Ο “Λαογραφικός Όμιλος Τζανιδάκη' σας προσκαλεί στη 'Γιορτή Χορού 2023'

Ο “Λαογραφικός Όμιλος Τζανιδάκη" σας προσκαλεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου και ώρα 7μ.μ. στη "Γιορτή Χορού 2023" όπου θα πραγματοποιηθεί στον Λόφο της Φορτέτζας για να χειροκροτήσουμε και να τιμήσουμε τους μικρούς & έφηβους χορευτές και το μέλλον της χορευτικής & μουσικής παράδοσης του τόπου μας,όπου με πολύ όρεξη και μεράκι θα μας παρουσιάσουν Κρητικούς χορούς και τραγούδια!

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

'Μια Παράξενη Χώρα' θεατρική παράσταση που παρουσιάζουν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρεθύμνου σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

"Μια Παράξενη Χώρα"

  Πρέπει να γίνω ένας ίδιος μέσα στους ίδιους;

 Γιατί άραγε εμείς οι άνθρωποι διακρίνουμε όλα όσα μας χωρίζουν και όχι όλα όσα μας ενώνουν; Μόνο οι διαφορές μας μπορεί να μας συναρπάζουν; Γιατί όχι και οι ομοιότητες; Γιατί χωριζόμαστε ανάλογα με τα χαρακτηριστικά μας, τις ιδιότητες μας; Μας καθορίζει η εξωτερική μας εμφάνιση, έχει τέτοια δύναμη που επηρεάζει και την κοινωνική μας ζωή;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που γεννιούνται μέσω της θεατρικής παράστασης που παρουσιάζουν το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρεθύμνου σε συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου. Το κείμενο του έργου βασίστηκε στο παραμύθι «Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους» του Νικόλα Ανδρικόπουλου και αποτελεί μια ελεύθερη διασκευή της Αγορής Λόζου, θεατρολόγου του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρεθύμνου.

Η χώρα με τους παράξενους και χρωματιστούς ανθρώπους είναι εδώ μπροστά μας και μας ανοίγει ένα ουράνιο τόξο στον ουρανό. Απλώνεται στις τέσσερις γωνίες αυτού του κόσμου, του κόσμου μας. Αποτελείται από ανθρώπους τόσο διαφορετικούς μα και τόσο ίδιους

 

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αγορή Λόζου - Θεατρικών Σπουδών

Επιμέλεια μουσικής επένδυσης: Δημήτρης Νίκογλου - Μουσικής Επιστήμης

Σκηνικά-Κοστούμια-Κατασκευές: Μυρτώ Σαριδέλη - Καλών Τεχνών

 

Είναι ένα αποτέλεσμα ομαδικής δημιουργικότητας μεταξύ των μαθητών/τριων του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρεθύμνου. 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 20.30 στη Φορτέτζα με ελεύθερη είσοδο με την συνδιοργάνωση 

της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνης. 

 

"Οδηγίες χρήσης" πριν την παράσταση:

"Ανοίγουμε" την καρδιά μας...γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να "απαλύνουμε" την αγριότητα της εποχής και τις τόσες ομοιότητες με το σήμερα...

Μόνο με την αγάπη ημερώνουμε, μόνο όταν μας αγαπάνε "είμαστε" και μόνο όταν αγαπάμε εξανθρωπιζόμαστε. Κάθε άνθρωπος φέρει μέσα του μια μοναδική ιστορία, ένα παζλ που συμπληρώνεται με τις πολύτιμες πινελιές των άλλων. Είναι "τέχνη" η αγάπη και όλοι οι άνθρωποι μπορούμε να γίνουμε οι πιο δημιουργικοί καλλιτέχνες...

 

Το Παιδικό Χαμόγελο και το Παιδικό Κολέγιο σας προσκαλούν στην παράσταση που κλείνει τον κύκλο του φετινού project με θέμα «Γνωρίζω την πόλη μου»

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Θέατρο «Ερωφίλη»

Ώρα 20:30

"Το Παιδικό Χαμόγελο και το Παιδικό Κολέγιο σας προσκαλούν να ακολουθήσετε τους μαθητές τους σε ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο το οποίο θα σας μαγέψει! Η πόλη μας που τόσο πολύ έχει αλλάξει με το πέρασμα του χρόνου αλλά και τόσο αναλλοίωτα ίδια παραμένει η ομορφιά της, θα απλωθεί μπροστά στα μάτια των θεατών, μέσα από μια παράσταση που κλείνει τον κύκλο του φετινού μας project με θέμα «Γνωρίζω την πόλη μου». Συμμετέχουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας «Παιδικού Κολεγίου» αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά του «Παιδικού Χαμόγελου»! Να είστε όλοι εκεί!”

Είσοδος ελεύθερη

 

 

3Η Θερινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου - 09/06/23

3Η Θερινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου   

Το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης  παράλληλα με την εκπαιδευτική προσφορά του, έχει σημαντική παρουσία στην καλλιτεχνική ζωή της πόλης μας, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουνίου στο Δημοτικό Κήπο με ώρα έναρξης 19:45 και θα συμμετέχουν μαθητές/σπουδαστές και διδάσκοντες του Δ.Ω.Ρ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΖΑΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ – FORTEZZA

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΤΟΥΛΑΣ ΖΑΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ – FORTEZZA

Τετάρτη 14 Ιουνίου ώρα 21:00

(οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30)

 

Η Ματούλα Ζαμάνη και οι φίλοι της ίπτανται αλλοπαρμένως στο Ρέθυμνο, για να γράψουμε όλοι μαζί καινούριες μουσικές ιστορίες, για να μοιραστούμε χαμόγελα και αναστεναγμούς. Θα ακουστούν τραγούδια για : εραστές του ωραίου, δροσερούς αγρότες, τρυφερούς μελισσοκόμους, περιπατητές σε ολόφωτα λιβάδια, ονειροπόλους κολυμβητές και πιθανά ακροβάτες ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη δημιουργία ενός πιο μαγικού και ελεύθερου κόσμου. Αγκαλιά ανοιχτή, τσαχπινιά, ερωτική διάθεση και τα μυαλά στα κάγκελα Ματούλα. Επειδή η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος (Βασίλης Ραφαηλίδης). Μαζί: Κυριάκος Ταπάκης, Ανδρέας Ανδρέου - λαούτο, ούτι Γιάννης Κονταράτος - βιολί, microkorg Σωτήρης Μαυρονάσιος - pads, loops, τύμπανα Διονύσης Μακρής – μπάσο Δημήτρης Δημητριάδης - Sound engineer Βασίλης Φαλάρας – Monitoring Γιώργος Κλαδούρης – Φωτισμοί

Γενική είσοδος 15 ευρώ

       Σημεία προπώλησης: Κιόσκι πλ. 4 Μαρτύρων και www.ticketservices.gr

 

'Ο μικρός πρίγκιπας' ερμηνεύεται χορευτικά από τους χορευτές μικρούς και μεγάλους της ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ

"Ο μικρός πρίγκιπας" το γνωστό παραμύθι του συγγραφέα Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερι ερμηνεύεται χορευτικά από τους χορευτές μικρούς και μεγάλους της ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗΣ της Βάσιας Σακελλαρίου. Ένα ταξίδι από το παραμύθι στον πραγματικό κόσμο γεμάτο εμπειρίες και συναισθήματα που στο τέλος καταλήγει στο μεγαλύτερο συναίσθημα του ανθρώπου, την Αγάπη.

Σας περιμένουμε όλους να σας ταξιδέψουμε!!!

 

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Θέατρο «Ερωφίλη»

Ώρα 21:00

 

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στην Κρήτη

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών  επιστρέφει στην Κρήτη συμμετέχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Φεστιβάλ Κρήτης που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης.  Φέτος και στο πλαίσιο του Έτους «Μαρία Κάλλας», με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση της παγκόσμιας Ελληνίδας «δίπλα δίπλα» με τους νεαρούς της συναδέλφους από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου και παρουσιάζει ένα γκαλά όπερας υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Άριες και ντουέτα από μερικές από τις διασημότερες όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου (Τραβιάτα, Τόσκα, Ριγκολέτο κ.ά) θα ερμηνεύσουν η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου.

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

ΚΑΣΤΡΟ FORTEZZA - ΡΕΘΥΜΝΟ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

 


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

   Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 6 Μ.Μ ΕΚΛΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΓΙΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ" ΟΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ.
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ.

 

 

Παιδική Παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Τόπι

Παιδική  Παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Τόπι
"Γκριμ και Γκριμ"  τα παραμύθια των παραμυθιών !!

Τρίτη 20 Ιουνίου Ρέθυμνο Θέατρο Ερωφίλη Φορτετζα

 

 Η αγαπημένη θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ μετά τις επιτυχίες «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας» του Χ. Μπουκάι και «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» του Τζιάνι Ροντάρι, παραστάσεις που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την σκηνοθετική  υπογραφή του Δημήτρη Πλειώνη, εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο έργο γεμάτο συναισθήματα και μηνύματα για τα σημερινά παιδιά.

Διασκευή / Σκηνοθεσία : Δημήτρης Πλειώνης

Κίνηση: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου

Σκηνογράφος / ενδυματολόγος : Στέλλα Μαγκανά

Πρωτότυπη μουσική: Νάσσος Σωπύλης

Κατασκευή σκηνικού: Σπύρος Παναγιωτόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη Μαρία Σαρέλη 

Φωτογραφίες Μαρίτα Αμοργιανού

Πρωταγωνιστούν:

Νάντια Καβουλάκου , Στέλλα Μαγκανά , Μάνος Στεφανάκης   , Δημήτρης Πλειώνης

Διάρκεια παράστασης 80 λεπτά

Ωρα Εναρξης : 20:45 – οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

 

Ξεκινά στις 19/06/23 η προπώληση εισιτηρίων στο κιόσκι της πλατείας Τεσσάρων Μαρτύρων.

 

Προπώληση  10 ευρώ / Γενική Είσοδος  12 ευρώ

Διαδικτυακά προπώληση www.ticketservices.gr

Σημεία Προπώλησης Ρέθυμνο : Βιβλ. Κλαψινάκης – Κιόσκι Δήμου Πλ. 4 Μαρτύρων

«Μεγαλώνοντας στην Κρήτη» Λαογραφικός Όμιλος ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ Θεατρομουσικοχορευτική Παράσταση - 09/06/23

Θέατρο «Ερωφίλη» Φορτέτζα – «Μεγαλώνοντας στην Κρήτη»

Λαογραφικός Όμιλος ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ

Θεατρομουσικοχορευτική Παράσταση

Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης 20:00

 

Ο Λαογραφικός Όμιλος Χοροκρήτες σας καλεί να παρακολουθήσετε τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να γίνουν οι ίδιοι άξιοι συνεχιστές της κρητικής παράδοσης.

Θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα παρμένα από την μικρή μας καθημερινότητα, καθώς και Παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Κρήτης μας που δούλευαν όλη τη χρονιά. Στο διήμερο αυτό ο θεατής με ευκολία θα διακρίνει ότι όταν οι ομάδες βαδίζουν στα χνάρια της παράδοσης μας με σεβασμό, ταπεινότητα αλλά και συνάμα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του ατόμου σαν μέλος της ομάδας, η κοινωνία μας θα διατηρήσει το ανθρώπινο της πρόσωπο σε πείσμα των καιρών.

 

Πρόσκληση σε διήμερο σεμινάριο για τον Προσβάσιμο Τουρισμό και την Εξυπηρέτηση Επισκεπτών με Αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης, σας προσκαλεί σε ανοικτό σεμινάριο με θέμα:

«ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου τουρισμού και φιλοξενίας (τουριστικοί πράκτορες, managers και υπάλληλοι υποδοχής ξενοδοχείων, μετρ και managers εστιατορίων, υπεύθυνοι marketing, τουριστικοί συνοδοί/ξεναγοί, υπεύθυνοι διοργάνωσης ψυχαγωγικών/πολιτιστικών εκδηλώσεων, φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, υπεύθυνοι σκαφών αναψυχής, κ.λπ.), σε στελέχη των γραφείων τουρισμού των ΟΤΑ ή σχετικών νομικών προσώπων/επιχειρήσεων, και σε στελέχη φορέων διαχείρισης πόρων φυσικής/πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την επισυναπτόμενη «Πρόσκληση».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, στο «Σπίτι του Πολιτισμού», αλλά και μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom, Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, και ώρες 16:30 με 20:30.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός: Αειφόρος Τουρισμός», με την κωδική ονομασία In-Heritage, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.


Έκθεση φωτογραφίας «Της Σαμαριάς το Πέρασμα – Το φυσικό και ανθρωπογενές κεφάλαιο του Εθνικού Δρυμού»

Στην παλιά πόλη Ρεθύμνης θα παρουσιάζεται από τις 22 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου η έκθεση φωτογραφίας «Της Σαμαριάς το Πέρασμα – Το φυσικό και ανθρωπογενές κεφάλαιο του Εθνικού Δρυμού», η οποία περιλαμβάνει σπάνιες εικόνες της περιοχής από την ίδρυση του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς έως σήμερα.

Η έκθεση διοργανώθηκε από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), με αφορμή την επέτειο των 60 χρόνων ίδρυσης του Εθνικού Δρυμού και παρουσιάστηκε ήδη με επιτυχία στο Ξυλόσκαλο Ομαλού, στα Χανιά και στο Ηράκλειο.

Η έκθεση φωτογραφίας επιχειρεί να αναδείξει τη σπουδαιότητα και να τονίσει την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με μοναδική φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Ο προστατευόμενος αίγαγρος, οι κορυφές των Λευκών Ορέων, η μοναδική βιοποικιλότητα, η ζωή στο φαράγγι, η Αγία Ρουμέλη ως τελικός προορισμός, αποτελούν «σταθμούς» αυτού του φωτογραφικού ταξιδιού.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Κρήτης του ΟΦΥΠΕΚΑ, από το αρχείο Αντώνη Πλυμάκη, από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, καθώς και από πολλούς φωτογράφους ή συλλέκτες που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα του ΟΦΥΠΕΚΑ.
Στο Ρέθυμνο, η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνης και φιλοξενείται στο Σπίτι του Πολιτισμού, στην παλιά πόλη (δίπλα στο Ωδείο), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, καθημερινά 10:00-14:00 & 18:00-21:00.

ΟΦΥΠΕΚΑ
Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας.

 

 

Η σχολή Ελίνας Παναρετάκη σας προσκαλεί στην χοροθεατρική παράσταση με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και τίτλο:

Η σχολή Ελίνας Παναρετάκη σας προσκαλεί στην χοροθεατρική παράσταση με θέμα τη Μικρασιατική καταστροφή και τίτλο: "Η Σμύρνη μάνα καίγεται ".

Η αρχοντική Σμύρνη, οι διωγμένοι, μάνες που ψάχνουν τα παιδιά τους σε μία Σμύρνη που καίγεται. Ο πόνος, ο ξεριζωμός και τέλος μια νέα πατρίδα ,μέσα από τη χορευτική προσέγγιση των καθηγητών και των μαθητών της σχολής .

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Θέατρο Ερωφίλη – Κάστρο Fortezza

Ώρα 21:30

Είσοδος ελεύθερη

 

 

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» έρχονται στο Ρέθυμνο! Από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» έρχονται στο Ρέθυμνο!

Από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης

 

Ετοιμαστείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας γιατί ο Μονόκερος και οι φίλοι του έρχονται την Τρίτη 27 Ιουνίου, για μια μόνο παράσταση στις 20:30, στο Θέατρο Ερωφίλη - Φορτέτζα, στο Ρέθυμνο!

Άραγε, θα καταφέρει ο Μονόκερος, μέσα από τις περιπέτειες του, να βρει τον δρόμο για τον παιδικό σταθμό και να συναντήσει ξανά τους φίλους του;

«Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου» είναι μια αστεία, αλλά και συνάμα τρυφερή ιστορία, που θα συναρπάσει όλους τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους μας φίλους. Είναι μια ιστορία, που μας μιλάει για την δύναμη της φαντασίας, την αγάπη, την φιλία, την διαφορετικότητα, τον σεβασμό και την πίστη που πρέπει να έχουμε στον εαυτό μας.

Ελάτε λοιπόν, παρέα με την φαντασία σας και πάμε να φτιάξουμε ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι γεμάτο μουσική, τραγούδι και χορό, που θα βγει αληθινό!!!

 

Συντελεστές:

 

Κείμενο: Γιώτα Καλτσίδου

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Πασχάλης Αραμπατζής

Μουσική: Αίσωνας

Στίχοι: Γιώτα Καλτσίδου & Αίσωνας

Χορογραφίες: Δημήτρης Μέξης

Μάσκες: Anna Wasiak

Κοστούμια: Κατερίνα Καραογλάνη

Σκηνικά: Πετρούλα Λιώρα

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

 

Ελένη Βουγιατζή

Κατερίνα Γανδά

Δήμητρα Θεοδουλίδου

Ευθύμης Ιωαννίδης

Τάσος Ταλιανίδης

 

 

Παράσταση:

 

Θέατρο Ερωφίλη - Φορτέτζα

 

Τρίτη 27 Ιουνίου στις 20:30


Η προπώληση αρχίζει την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο κιόσκι της πλατείας 4 Μαρτύρων.

Σημεία Προπώλησης με μειωμένη τιμή:

 

Κιόσκι Δήμου Ρεθύμνου (Πλατεία 4 Μαρτύρων)

Εισιτήρια: 10€ προπώληση, 12€ στο ταμείο & στο viva.gr

Διάρκεια: 75΄ με διάλειμμα

 

Πληροφορίες: 2311 284773 & paidikiskini.gr

 

 

 

 

 

 

H Γιώτα Νέγκα Περιοδεία Κρήτη Καλοκαίρι 2023

H Γιώτα Νέγκα απόψε στο Ρέθυμνο

Παρασκευή 30 Ιουνίου στον Λόφο της Φορτέτζας

 

Η Γιώτα Νέγκα, η μεγαλύτερη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια σε μια παράσταση - κατάθεση ψυχής, μέσα από τραγούδια τόσο της προσωπικής της δισκογραφίας (Καλαντζόπουλος, Καραμουρατίδης, Μωραΐτης κ.α.) όσο και κορυφαίων ερμηνευτών και δημιουργών.

 

Δωρική και δυναμική, με μια αυθεντική «μαγκιά» αλλά και τρυφερότητα στον τρόπο που εκφέρει τον λόγο της, η αγαπημένη τραγουδίστρια συναντιέται με τους θρύλους του λαϊκού μας τραγουδιού και, μέσα από τις υψηλής αισθητικής ερμηνείες της, στήνει με μεράκι μια βραδιά γεμάτη νοσταλγία αλλά και αληθινό κέφι.

 

Το εύρος της φωνής της, ο ηλεκτρισμός που δημιουργεί στον χώρο σε συνδυασμό με το χαμόγελο, την ευθύτητα και την αβίαστη ερμηνεία της θα μιλήσουν κατευθείαν στην καρδιά μας σε ένα πρόγραμμα με αξεπέραστα λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια.

 

Μαζί της:

Νίκος Κατσίκης: Μπουζούκι - Ενορχηστρώσεις

Κώστας Νικολόπουλος: Κιθάρες - Ενορχηστρώσεις

Γιάννης Αγγελόπουλος (Γιαν Βαν): Τύμπανα

Κώστας Πατσιώτης: Μπάσο

Γιώργος Δούσος: Πνευστά

 

Ηχοληψία: Βασίλης Μιχαηλίδης, Νίκος Κόλλιας, Κώστας Βάμβουκας

Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης

Artwork: Πέτρος Παράσχης

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Οργάνωση παραγωγής: Ειρήνη Κότσιφα

 

Επικοινωνία & προβολή της παράστασης στα media

Zuma Communications, Χαρά Ζούμα - Νίνα Αλτάνη

 

Παραγωγή

Αργύρης Ναστόπουλος - Γιάννης Περίδης

Celestial Arts & Entertainment Productions

 

Ωρα Εναρξης 21:30 – οι πόρτες ανοίγουν 20:30

 

- Τιμή Προπώλησης : 15 €

 

- Τιμή στο Ταμείο 17 ευρώ / Μειωμένο 15 ευρώ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΦΟΡΤΕΤΖΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ

 

Προπώληση εισιτηρίων Ρέθυμνο : Βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης – Κιόσκι Φορτέτζα

 

Προπώληση Διαδικτυακά στο www.ticketservices.gr και στο www.tickets.texnopolis.net

 

29 Μαρτίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)