26/04/14, ΔΤ Ρέθυμνο : Νέες προοπτικές για το γαμήλιο τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ρέθυμνο : Νέες προοπτικές για το γαμήλιο τουρισμό

Το Ρέθυμνο υπήρξε ο τρίτος κατά σειρά σταθμός στη γαμήλια πορεία των 16 ζευγαριών που διάλεξαν την Ελλάδα για να γιορτάσουν την ένωσή τους. Μαζί με αυτούς πλήθος συγγενών, φίλων αλλά και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι της Περιφέρειας της Σαγκάη. Η πολυπληθής αντιπροσωπεία που έφτασε στην Ελλάδα και την Κρήτη  είναι ο προπομπός του νέου τουριστικού πακέτου που προγραμματίζεται να μπει στην αγορά μέσα στο 2014 και το οποίο θα πραγματοποιείται τους μήνες  Οκτώβριο- Νοέμβριο και Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο κάθε χρόνο.

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη μέλη της επιτροπής του προγράμματος «Τριανταφυλλένιοι Γάμοι» από την Σαγκάη διερεύνησαν  κατά την επίσκεψή τους στο Ρέθυμνο  τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για την καταλληλότητα της επιλογής του νησιού ως ενός ελκυστικού και μοναδικού προορισμού ικανού να υποστηρίξει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κινέζικης τουριστικής αγοράς και συγκεκριμένα προσφέροντας αξιόλογα πακέτα για το γαμήλιο τουρισμό. Μια εναλλακτική μορφή τουρισμού που επιλέγεται με έντονο ενδιαφέρον  και ακμάζει αυξανόμενα συστήνοντας την ιδέα για πρώτη φορά και στην Κρήτη, αφού οι πρώτοι ομαδικοί γάμοι του προγράμματος αυτού  καταγράφηκαν στη Σαντορίνη. Αποτέλεσμα της συντονισμένης και άρτια προγραμματισμένης αυτής προσπάθειας υπήρξε η υποδοχή της πρώτης αποστολής 16 ζευγαριών.

Όπως αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς,  το νέο αυτό εγχείρημα  εάν καρποφορήσει θα αποφέρει ισχυρά οφέλη και θα αποτελέσει ένα δυναμικό και ποιοτικό κομμάτι στο τουριστικό προϊόν του τόπου. Για το λόγο, αυτό ο Δήμος Ρεθύμνης, όπως αναφέρει  η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Πέπη Μπιρλιράκη  στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρόταση αυτή μέσα από το Γραφείο Τουρισμού του  και σε συνεργασία με την επιχειρηματική- τουριστική κοινότητα μέσα  από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς συγκαταλέγεται στις προσπάθειες για  περαιτέρω εξωστρέφεια διακριτών χαρακτηριστικών  της Κρήτης σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γνωστό άλλωστε ,τονίζει η Αντιδήμαρχος, ότι ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια ακολουθεί στρατηγική εξωστρέφειας με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους.

Η  αποστολή το πρωί του Σαββάτου περιηγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της Παλιάς Πόλης και λίγο αργότερα  ακολούθησε γεύμα σε γνωστό εστιατόριο απολαμβάνοντας παραδοσιακά εδέσματα. Αμέσως μετά μια σύντομη και περιεκτική ιστορική διαδρομή της Παλιάς Πόλης ακολούθησε από αρχαιολόγο του γραφείου Παλιάς Πόλης του Δήμου, πριν χωριστούν τα ζευγάρια σε ομάδες για βιωματικές εμπειρίες.

Η πρώτη ομάδα επισκέφτηκε γνωστή φάρμα  της περιοχής στην οποία παρασκεύασαν γαμηλιώτικες κουλούρες , η δεύτερη παραδοσιακό βραβευμένο εργαστήριο παραγωγής φύλλου- κανταΐφι    ενώ η τρίτη παρέμεινε στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου απαθανατίζοντας στιγμιότυπα που επικροτούσαν τις προτιμήσεις τους. Το βράδυ της ίδιας μέρας η αντιπροσωπεία έζησε ένα παραδοσιακό κρητικό γαμήλιο γλέντι σε ξενοδοχείο πολυτελείας  με κρητική και ελληνική μουσική και χορούς.

Παρέστησαν και χαιρέτισαν οι : κ. Πέπη Μπιρλιράκη αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, ο κ. Μανόλης Τσακαλάκης και Λίλα Παπαδουράκη εκ μέρους του Συλλόγου Ξενοδόχων και ο κ. Στράτος Μπερέτης Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνης.

Οι ανταλλαγές εντυπώσεων και προγραμματισμού ήταν πλούσιες και ουσιαστικές.

Τα νεαρά ζευγάρια και οι συνοδοί τους κατέθεσαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για τη ζεστή και πλούσια υποδοχή, για το ειδυλλιακό περιβάλλον και για το άριστο επίπεδο  υπηρεσιών που απόλαυσαν στη πόλη του Ρεθύμνου αλλά και σε όλη την πορεία του ταξιδιού μέχρι τώρα.

Με κοινό άξονα την επιθυμία για συνεργασία και την διαπίστωση ότι η Κρήτη και το Ρέθυμνο μπορούν να γίνουν άριστος προορισμός για τον γαμήλιο τουρισμό που τόσο αγαπητός είναι στην Κίνα, η συνέχεια των προσπαθειών για την υλοποίηση του προγράμματος ROSE WEDDINGS  είναι αυτονόητη.

 

 

 

19 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)