Συνεργασία Τμήματος Παιδείας Δ.Ρ με Διευθύντριες- ές Σχολείων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Διαδοχικές ενημερωτικές συναντήσεις με τους Δ/ντές Σχολείων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Ρεθύμνης, υλοποίησε   το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης,  με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στόχο τη διασφάλιση της παραγωγικής κι επωφελούς συνεργασίας Δήμου και εκπαιδευτικής  κοινότητας.  

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  κ. Γεωργαλής Γεώργιος, με τη συνδρομή του Δ/ντή του Τμήματος Παιδείας κ. Γιώργου Σπαντιδάκη και του στελέχους του Τμ/τος  κ. Βαγγέλη Σπαντιδάκη,  παρείχαν στις/στους ους εκπαιδευτικούς,  οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση που τους απηύθυνε το Τμήμα Παιδείας, αναλυτική ενημέρωση, γραπτή και προφορική, σχετικά   με μείζονα θέματα που αφορούν την εύρυθμη  οργάνωση και λειτουργία των σχολικών μονάδων του Ρεθύμνου και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στους εξής άξονες:

  1. Ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών ( Πολιτική προστασία – πρόληψη για σεισμούς  και πυροπροστασία ,  σχολικοί φύλακες , κάμερες ασφαλείας, μέριμνα για προστασία από βανδαλισμού και φθορές σχολικών υποδομών κ.α).
  2. Ολοκληρωμένες τεχνικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και βελτίωσης των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων από το Δήμο Ρεθύμνης (αποπεράτωση ενεργειακών αναβαθμίσεων 5 σχολικών κτιρίων, παρεμβάσεις μικρής και μεγάλης κλίμακας  στις κτιριακές εγκαταστάσεις 90 σχολείων Ρεθύμνου )
  3. Εργασίες σε  εξέλιξη (16ο Δημοτικό Σχολείο , Δημοτικό Σχολείο Ρουσσοσπιτίου)- Παρεμβάσεις .
  4. Προγραμματισμός για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων (ανέγερση Πειραματικών Σχολείων Π.Κ.,    Μουσικού Σχολείου, 2ου ΕΠΑΛ και δύο Σχολών ΕΛΜΕΠΑ , σε έκταση 65 στρεμμάτων απέναντι από την Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), Πρ/μού   100 εκατομμυρίων ευρώ,   κατασκευή  νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου  ( Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ρεθύμνου στις κτιριακές  εγκαταστάσεις   του πρώην Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Ρεθύμνου, Δημοτικό Σχολείο Άδελε,  Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής, ενεργειακές αναβαθμίσεις όλων των μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων)
  5. Πρόβλημα μαθητικού υπερπληθυσμού σε  14 σχολικές μονάδες οι οποίες δέχονται μαθητές απ’ όλο το Νομό ( Πειραματικά, Μουσικό, 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. , Ειδικά Σχολεία ) .
  6. Εξοπλισμός Σχολείων από ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές: ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του Ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές).
  7. Οικονομικά θέματα ( Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών , κατανομή επιχορηγήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις Σχ. Επιτροπές).
  8. Σχολικές Καθαρίστριες (πρόσληψη, κατανομής σε σχολεία, αρμοδιότητες  κλπ).
  9. Συγκρότηση, λειτουργία και αρμοδιότητες 7μελούς Σχολικού Συμβουλίου κάθε σχολικής  μονάδας,  Συλλόγων Γονέων και Ένωσης Γονέων.
  10. Αιτήματα Σχολείων στις δημοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και στην Τεχνική Υπηρεσία 
  11. Σχολικά γεύματα  
  12. Δομές που υποστηρίζει ο Δήμος για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου ( ΕΚΦΕ,  Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, Δομή με το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Πειραματικό Δημοτικό, στην πρώην δημόσια Βιβλιοθήκη) καθώς και άλλα λειτουργικά ζητήματα.  

Οι ενημερωτικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου με τις /τους Διευθύντριες-ές των Νηπιαγωγείων,  παρουσία της Συμβούλου Νηπιαγωγών κ. Ελευθερίας Δέλλα- Σιμιτζή, στις  8 Σεπτεμβρίου με  τις /τους Διευθύντριες-ές των Γυμνασίων – Λυκείων του Ρεθύμνου, στη διάρκεια της οποίας έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης   και στις  και 11  Σεπτεμβρίου με τις /τους Διευθύντριες-ές των Δημοτικών Σχολείων, παρουσία των Σχολικών Συμβούλων Α/ θμιας εκπαίδευσης κ .κ. Πεδιαβίτη Αλέξανδρου και Χατζάκη Στέργιου.

Σε όλες τις συναντήσεις,  συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ρεθύμνου  κ. Ελένη Δραμιτινού και, εκ περιτροπής,  η Γραμματέας της Ένωσης κ. Κλεοπάτρα Περράκη και ο Ταμίας κ. Μανώλης  Μαρκίδης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας ου Δήμου Ρεθύμνης και του Τμήματος Παιδείας του με τους εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, διεξήχθη σε κλίμα καλής διάθεσης σεβασμό στο ρόλο και τις αρμοδιότητες των εμπλεκομένων και  κοινή πρόθεση την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την εξέλιξη μιας γόνιμης, ασφαλούς  και δημιουργικής σχολικής χρονιάς για μαθητές γονείς κι εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Γεωργαλής ευχαρίστησε θερμά ους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και τους συνέστησε να καταθέτουν γραπτώς, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί  στην ιστοσελίδα του Δήμου για το συγκεκριμένο σκοπό,   τις προτάσεις και τα αιτήματα της σχολικής μονάδας στην οποία υπηρετούν, διαβεβαιώνοντα τους γα τη δίκαιη ιεράρχηση και την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου,   στην ικανοποίηση τους.

 

 

27 Απριλίου 2024
 (1353)
 (1349)
 (1351)
 (1352)
 (1347)
 (1346)
 (1121)
 (1329)
 (1339)
 (1281)
 (1342)
 (1348)
 (1345)
 (1344)
 (1343)
 (1335)
 (1337)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1341)
 (1330)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)