Ημερίδα με θέμα "Αξιοποίηση των Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων με εφαρμογή καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και χρήση φορητών συσκευών από τους Δημότες και το προσωπικό του Δήμου Ρεθύμνου"

Δελτίο Τύπου

Ενημερωτική Ημερίδα για τις πολλαπλές δράσεις και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ρεθύμνης στους δημότες και επισκέπτες μέσα από την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση των Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων με εφαρμογή καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και χρήση φορητών συσκευών από τους Δημότες και το προσωπικό του Δήμου Ρεθύμνου» διοργανώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18:30μ.μ. στην αίθουσα «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Ξενοδοχείου “THEARTEMIS PALACE” .

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το προαναφερόμενο έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο Γ’ Κ.Π.Σ., σε ποσοστό 80% από το ΕΤΠΑ και 20% από Εθνικούς πόρους. 

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση λοιπόν, θα παρουσιαστούν οι νέες υπηρεσίες που παρέχονται από τον Δήμο και οι οποίες είναι:

  • Ασύρματα Δίκτυα πρόσβασης στο Ιnternet  (Wi-Fi Hotspots)  
  • Διαδραστικός  Ηλεκτρονικός Οδηγός Πόλης
  • Καταγραφή Αιτημάτων και Προβλημάτων «εν κινήσει» από Δημοτικούς Υπαλλήλους

Οι στόχοι του έργου είναι σημαντικοί και εστιάζονται κυρίως στην αναβάθμιση του τουριστικού-πολιτισμικού προϊόντος του Δήμου Ρεθύμνου μέσα από ένα σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης με πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας, καταλυμάτων κ.α.

Παράλληλα, οι  καινοτόμες τεχνικές που έχουν αναπτυχθεί μέσα από το έργο αυτό υποστηρίζουν αποτελεσματικά τη λειτουργία των τοπικών δημοτικών υπηρεσιών αφού και το έργο των υπαλλήλων του Δήμου έχει διευκολυνθεί και οι κάτοικοι και επισκέπτες εξυπηρετούνται αμεσότερα και πληρέστερα.

Ειδικότερα:

Έχουν ήδη   εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία τέσσερα ασύρματα δίκτυα πρόσβασής στο Ιnternet  (Wi-Fi Hotspots) σε κεντρικές πλατείες και κομβικά σημεία της πόλης.

Η πρόσβαση είναι δωρεάν και διαθέσιμη σε όλους. Μέσα από το ηλεκτρονικό οδηγό Πόλης οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης για τα πιο σημαντικά μνημεία και χώρους του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου και τους τρόπους πρόσβασης σε αυτά.

Επίσης, μέσα από τον διαδραστικό ηλεκτρονικό οδηγό οι χρήστες μπορούν να κάνουν εικονική ξενάγηση στην πόλη επιλέγοντας το σημείο που επιθυμούν.

Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα στους Δημοτικούς Υπαλλήλους να καταγράφουν τα αιτήματα των πολιτών αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν εν-κινήσει με τη χρήση ειδικών φορητών συσκευών στις οποίες καταγράφονται αιτήματα με φωτογραφίες και συντεταγμένες. Τα αιτήματα αυτά στην συνέχεια προωθούνται σε κεντρικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων όπου εμφανίζονται πάνω σε χάρτη της Πόλης ώστε να γίνετε πιο αποτελεσματικά ο σχεδιασμός των ενεργειών για την άμεση επίλυσή τους.

Σημειώνεται ότι η Ενημερωτική Ημερίδα διοργανώνεται από το Δήμο Ρεθύμνης και είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.

28 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)