16/07/09, ΔΤ για σύσκεψη μεταξύ Δημάρχου Ρεθύμνου και Προέδρου ΕΑΣ

                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Μια ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνεργασία  είχε σήμερα  ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης  με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Νίκο Μπιρλιράκη και το συνεργάτη του κ. Τσιριντάνη Ζαχαρία, Γεωπόνο.

Αφορμή για τη συνεργασία έδωσε η επιστολή του Προέδρου της ΕΑΣ προς το Δήμαρχο Ρεθύμνου στην οποία καταθέτετε τις απόψεις του για το μοντέλο της «πράσινης οικονομίας» και τη βιολογική καλλιέργεια . Ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε με ενδιαφέρον στην πρόταση του κ. Μπιρλιράκη με αποτέλεσμα στη σημερινή τους συνάντηση να συζητήσουν  τη δυνατότητα υλοποίησης του μοντέλου της «πράσινης  οικονομίας» στην Κρήτη σύμφωνα με το οποίο προτεραιότητα έχει το περιβάλλον που αποτελεί τον βασικό άξονα του αναπτυξιακού σχεδιασμού της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας ενώ θεωρείται και ως ο αποτελεσματικότερος τρόπος υπέρβασης της οικονομικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Μπιρλιράκη για την εμπνευσμένη και αποτελεσματική πρωτοβουλία του και του κατέθεσε τη θερμή του συμπαράσταση στην προώθησή της.

Στο πλαίσιο της σημερινής πρώτης συνάντησης τους για το συγκεκριμένο θέμα, συζήτησαν τις παραμέτρους του και ο Δήμαρχος πρότεινε να εξεταστούν οι διαστάσεις του κατ’ αρχάς σε επίπεδο Νομού και, με τη συστράτευση των φορέων της Κρήτης να τεθεί και σε περιφερειακό επίπεδο μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Είναι σημαντικό όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές να καθοριστεί  ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων, να ξεκαθαριστούν τα στάδια που θα ακολουθηθούν ώστε η Κρήτη να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της «πράσινης ανάπτυξης» που θα οφελήσει τους κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού μας  συμβάλλοντας εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθρώπινη υγεία και στην οικονομία του νησιού μας και την τουριστική του κίνηση.

Η συνεργασία ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση να επαναληφθεί προκειμένου ν'' αρχίσει να δρομολογείται η διαδικασία που συζητήθηκε.

 

                                                                     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

01 Αυγούστου 2021
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)