22/09/08, Ορκίστηκαν 8 νέοι Δημοτικοί Αστυνομικοί

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ.: 28310 88302

Fax: 28310 29879

Email:                                       

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ορκίστηκαν σήμερα στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, οι 8 νέοι Δημοτικοί Αστυνομικοί,  μετά από 3 περίπου χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών που επιτέλους ολοκληρώθηκαν.

 

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνου  Γιώργη Χ. Μαρινάκη, του Αντιδημάρχου Ρεθύμνου κ. Κώστα Ηλιάκη, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανόλη Λίτινα, της Δ/ντριας Διοικ/κών Υπηρεσιών του Δήμου κας Χρυσούλας Πελαντάκη, της Προϊσταμένης Δημοτικής Αστυνομίας κας Πίτσας Βερτούδου, των υφιστάμενων Δημοτικών Αστυνομικών, γονέων και συγγενών, τα νέα στελέχη της Υπηρεσίας  έδωσαν τον όρκο τους να ασκούν τα καθήκοντά τους με ευσυνειδησία και εντιμότητα. Πρόκειται για τους: Ανδρουλιδάκη  Ζαχαρία, Αστρινάκη Θεόδωρο, Ζεάκη Μάρκο, Καλοκύρη Σοφία, Καραβιώτη Κωνσταντίνο, Κελαϊδή Χρήστο, Μπριλλάκη Φωτεινή  και  Παπαδάκη Μανόλη.

 

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου καλωσόρισε θερμά τα νέα μέλη της δημοτικής οικογένειας και τους  έδωσε σαφείς προσανατολισμούς για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου τους. Τους επεσήμανε την αναγκαιότητα συμβολής τους στην εύρυθμη λειτουργία  της πόλης και την αποκατάσταση της νομιμότητας στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους. Όπως, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, ο Δημοτικός Αστυνομικός  θα πρέπει να  είναι ψύχραιμος, δίκαιος, ευγενικός και καταρτισμένος. Να δείχνει επιείκεια στις περιπτώσεις συμπολιτών ή επισκεπτών που είναι ηλικιωμένοι ή έχουν προβλήματα αναπηρίας ή υγείας, να είναι όμως αυστηροί με την εφαρμογή του Νόμου σε όσους επιμένουν να  αυθαιρετούν προσβάλλοντας την εικόνα της πόλης και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σε αυτήν. Τους ζήτησε να θυμούνται ότι η εξουσία που έχουν είναι εξουσία του πολίτη ο οποίος τους εμπιστεύεται στην ορθή χρήση της. Να διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε όλες τις οδούς και τις επιχειρήσεις της πόλης, χωρίς διακρίσεις, αλλά με ανθρωπιά και καλή συμπεριφορά.. Τους συμβούλεψε να οπλιστούν με υπομονή και να βοηθήσουν τους συμπολίτες να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη σεβασμού των Νόμων και να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες ώστε με τη συμμετοχή όλων η πόλη μας να αλλάξει και το επίπεδο διαβίωσης να γίνει αξιοπρεπέστερο.

 

Στη συνέχεια,  η Δ/ντρια των Δ.Υ τους ευχήθηκε καλή δύναμη και τους ενημέρωσε για τις διοικητικές τους υποχρεώσεις και δικαιώματα απέναντι στο Δήμο.

 

Ο κ. Ηλιάκης,  σε συνεργασία  με τα υφιστάμενα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας ενημέρωσαν πλήρως τα νέα Μέλη για τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις που αφορούν την κυκλοφορία, τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν  τις καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων, για το μέτρο του δακτυλίου στην Παλιά Πόλη και τη φύλαξη των εισόδων σε αυτήν, τους ελέγχους που θα πρέπει να διενεργούν τόσο στην Παλιά όσο και στη Νέα Πόλη ενώ όποτε κρίνεται αναγκαίο θα μεταβαίνουν και στους Οικισμούς που υπάγονται στο Δήμο και τους παρείχε κάθε δυνατή πληροφορία και συμβουλή προκειμένου να είναι ενημερωμένοι και αποτελεσματικοί στην άσκηση των καθηκόντων τους.

 

Σημειώνεται ότι το κύριο μέσο μεταφοράς τους θα είναι το ποδήλατο, το οποίο θα φέρει διακριτικό σήμα της Δημοτικής Αστυνομίας ενώ θα λειτουργούν σε πρωϊνές  και απογευματινές βάρδιες.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

28 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)