27/11/09, ΔΤ για τις δύο πρώτες Διαλέξεις Προβληματισμού και Παρεμβασης

 ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ                                                      Νοέμβριος 2009

          

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

Τηλ.: 28310 88302

Fax: 28310 29879

Email:                                         

 

                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοιχτή Διάλεξη Προβληματισμού και Παρέμβασης του 3ου Κύκλου που ξεκίνησε την π. Τετάρτη στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Χειμάρας 5 στην Παλιά Πόλη).

Ο Ομιλητής κ. Κωνσταντίνος Κορώσης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, προσέγγισε με επιστημονικό αλλά και  ιδιαίτερα προσιτό και ανθρώπινο τρόπο τη δύσκολη περίοδο της εφηβείας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών που παρακολούθησαν τη διάλεξη, στο διάλογο που αναπτύχθηκε μετά το πέρας της ομιλίας. Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα και αξιόπιστα  για την κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, τις ανάγκες των εφήβων και τα προβλήματα που δημιουργούνται στις σχέσεις τους με τους γονείς και την κοινωνία γενικότερα αλλά και να καταθέσουν τις απορίες και τον προβληματισμό τους στο πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου. 

Τον κ. Κορώση Κ. και τους συμπολίτες-συμμετέχοντες καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Χ. Μαρινάκης που κήρυξε την έναρξη του φετινού Κύκλου Διαλέξεων, ο κ. Ελευθεράκης Θ., Λέκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα  Προσχολικής Εκπ/σης του Π.Κ, εκ μέρους του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου μας που συνδιοργανώνει με το Δήμο τον φετινό Κύκλο Διαλέξεων και ο κ. Παπαδάκης Ν., Ιατρός – Δ/ντής του Κ.Υ. Περάματος που συντονίζει τις Διαλέξεις.

         Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2009, θα πραγματοποιηθεί η 2η Διάλεξη, στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης,  με Ομιλητή τον κ. Τζαβάρα Γιάννη, Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε. του Π.Κ. με θέμα « Υπάρχει χρόνος;». 

 

Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα:  «Συχνά λέμε ότι ο διαθέσιμος χρόνος «πέρασε» ή «κύλησε» ή «δεν υπάρχει πια». Δεν υπάρχει π.χ. περισσότερος από ένας μήνας για να τελειώσει το 2009, υπάρχουν λίγες μέρες για να λήξει το φετινό φθινόπωρο, υπάρχουν λίγες ώρες προτού τελειώσει και η σημερινή ημέρα. Τον χρόνο τον χρησιμοποιούμε ή τον αφήνουμε να κυλά άσκοπα, σαν να τον έχουμε στη διάθεσή μας σαν κάτι χρήσιμο που ενίοτε «κυλά μέσα από τα χέρια μας». Αλλά υπάρχει καθόλου χρόνος ή μήπως πρόκειται για μια πανάρχαια προκατάληψη και μια ηθελημένη αυταπάτη;

Η διάλεξη θα αναλύσει την απάντηση που έδωσαν τρεις φιλόσοφοι από τους πιο καταξιωμένους: ο Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης (τον 4ο αιώνα π.Χ.), ο Ιμμάνουελ Καντ (τον 18ο αιώνα μ.Χ.) και ο Μάρτιν Χάιντεγγερ (τον 20ό αιώνα μ.Χ.).

 

                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

01 Αυγούστου 2021
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)