Γεωγραφικό Πληροφοριακό Συστήμα (GIS) Δήμου Ρεθύμνης


Επιλέξτε για πρόσβαση στο σύστημα GIS

Πρόσβαση στο σύστημα e-Poleodomia   Πρόσβαση στο σύστημα e-Polis
Η εφαρμογή e-Πολεοδομία στοχεύει στην παροχή πολεοδομικών και χωροταξικών πληροφοριών.

Για κάθε οικοδομικό τετράγωνο, εμφανίζονται άμεσα πληροφορίες όπως χρήσεις γης, κοινόχρηστοι χώροι, υποδομές, συντελεστές δόμησης, αντικειμενικές αξίες, δημογραφικά στοιχεία, καθεστώς ιδιοκτησίας, κ.α.

 

Η εφαρμογή e-Πόλη είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που περιέχει έναν εύχρηστο οδηγό-χάρτη για την πόλη.

Ο ηλεκτρονικός χάρτης της πόλης αποτελείται από ένα αριθμό θεματικών ενοτήτων που σχετίζονται με το οδικό δίκτυο, πλατείες και πάρκα, δημόσιες υπηρεσίες, μουσείανοσοκομεία και φαρμακεία, κινηματογράφους, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημοτικά έργα, κ.α.

Ελάχιστες απαιτήσεις GIS: Internet Explorer 7

 

Το σύστημα διατίθεται για πληροφοριακή χρήση και μόνο. Το στοιχεία που προβάλλονται δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για τυχών χωροταξικές διενέξεις.

Το σύστημα GIS είναι σε πιλοτική λειτουργία. Παρακαλούμε στείλτε μας τις προτάσεις και τα σχολιά σας εδώ.

Για πληροφορίες (αιτήσεις, βεβαιώσεις, κτλ.) και επικοινωνία με το τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου δείτε εδώ.

 

Ο Δήμος Ρεθύμνου θέτει σε λειτουργία δύο νέες διαδικτυακές υπηρεσίες (e-Πολεοδομία & e-Πόλη) που προσφέρουν στους πολίτες αναβαθμισμένες υπηρεσίες και συνεχή πληροφόρηση για την πολεοδομία και την πόλη του Ρεθύμνου.
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Συστήμα (GIS)
Οι δύο νέες διαδικτυακές υπηρεσίες είναι μέρος του νέου Γεωγραφικού Πληροφοριακού Συστήματος (GIS) το οποίο έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στον Δήμο.

Το σύστημα διαχειρίζεται ψηφιακά γεωγραφικά δεδομένα που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης. Η βάση των ψηφιακών γεωγραφικών δεδομένων περιλαμβάνει ψηφιοποιημένα και σκαναρισμένα χαρτογραφικά υπόβαθρα και συνοδευτικά έγγραφα, όπως δορυφορική εικόνα υψηλής ευκρίνειας, τη δημοτική περιουσία, σχέδια παλιάς πόλης, τομείς χρήσης γης, ανταλλάξιμα, ρέματα, αιγιαλό και γραμμή παραλίας, οδικό κυκλοφοριακό δίκτυο, πράξεις αναλογισμού, όρια δήμου και δημοτικών διαμερισμάτων, οικισμούς, πληθυσμιακά στοιχεία, τοπογραφικούς χάρτες της ΓΥΣ, χαρτογραφικές πληροφορίες του εθνικού κτηματολογίου, αρχαιολογικά μνημεία και ζώνες προστασίας, δημόσια και δημοτικά κτίρια, κ.α.
Γεωγραφικό Πληροφοριακό Συστήμα (GIS)
Με το έργο αυτό, ο Δήμος Ρεθύμνου εκσυγχρονίζει την εσωτερική λειτουργική του οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών του, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει άμεσα, ποιοτικά και αποδοτικά τα αιτήματα των πολιτών και να προσφέρει εύκολη ηλεκτρονική διεκπεραίωση των συναλλαγών των Δημοτών με τις Δημοτικές υπηρεσίες.

 

Δείτε στα άρθρα που ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές e-Πολεοδομία & e-Πόλη.

24 Φεβρουαρίου 2021
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)