06/12/2013,Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση Μουσικής Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ρέθυμνο

Θερμό το χειροκρότημα για τη Μουσική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Όσοι συμπολίτες κι επισκέπτες της πόλης μας κατάφεραν να παρευρεθούν το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, σίγουρα εντυπωσιάστηκαν από την εξαιρετική παρουσία των Μελών της Μουσικής Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, οι οποίοι απέδωσαν με αρτιότητα ένα πολυποίκιλο μουσικό ρεπερτόριο και παρουσίασαν με επιδεξιότητα ασκήσεις συγχρονισμού και ακριβείας υπό την μαεστρία του Πλωτάρχη κ. Γιώργου Τσιλιμπάρη τμηματάρχη μουσικής- Αρχιμουσικό Πολεμικού Ναυτικού.

 Μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς και πολλοί Ρεθεμνιώτες βρέθηκαν παραταγμένοι στην πλατεία να διασκεδάζουν και να απολαμβάνουν με θαυμασμό το θέαμα που με τόση συνέπεια προσέφερε η συγκεκριμένη Μπάντα, η οποία έχει αποδείξει με το έργο της ύστερα από 133 χρόνια παρουσίας , την προσφορά της σε κοινωνικό και σε πολιτιστικό επίπεδο.

Η επίσκεψη της Μπάντας στην πόλη μας εντάχθηκε στις επετειακές εκδηλώσεις εορτασμού συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα. Ηδη, από την προηγούμενη μέρα η κατάπλευση της Φρεγάτας «ΑΔΡΙΑΣ» στο λιμάνι της πόλης είχε σηματοδοτήσει τον ερχομό των Μελών της, αφήνοντας προκαταβολικά και ηχηρά το αποτύπωμά τους.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η έλευση της Μουσικής Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ρέθυμνο ήταν προσωπική επιθυμία του Αρχηγού του Ναυτικού / Αντιναυάρχου κ. Ε. Αποστολάκη ο οποίος τιμώντας, για μία ακόμη φορά, τον τόπο καταγωγής του πρότεινε στο Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη τη συγκεκριμένη εκδήλωση, πρόταση που έγινε αποδεκτή με ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη.

Στο πλαίσιο των λοιπών εορταστικών εκδηλώσεων, παρουσιάστηκε και η συγκεκριμένη συναυλία την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα ‘Παντελής Πρεβελάκης’ του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ρεθύμνης. Λίγο μετά τις 20:00 με κατάμεστη την αίθουσα, η συναυλία ξεκίνησε μεταφέροντας τους θεατές με τραγούδια άλλης εποχής σε ένα μελωδικό ταξίδι στο οποίο συνέπραξαν και οι ερμηνευτές Ε. Μωυσίδου (σοπράνο), Θ. Μπιράκος (βαρύτονος) και Σ. Σαλαμπασόπουλος (τενόρος) που παρουσίασαν τα τραγούδια με μοναδικό τρόπο, αποσπώντας στο τέλος της βραδιάς το πιο θερμό χειροκρότημα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης και ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος ΠΝ κ. Ευάγγελος Αποστολάκης ενώ καλωσόρισμα απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Πέπη Μπιρλιράκη ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές αυτής της διοργάνωσης που συνεργάστηκαν για την πραγματοποίησή της. Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε τους πολύτιμους συνεργάτες του Α/ ΓΕΝ κου Αποστολάκη κυρίους κ. Τσιλιμπάρη και κ. Μιχέλη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών κ. Τσουδερό για τη δωρεάν παραχώρηση του Ωδείου, τον Αντισυνταγματάρχη κ. Μιχελάκη Διοικητή της 547, ο οποίος δεξιώθηκε τα Μέλη της Μπάντας την π. Παρασκευή στη Λέσχη Αξιωματικών, τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές της πόλης μας, τα Μέσα Ενημέρωσης που κινητοποίησαν με ενθουσιασμό το κοινό, όπως επίσης και τους ανθρώπους του Δήμου που προσπαθούν πάντα για την καλύτερη απόδοση των εκδηλώσεων.

 

 

Γραφείο Τύπου Γρ. Πολιτισμού - Τουρισμού Δήμου Ρεθύμνης

 

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)