07/05/09, Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων με Mαρίνα (AEMA) στο Ρέθυμνο

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα (ΑΕΜΑ) θα επισκεφθεί το Σάββατο 9 Μαΐου το Ρέθυμνο και στις 9 το πρωί θα βρεθεί στο Δημαρχείο.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στο Ρέθυμνο, πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου Ρεθύμνου τον περασμένο Μάρτιο στην Πορτογαλία, οπότε και οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους: Julio Barroso Πρόεδρο ΑΕΜΑ και Δήμαρχο Λάγος Πορτογαλίας, Joao Varques Γραμματέα ΑΕΜΑ, Joaquim Marreiros Διευθυντή Δήμου Λάγος, Rudy Van Der Ween Αντιπρόσωπο ΑΕΜΑ Βελγίου και ιδρυτικό μέλος της ΑΕΜΑ και Αναστασία Ανδρουλάκη Υπεύθυνη ΑΕΜΑ Ελλάδος.

Η παρουσία της αντιπροσωπείας στο Ρέθυμνο εντάσσεται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης της ΑΕΜΑ στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην πόλη, το Προεδρείο και τα μέλη της ΑΕΜΑ θα δουν από κοντά τη μαρίνα και το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, καθώς και τα έργα ανάπλασης τα οποία γίνονται στον περιβάλλοντα αυτών χώρο. Στη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Ρεθύμνου θα παρουσιάσουν το νέο επίσημο έντυπο της ΑΕΜΑ, που φέτος συμπεριλαμβάνει και την πόλη του Ρεθύμνου και το οποίο διανέμεται στους ιδιοκτήτες σκαφών και γιωτ παγκοσμίως.

Στη διάρκεια της σύσκεψής τους, τα μέλη της ΑΕΜΑ με τη συμμετοχή του νέου μέλους, Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργου Μαρινάκη, θα συζητήσουν για τις προοπτικές των νέων δράσεων των προγραμμάτων INTERREG και για την προετοιμασία του πανευρωπαϊκού συνεδρίου της ΑΕΜΑ που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010 στον Άγιο Νικόλαο.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά ο Δήμος Ρεθύμνου  συμμετέχει σε έναν επίσημο φορέα αξιοποίησης και προβολής πόλεων με μαρίνα, ενώ εκτιμάται από το δήμο πως  η ένταξη της μαρίνας και του Ενετικού Λιμανιού του Ρεθύμνου σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η διαφήμιση του Ρεθύμνου σε τουριστικό δυναμικό υψηλού οικονομικού επιπέδου θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπεία της ΑΕΜΑ θα αναχωρήσει από το Ρέθυμνο με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των μελών- πόλεων της Κρήτης που συμμετέχουν στην ΑΕΜΑ.

 

  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

01 Αυγούστου 2021
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)