12/08/10, Συνεργασία Δήμου Ρεθύμνου με τους δήμους της υπόλοιπης Κρήτης σε θέματα Πληροφορικής

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ                                                 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ.: 28310 88302

Fax: 28310 29879

E mail:                                         

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10/08 συνάντηση εκπροσώπων των Τμημάτων Πληροφορικής Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Χανίων και Αγ. Νικολάου όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:

1. Χάραξη κοινής στρατηγικής στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών

2. Από κοινού συμμετοχή και προετοιμασία προτάσεων χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση» του ΕΣΠΑ σε θέματα που αφορούν τους τομείς:

  • Πολιτισμός-Αθλητισμός
  • Κοινωνική Πρόνοια
  • Διαχείριση Πόρων
  • Μεταφορές
  • Διαφάνεια – Κοινωνική Συμμετοχή – Εκπαίδευση – Επικοινωνία

3. Καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή σύγκλιση» του ΕΣΠΑ

4. Αξιοποίηση υφιστάμενων συστημάτων Πληροφορικής και περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών προς του πολίτες

5. Ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών


Στην συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλεξάκης και ο Αντιδήμαρχος Αγ. Νικολάου κ. Μαν. Αικατερινάκης τους οποίους συνόδευσαν αρμόδιοι για θέματα πληροφορικής δημοτικοί υπάλληλοι.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και στη διάρκεια της συνεργασίας τους διερεύνησαν τις προοπτικές ευρύτερης και συστηματικότερης συνεργασίας καθώς και την ανάληψη πρωτοβουλιών στον τομέα της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών σε επίπεδο όλης της Κρήτης με βασικούς άξονες – στόχους τους εξής: :

  • Την ενίσχυση της λειτουργίας της ‘Ψηφιακής Περιφέρειας’ και του ‘Ψηφιακού Δήμου’ μέσα από την αξιοποίηση των υφιστάμενων συστημάτων ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες να ενισχυθούν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους.
  • Την ενοποίηση και τη βιώσιμη λειτουργία των υφιστάμενων υποδομών του δικτύου Οπτικών Ινών των Δήμων της Κρήτης
  • Την ανάπτυξη νέων οργανισμών και θεσμών Πληροφορικής & Επικοινωνιών και ,
  • Την ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων στο πεδίο των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατέθεσαν την κοινή τους πεποίθηση ότι η στενή συνεργασία των Δήμων της Κρήτης στα παραπάνω θέματα θα αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στη λειτουργία των Δήμων όσο και στην τοπική κοινωνία.

Σε ότι αφορά τους συνεργαζόμενους Δήμους, θα επιτευχθεί ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός των υποδομών πληροφορικής, θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας ενώ θα βελτιωθούν σημαντικά και οι πρακτικές στη μηχανοργάνωση αλλά και στις διαδικασίες λειτουργίας.

Σημαντικά όμως είναι και τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι τοπικές κοινωνίες και οι δημότες αφού θα εμπλουτιστεί η παροχή υπηρεσιών στους Δημότες με νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ θα ενισχυθούν και οι υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας και μεταφορών, συνθήκες που συμβάλλουν στη γενικότερη αναβάθμισης της ποιότητας ζωής.

 

Για τις εξελίξεις σε θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών που αφορούν το Δήμο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.rethymno.gr/e-rethymno

 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)