Οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων είναι η πιστοποίηση σας μέσω της ΓΓΠΣ (gsis.gr) με χρήση των κωδικών σας TAXISnet.

Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στα άρθρα που ακολουθούν:

 

 

Οδηγίες Εισόδου και Εγγραφή/Πιστοποίηση Χρήστη:

 

Για είσοδο/εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Ρεθυμνης πατήστε το κουμπί "εισοδος e-Υπηρεσίες" στην αριστερή κολώνα της ιστοσελιδας. Θα οδηγηθείτε εδώ:

 

 

Είσοδος Χρήστη Επιπέδου Β - Εγγραφή/Πιστοποίηση

 • Γιά πρόσβαση στις Ηλ. Υπηρεσίες του Δήμου Ρεθύμνης απαιτείται πιστοποίηση χρηστών και πρέπει να γίνει είσοδος με το δεύτερο πλαίσιο "Είσοδος πιστοποιημένων Χρηστών (Επιπέδου Β)".

  Με την επιλογή αυτή θα γίνει αυτόματα και ταυτοποίηση χρήστη μέσω της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) στην οποία θα ανακατευθυνθείτε για να βάλετε τους κωδικούς σας του TAXISnet.

  Στην συνέχεια γίνεται η εγγραφή σας στα συστήματα του Δημου Ρεθύμνης (την πρώτη φορά, εάν δεν έχει ξαναγίνεικαι από εκεί και πέρα μπορείτε να εχετε πρόσβαση στο σύνολο των Ηλ. Υπηρεσιών του Δήμου πάντα με είσοδο με κωδικούς TAXISnet


  Κάθε πιστοποιημένος χρήστης Επιπέδου Β έχει δικαίωμα να υποβάλλει αιτήματα, αλλά και να λαμβάνει έγγραφα ηλεκτρονικά ή ταχυδρομικώς (με επιβάρυνση του παραλήπτη). Επίσης έχει δικαίωμα πρόσβασης σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως π.χ. ηλεκτρονικές πληρωμές οφειλών κτλ.

 

 

Είσοδος Χρήστη Επιπέδου Α

 • Εαν έχετε ήδη λογαριασμό στο rethymno.gr μπορείτε να κάνετε είσοδο με το πρώτο πλαίσιο "Είσοδος μη πιστοποιημένων Χρηστών (Επιπέδου Α)".  

  Η επιλογή αυτή αφορά χρήστες που είχαν κάνει εγγραφή στο rethymno.gr μέχρι 29/02/2020. 

  Οι χρήστες Επιπεδου Α δεν έχουν πρόσβαση στις Ηλ. υπηρεσίες διότι δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες. Π.χ. Δεν μπορούν να παραλάβουν πιστοποιητικά με ταχυδρομείο, δεν μπορούν κάνουν ηλ. πληρωμές, κτλ. 

  Για χρήση των ηλ. υπηρεσιών κάντε είσοδο μέσω TAXISnet ωστε να δημιουργηθεί ο νέος σας λογαριασμός επιπέδου Β!.

 

 


Οδηγίες Υποβολής Ηλεκτρονικών Αιτημάτων:

Αφού κάνετε κλικ στο "εισοδος e-Υπηρεσίες" στην αρχική σελίδα του Rethymno.gr, η πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αιτήματα γίνεται:


α) από το πλαίσιο "Υπηρεσία e - Αιτημάτων" στην αρχική σελίδα.

e-αιτήματα

 1. Αναζητήστε το αίτημα που σας ενδιαφέρει πληκτρολογώντας γράμματα ή συλλαβή από την ονομασία του αιτήματος.

 2. Επιλέξτε μία από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Για να υποβάλετε ηλεκτρονικό αίτημα, επιλέξτε το σύνδεσμο "Αποστολή ψηφιακής αίτησης.... " όπου εμφανίζεται.

 3. Στη συνέχεια οδηγήστε στην ειδική σελίδα επεξεργασίας του επιλεγμένου ηλεκτρονικού αιτήματος. Εδώ έχετε τη δυνατότητα καθορισμού του ηλεκτρονικού μέσου απάντησης και του τρόπου παραλαβής του εγγράφου. Συμπληρώνετε την αίτηση με τα στοιχεία σας και επιλέγετε "αποστολή". Αν η αποστολή είναι επιτυχής λαμβάνεται το ακόλουθο μήνυμα :

  "Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Ο κωδικός του αιτήματός σας είναι ...... Κρατήστε αυτόν τον κωδικό για να παρακολουθείτε την κατάσταση του αιτήματός σας."

 


β) επιλέγοντας την ενότητα e-Υπηρεσίες στο κεντρικό μενού στο πάνω μέρος κάθε σελίδας.

 1. Επιλέξτε την υπηρεσία που σας ενδιαφέρει από το μενού αριστερά "e-αιτήματα", "Για Πολίτες" ή "Για Επιχειρήσεις".

 2. Για να υποβάλετε το αίτημα, επιλέξτε το σύνδεσμο "Αποστολή ψηφιακής αίτησης.... " όπου εμφανίζεται.

 3. Στη συνέχεια οδηγήστε στην ειδική σελίδα επεξεργασίας του επιλεγμένου ηλεκτρονικού αιτήματος. Εδώ έχετε τη δυνατότητα καθορισμού του ηλεκτρονικού μέσου απάντησης και του τρόπου παραλαβής του εγγράφου. Συμπληρώνετε την αίτηση με τα στοιχεία σας και επιλέγετε "αποστολή". Αν η αποστολή είναι επιτυχής λαμβάνεται το ακόλουθο μήνυμα :

  "Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Ο κωδικός του αιτήματός σας είναι ... Κρατήστε αυτόν τον κωδικό για να παρακολουθείτε την κατάσταση του αιτήματός σας."

 

 Οδηγίες Παρακολούθησης Εξέλιξης Αιτημάτων


Η παρακολούθηση της εξέλιξης-κατάστασης ενός αιτήματος γίνεται με δύο τρόπους:

α) Από την διαδικτυακή μας πύλη - Αφού κάνετε είσοδο με τα στοιχεία σας στην αρχική σελίδα του Rethymno.gr μετά επιλέγετε «τα αιτήματά μου» στό πλαίσιο χρήστη. Θα εμφανιστούν όλα τα αιτήματα που έχετε υποβάλει στον Δήμο μέσω της Ιστοσελίδας.

 

β) Από το κινητό σας τηλέφωνο - Με την εφαρμογή για κινητά "Δημότης Ρεθύμνου" (e-Αιτήματα - Ιστορικό)

 

 

 

Τμήμα Πληροφορικής
Μαθηνός Παναγιώτης
Τμήμα Πληροφορικής

e-mail: itrethymno.gr

 

 

22 Μαΐου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)