19/02/08, Εγκαινιάζεται συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης


Ρέθυμνο, 19 Φεβρουαρίου 2008

 

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία εγκαινιάζει επισήμως την Παρασκευή 22/02/08 ο Δήμος Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που θα κατοχυρωθεί με την υπογραφή εκ μέρους του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννη Παλλήκαρη, της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.

Η Σύμβαση προβλέπει το σχεδιασμό και την υποστήριξη της υλοποίησης μιας σειράς δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και την παροχή σημαντικών υπηρεσιών ανθρωποκεντρικού με στόχο αφ''ενός την ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητα ζωής και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης του τόπου μας.

Με αυτό το σκεπτικό κρίθηκε αναγκαία η συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης που εμπνέεται από την κοινή βούληση των δύο φορέων να αξιοποιήσουν από κοινού κάθε διαθέσιμο ανθρώπινο και υλικό πόρο προς όφελος του Ρεθύμνου, της Κρήτης και κατ''επέκταση της χώρας.

  • Με την συγκεκριμένη Σύμβαση ορίζεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης ως ο Επίσημος (αλλά όχι αποκλειστικός) Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης σε θέματα : Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ειδικότερα σε ότι αφορά ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες, θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και παροχής ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και Πολιτισμού και Προβολής του Δήμου,
  • Επιχειρηματικότητας, ειδικότερα σε ότια φορά την παροχή σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου,
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και Κατάρτισης
  • Επιμόρφωση ιδιωτών, που διαβιούν στα όρια του Δήμου σε θέματα ηλεκτρονικού γραφείου,
  • Αειφόρου ανάπτυξης και Μεγέθυνσης, όσον αφορά τον προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιασμό των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Δήμου Ρεθύμνης
  • Ποιότητας ζωής όσον αφορά τις σχετικές με αυτήν πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και επενδύσεις του Δήμου Ρεθύμνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι άξονες συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου και Δήμου καθορίζονται στους εξής:

1. Στρατηγικός σχεδιασμός για τη μετάβαση στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και αξιοποίηση των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών)

2. «Ψηφιακή Σύγκλιση» και υπηρεσίες προς τον πολίτη (προετοιμασία, σύνταξη και κατάθεση προτάσεων ώστε ο Δήμος να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες)

3. Προβολή - Πολιτισμός (προβολή της πόλης και της πολιτιστικής της κληρονομιάς με παράλληλη οργάνωση δραστηριοτήτων που θα αποσκοπούν στην πρωτότυπη παρουσία του Δήμου στο Διαδίκτυο).

Η συνεργασία που εγκαινιάζεται με την υπογραφή της Σύμβασης , η οποία θα έχει 5ετή διάρκεια, ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμη βήμα προόδου στην γόνιμη σύνδεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με τη Ρεθεμνιώτικη Κοινωνία.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)