Εκδηλώσεις Τουρισμού - Πολιτισμού 2008


Πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση
«Τουρισμός- Πολιτισμός». Συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι του Ρεθύμνου, οι οποίοι πρόβαλλαν ο καθένας ξεχωριστά το δικό τους τουριστικό προϊόν και το προώθησαν με την παροχή υλικού. Σημαντική ήταν και η προσέλευση του κόσμου στις διάφορες εκδηλώσεις (περιβαλλοντικές, πολιτιστικές) που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του πενθήμερου, από τις 6 έως τις 10 Μαΐου στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνης, με σκοπό την ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.


Αξιοσημείωτες ήταν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων και την Ένωση παραδοσιακών μουσικοχορευτικών συλλόγων του Δήμου Ρεθύμνης, επίσης συμμετείχαν η χορωδία του Ρεθύμνου, η συμφωνική ορχήστρα Νέων Ρεθύμνου σε ελληνικό και ξένο συμφωνικό ρεπερτόριο, η ομάδα «Φωνές του Νότου». Την τελευταία μέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό κρητικό γλέντι με τη συμμετοχή παραδοσιακών παρέων την Κρήτης (Ανωγειανοί, Μελαμπιανοί, Ριζίτες).


Επίσης, ο περιβαλλοντικός σύλλογος «Αρχέλων» διοργάνωσε στα πλαίσια της ημέρας «Πολιτισμός- Τουρισμός» καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις του συλλόγου και δόθηκε η ευκαιρία σε παιδιά να εκφράσουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία μέσω της ζωγραφικής, της χαρτοκοπτικής και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.


Πέρα των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων διοργανώθηκε διαγωνισμός παραδοσιακής κουζίνας με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη της κρητικής διατροφής . Οι διαγωνιζόμενοι κατέβαλαν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, μαγειρεύοντας παραδοσιακά φαγητά με πρωτότυπο τρόπο και στο τέλος αναδείχθηκαν τα πιο «νόστιμα» πιάτα από τους γευσιγνώστες.
Οι παραπάνω εκδηλώσεις έδωσαν την ευκαιρία σε έλληνες και ξένους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την τοπική κουλτούρα και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας και να διασκεδάσουν.

Φωτογραφικό Υλικό

23 Σεπτεμβρίου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)