Βασίλης Λεωνίδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πελάτες των εστιατορίων, έχουν πλέον πολύ καλή γνώση σχετικά με τις ετικέτες κρασιών και συνέχισε, ετοιμάζοντας τρεις υπέροχες συνταγές, τις οποίες δοκίμασαν οι επισκέπτες, συνδυάζοντάς τες με ροζέ κρητικά κρασιά.

Και οι δύο, τόνισαν τη σημασία της διάκρισης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκή Πόλη Κρασιού 2018, τόσο για τη διάδοση της σωστής απόλαυσης του κρασιού όσο και για την ευκαιρία ανάπτυξης του οινοτουρισμού στην πόλη μας, ενώ αναφέρθηκαν στην εξαιρετική ποιότητα των κρητικών προϊόντων μια και, η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ανάδειξή τους.

Στη συνέχεια, οι δύο stand-up comedians Κώστας Παπαγεωργίου και Αλέξανδρος Τσουβέλας, ανέλαβαν να διασκεδάσουν τους επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον τίτλο της βραδιάς (Wine is fun!). Mε σκετσάκια φτιαγμένα ειδικά για το κρασί, συνομίλησαν με το κοινό, ενώ πραγματοποίησαν και διαγωνισμό «οινομαντινάδας», με τους νικητές να κερδίζουν φιάλες κρητικών κρασιών.

Η τρίτη ημέρα της Γιορτής Κρητικής Διατροφής, έκλεισε με τις νοσταλγικές μελωδίες των Αccordia, οι οποίες έκαναν τους επισκέπτες να θυμηθούν τα βήματα του tango, να ξαναζήσουν σκηνές από αγαπημένες κινηματογραφικές ταινίες και να μεταφερθούν σε όμορφες στιγμές τού παρελθόντος.

 

 

Το πρόγραμμα για την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018:

19:00

1ο πρόγραμμα: Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, είναι κοντά μας με τους εθελοντές του και με μια εξαιρετική διαδραστική παρουσίαση, θα μας ενημερώσει για τη δράση του στις παραλίες της πόλης μας!

2ο πρόγραμμα: Φρουτο…Χαρούμενα παιχνίδια!!!

Η κεφάτη εκπαιδευτική ομάδα από το Χαρούμενο Εργαστήρι, προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι μαγικό με οδηγό τα φρούτα! Μια ώρα γεμάτη χρώμα, γεύση, γνώσεις και αμέτρητα φρουτοχαμόγελα!!

Επιμέλεια: Κέντρο προσχολικής αγωγής «Χαρούμενο Εργαστήρι»

20:00

Wine Cocktail Party

Γνωστοί Ρεθυμνιώτες mixologists, φτιάχνουν νόστιμα, δροσερά, signature κοκτέιλς, χρησιμοποιώντας κρασί, από τη διάσημη Ρεθεμνιώτικη ποικιλία Βιδιανό, και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα της κρητικής γης. Φιλικά συμμετέχουν οι βραβευμένοι: Γιώργος Δενδράκης με τους συνεργάτες του από την εταιρεία “The arts of cocktail”, Δημήτρης Σκορδίλης και Λευτέρης Μπρούπης, bartenders του χανιώτικου Bohème και Κωνσταντίνος Μαραγκουδάκης και Βασίλης Βατζέλης από την εταιρεία “Cocktails on the city”.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχουν αγαπημένοι DJ’s της πόλης μας.

 

Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018:

19:00

Έκανε η μέλισσα κερί και άλλαξε τον κόσμο!

1ο πρόγραμμα: Η συγκομιδή και η επεξεργασία του φυσικού κεριού

Καλεσμένος μας ο κύριος Σκαλιδάκης, γνωστός κηροποιός και ιδιοκτήτης του Κέρινου Κόσμου. Μέσα από εικόνες, συζήτηση και παιχνίδια, οι μικροί μας φίλοι θα μυηθούν στην τέχνη της κηροποιείας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κέρινος Κόσμος-Αφοί Σκαλιδάκη

2ο πρόγραμμα: Εργαστήρι υγρού κεριού

Μια τεχνική που αγαπήθηκε με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Για τα παιδιά, γίνεται παρουσίαση της τεχνικής, αλλά για λόγους ασφαλείας, δημιουργούν το δικό τους κεράκι σε ποτήρι, με χρώμα και άρωμα της επιλογής τους. Οι ενήλικοι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, ο καθένας το δικό του κερί-έργο τέχνης.

Υποστηρικτής προγράμματος: Κέρινος Κόσμος

Επιμέλεια-παρουσίαση: Ρένα Λαδιά, παιδαγωγός-εμψυχώτρια-Αερόστατο

20:00

Παρουσίαση νέων Προγραμμάτων Zumba και Piloxing, από την Ομάδα Zumba της Κατερίνας Κυριανιτάκη

20:30

Ο Συνεταιρισμός «Μινωϊκή Γη» μαγειρεύει με προϊόντα φραγκόσυκου

Λιάτικο: το ιστορικό κρασί του Ρεθύμνου:

Διαδραστική παρουσίαση και δοκιμή της ποικιλίας «Λιάτικο». Συμμετέχουν ο οινοποιός Στέλιος Κλάδος και οι Οινοχόοι: Υρώ Κολιακουδάκη, Εύη Δενδράκη, Διονύσης Αναστασόπουλος, Ελένη Καλογεράκη, Γιάννης Παπαδομανωλάκης και Joyce Ghosn.

21:30

Συναυλία με τον ΚΩΣΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑ

Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, και αυτό το καλοκαίρι, σε μελωδικούς και κυρίως λαϊκούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα! Ο αγαπημένος τραγουδιστής, Κώστας Μακεδόνας, θα μας παρασύρει σε δυνατές μουσικές στιγμές που μεταδίδουν κέφι και χαρά.

Στο πλάι τού Κώστα, μία από τις φωνές που ξεχώρισαν στο “Rising Star” και αγαπήθηκαν από το κοινό, η Γιάννα Φαφαλιού.

 

Τιμή Εισιτηρίων:

Παιδιά έως 6 ετών: ΔΩΡΕΑΝ είσοδος

Παιδιά 6-12 ετών: 2 €

Από 12 ετών και άνω: 5 €

2 γονείς / κηδεμόνες που συνοδεύουν παιδιά 6-12 ετών, τα παιδιά ΔΩΡΕΑΝ

 

Διοργάνωση:
Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης
Δήμος Ρεθύμνης
Επιμελητήριο Ρεθύμνης

 

 

 

29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)