26/05/09, ΔΤ για τα Εγκαίνια και τις Εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το π. Σάββατο η Γιορτή  Κρασιού και Κρητικών Προϊόντων στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου. Μετά από 3 χρόνια, ο θεσμός της  Γιορτής Κρασιού,  ανανεωμένος κι ενισχυμένος, με νέα ταυτότητα και περιεχόμενο, επανέρχεται για μας ξυπνήσει όμορφες μνήμες απ'' το παρελθόν και να εμπλουτίσει την καθημερινότητά μας με νέες, ευχάριστες  εμπειρίες.

Το π. Σάββατο στο Δημοτικό Κήπο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Γιορτής Κρασιού παρουσία πλήθους κόσμου, συμπολιτών και ξένων επισκεπτών, που κατέθεσαν με το θερμό τους χειροκρότημα τον ενθουσιασμό τους  για το πλούσιο Πρόγραμμα της Γιορτής, που περιλαμβάνει ποικίλες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες, καλύπτοντας με αξιοπρεπή, ενημερωτικό  και ποιοτικό ψυχαγωγικό τρόπο κάθε ανάγκη και επιθυμία.

Την Γιορτή εγκαινίασε ο  Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου  να  αναβιώσει με τόσο οργανωμένο και ξεχωριστό τρόπο ένα σημαντικό και αγαπητό σε όλους θεσμό του Ρεθύμνου Το χαιρετισμό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ,. Ανθίμου μετέφερε ο πατηρ Ιωαν. Σκαλίδης ενώ θερμό καλωσόρισμα στους συμμετέχοντες η Γιορτή απηύθυνε  ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της για την τοπική κοινωνία και κάλεσε όλους τους Ρεθεμνιώτες να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν τη επιτυχή συνέχιση του θεσμού.

Οι πρώτες νότες μέσα στο ανοιξιάτικο απόγευμα ακούστηκαν από το κουαρτέτο τζαζ « PLAYTIME» και γέμισαν τον Κήπο ζωή. 

Τις καλύτερες εντυπώσεις κέρδισε ο γνωστός καλλιτέχνης Βασίλης Σκουλάς  με το συγκρότημα του, που προσέφερε αφιλοκερδώς μια αξέχαστη μουσική εμπειρία  ενώ εντυπωσιακό ήταν και το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν οι καλλιτέχνες κ.κ Σγουρός, Σιδερης, Κατριτζιδάκης και Συκάκης το οποίο  απόδωσαν χορευτικά με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι χορευτές του Ομίλου Βρακοφόρων.

Την Κυριακή, οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν από τις 12 το μεσημέρι, με διαδραστικά παιχνίδια, σεμινάρια γευσιγνωσίας σε αγγλόφωνη παρουσίαση.

Το απόγευμα συνεχίστηκαν με παιχνίδια με πηλό, παραμύθια, παιδικό πάρτυ, ομιλίες από την κα Ζωή Νοβακ για το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» και τον κ. Νίκο Ψυλλάκη  με θέμα  «Οίνος και Αίμα», για να κορυφωθούν το βράδυ με  παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και κλείσιμο από τους μαθητές και διδάσκοντες του Κέντρου Νέων σε ρεπερτόριο κρητικής μουσικής με λαγούτα. Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις, επίσης έτυχαν μεγάλης αποδοχής από όσους τις παρακολούθησαν.

Αξίζει να αναφερθεί η θετική εικόνα που αποκόμισαν όλοι οι επισκέπτες από την άριστη παρουσίαση όλων των εκθετών  που πλημμύρισαν τον Δημοτικό Κήπο και προσέφεραν γεύσεις, γνώση και μια πρωτότυπη και προσεγμένη σε ποιότητα  εικόνα. Όπως, το Δίκτυο Οινοπαραγωγών Κρήτης, οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, οι ιδιώτες Εκθέτες με την ποικιλία των προϊόντων τους, σε συνδυασμό με τα χειροτεχνήματα- καλλιτεχνήματα του Τοπικού Συνδέσμου του Νομού μας.   

Το βραδυ της Κυριακής οι επισκέπτες γεύτηκαν τα εξαιρετικά κεράσμτα και εδέσματα που παρασκεύασαν και πρόσφεραν τα πιστοποιημένα από την Ακαδημία Γεύσης Εστιατόρια Κρητικής Διατροφής, η Agreco, η Creta Farm, οι Αγροτικοί Γυναικείοι Συν/μοί  και οι ξενοδόχοι της πόλης μας.

Τη Δευτέρα το πρόγραμμα περιέλαβε δημιουργικές δραστηριότητες από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την πρόληψη των Ατυχημάτων, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τρίτη, καθώς και συναυλία με τον εξαιρετικό Στέλιο Μπικακη.

Την Τρίτη, ιδιαίτερα σημαντική είναι η η παρουσίαση του τ. Γ.Γ. Τουρισμού κ. Νίκου Σκουλά  που αφορά τον «Οινικό και Γαστρονομικό Τουρισμό» καθώς και το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει το συγκρότημα του κ.Γιάννη Παξιμαδάκη.

Μέχρι την Κυριακή, η πρόταση του Ρεθύμνου για ψυχαγωγία και γνωριμία με την τοπική μας παράδοση και τον διατροφικό μας πολιτισμό είναι η Γιορτή Κρασιού και Κρητικών Προϊόντων στο Δημοτικό  Κήπο Ρεθύμνου. Μια πρόταση που μόνο θετικά οφέλη θα προσφέρει σε όσους την υιοθετήσουν!  

 

                                                          ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)