Γιορτή Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων 2010

Εις υγείαν!

 

Με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων συμπολιτών, με πολύ κέφι, μεράκι και όρεξη, ετοιμάσαμε και φέτος τη Γιορτή μας. Με έμπνευση απο το παρελθόν και στόχο το μέλλον επιδιώκουμε την καθιέρωσή της Γιορτής του Κρασιού σε Παγκρήτιο Πολιτιστικό - Γαστρονομικό - Οινικό και Ψυχαγωγικό Θεσμό.

Μέτρο της επιτυχίας, η παρουσία σας!

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, Κατερίνα Ξεκάλου,
Δημήτρης Καλαιτζιδάκης, Εύα Δροσάκη-Smith,
Λίλα Παπαδουράκη, Μανόλης Καρνιωτάκης,
Αθηνά Πισκοπάκη, Όλγα Αθανασίου, Λένα Φωτοπούλου

Χαιρετισμός Δημάρχου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η «Γιορτή Κρητικού Κρασιού και Τυποποιημένων Παραδοσιακών Προϊόντων» ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχθεί παραγωγούς, γευσιγνώστες και επισκέπτες από το Ρέθυμνο, το νησί και τη χώρα μας πρόθυμου να οιραστούν την ξεχωριστή εμπειρία μιας συνεργασίας γόνιμης όπως η κρητική γη και φιλόξενης όπως οι άνθρωποί της.

Η περυσινή εμπειρία , που δικαίωσε το όραμα του Δήμου αλλά και της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας για αναβίωση του ακροβιότερου θεσμού του Ρεθύμνου, τη «Γιορτή Κρασιού», ουσιαστικά αποτέλεσε το εφαλτήριο για την εγκαθίδρυση μιας πολιτιστικής διοργάνωσης που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός Θεσμού που δικαιούται και αξίζει να έχει μια σταθερή και δημιουργική διαδρομή στο χρόνο.

Με οδηγό λοιπόν τη βασική φιλοσοφία του θεσμού, που διέπει την νέα εμπλουτισμένη του μορφή και ταυτότητα αλλά και τη γνώση που προσέφερε η εμπειρία της περυσινής διοργάνωσης σε συνδυασμό με την πρόθυμη συμμετοχή παραγωγών οίνου και παραδοσιακών προϊόντων, η Γιορτή Κρητικού Κρασιού και επώνυμων τυποποιημένων κρητικών προϊόντων 2010 ξεκινά στα τέλη Ιουνίου και θέτει όλη την πόλη σ’ ένα γιορτινό συναγερμό. Η επιλογή του χρόνου διοργάνωσης στηρίχθηκε στη συμμετοχή της νεολαίας μας που φέτος είναι ζωντανή, ενεργή καιαποτελεσματική.

Ένα ακόμη στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φετινή διοργάνωση είναι οι διευκολύνσεις που παρέχει ο Δήμος στους συμμετέχοντες παραγωγούς προσφέροντας έτσι ένα ισχυρό κίνητρο σε ακόμη περισσότερους να λάβουν μέρος στη Γιορτή και να συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση της κρητικής διατροφής.

Καλώς να ορίσετε λοιπόν σε τούτο το ταξίδι που μοσχοβολά Κρήτη και προσφέρει γενναιόδωρα σε όλους τους καρπούς των ανθρώπων της.

 

ΓΙΩΡΓΗΣ Χ. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

26 Σεπτεμβρίου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)