29/04/2014, ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εργαστήριο Ψυχολογικής Έρευνας

Παιδαγωγικού Τμήματος

Προσχολικής Εκπαίδευσης Π.Κ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Διεθνές Συμπόσιο Σχολικής Ψυχολογίας με Πρακτικές Εισηγήσεις για Γονείς και Εκπαιδευτικούς 

 

Διεθνές Συμπόσιο ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ με θέμα : «Ψυχική Ανθεκτικότητα: Σύγχρονες Εφαρμογές στο Σχολικό και Οικογενειακό Πλαίσιο» θα διεξαχθεί Σάββατο 3 Μαΐου 2014, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το Διεθνές Συμπόσιο είναι μια πρωτοβουλία της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας που εντάσσεται στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Έρευνας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, του Υπευθύνου Καθηγητή της Μονάδας κ. Αναστασίου Ματσόπουλου και 50 εθελοντών του Παιδαγωγικού τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και του τμήματος Ψυχολογίας.

Στόχος του Διεθνούς Συμποσίου είναι να αναδείξουμε τα ουσιαστικά θέματα ψυχικής υγείας και ψυχικής ανθεκτικότητας για τα παιδιά μας από το νηπιαγωγείο και μέχρι το Λύκειο. Αρκετά παιδιά είναι ευάλωτα λόγω συνθηκών (πχ. φτώχεια, οικονομική κρίση), είτε λόγω εγγενών προβλημάτων (πχ μαθησιακή δυσκολία, αυτισμός κλπ). Το διεθνές πάνελ των ειδικών θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα ευάλωτα παιδιά. Αρκετή συζήτηση θα γίνει για προληπτικά προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία της Ευρώπης και της Ελλάδας και θα αναφερθούν οι νέες τάσεις και προκλήσεις για τα σχολεία. Επίσης, θα γίνουν παρουσιάσεις για την εφηβική ηλικία, καθώς και θέματα επικοινωνίας των γονέων και των εκπαιδευτικών με τα παιδιά σε περιόδους κρίσης.

 

Στο παρόν Διεθνές Συμπόσιο, θα μας πλαισιώσουν επίσης διεθνούς φήμης ομιλητές, ερευνητές και καθηγητές από την Νορβηγία, Σουηδία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ιταλία και από Ελλάδα για να μας μιλήσουν για θέματα ψυχικής υγείας και προγράμματα Ψυχικής Ανθεκτικότητας. Επίσης θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά επίσημα και ένα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαική Ένωση (2013-2015) Πρόγραμμα Ψυχικής Ανθεκτικότητας (Resilience Curriculum for the Schools of Europe) στο οποίο συμμετέχει και υλοποιεί η Μονάδα Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Αναστάσιο Ματσόπουλο, Ph.D. Επίκ. Καθηγ. Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής και υπεύθυνο της Μονάδας Σχολικής Ψυχολογίας.

 

Οι ομιλητές του 3ου Διεθνούς Συμποσίου είναι:

 

Stefanos Alevizos, Χαμόγελο του Παιδιού, Ελλάδα

Carmel Cefai, University of Malta, Μάλτα

Birgitta Kimber, Orebro University, Σουηδία

Anastassios Matsopoulos, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα

Paula Melo, Technical University of Lisbon, Πορτογαλία

Giorgios Nikolaidis, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Ελλάδα

Terje Ogden, University of Oslo, Νορβηγία

Sergio Salvatore, Universita del Salento, Iταλία

Celeste Simoes, Technical University of Lisbon, Πορτογαλία

 

 

Το 3ο Διεθνές Συμπόσιο Σχολικής Ψυχολογίας θα γίνει το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο κεντρικό αμφιθέατρο Δ3. Θα υπάρξει σύγχρονη διερμηνεία από τα αγγλικά στα ελληνικά.

 

Σας καλούμε όλους να έρθετε να μάθουμε τις νέες εξελίξεις στα θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν τα παιδιά μας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν βεβαιώσεις παρακολούθησης στο τέλος του Διεθνούς Συμποσίου. Η συμμετοχή είναι συμβολική στα 5 ευρώ (οι φοιτητές Δωρεάν) καθώς σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το πλήρες επιστημονικό πρόγραμμα, ακουστικά σύγχρονης διερμηνείας, καφές με πλούσια γλυκίσματα και βουτήματα. Το Συμπόσιο θα είναι χρήσιμο για γονείς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και φοιτητές.

 

Είμαστε όλοι Εθελοντές για τα Παιδιά. Η χώρα μας περνά μια σημαντική κρίση και παιδιά, οικογένειες και σχολεία πλήττονται από την κρίση σε πάρα πολλά επίπεδα. Στόχος του Συμποσίου είναι να υποστηρίξουμε γονείς και εκπαιδευτικούς για να μπορέσουν και εκείνοι με την σειρά τους να υποστηρίξουν τους ευάλωτους μαθητές.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

18 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)