Διαδραστικός Οδηγός Πόλης - MapGuide

Η εφαρμογή MapGuide έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει με έναν εύκολο τρόπο γεωγραφικές πληροφορίες σχετικές με τον δήμο Ρεθύμνου.

 

   

Eίσοδος στο MapGuide

   

 

 

Διαθέσιμες γλώσσες είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και η εναλλαγή της γλώσσας γίνεται από τα εικονίδια με τις αντίστοιχες σημαίες που βλέπουμε στην προηγούμενη εικόνα.

Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το πεδίο αναζήτησης που μπορεί ο χρήστης να πραγματοποιήσει αναζήτηση με βάση την οδό η την πλήρη διεύθυνση που θέλει. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο δεξί μενού στη θέση Αναζήτηση Oδού.

Η επιλογή Kαθαρισμός Xάρτη αφαιρεί από το χάρτη τα σημεία ενδιαφέροντος και όλα τα σημάδια που τυχόν έχουν προστεθεί από το χρήστη.

Η επιλογή Εστίαση στο Ρέθυμνο που επαναφέρει τον χάρτη στην αρχική του θέση

Η εφαρμογή αποτελείται από τρία κυρίως μέρη: το μενού επιλογών στα αριστερά, τον χάρτη στο κέντρο και το μενού δρομολόγησης και υπομνήματος στα δεξιά.

Στο υπομενού Σημ.Ενδιαφέροντος υπάρχει ένα πλήθος από κατηγορίες και υποκατηγορίες που μπορούν να επιλεχθούν για να εμφανιστούν στον χάρτη. Το πεδίο Λέξεις κλειδιά... μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα των σημείων που θέλουμε να εμφανιστούν στον χάρτη. Το φιλτράρισμα γίνεται στις επιλεγμένες κατηγορίες.

Δεξιά υπάρχει το Υπόμνημα που εμφανίζει τα εικονίδια που αντιστοιχούν σε κάθε μια από τις κατηγορίες που έχουν επιλεχθεί. Πατώντας μάλιστα σε κάποια κατηγορία εμφανίζονται σε μορφή λίστας όλα τα σημεία που ανήκουν σε αυτή. Κάνοντας κλίκ πάνω σε ένα σημείο που μας ενδιαφέρει, ο χάρτης εστιάζει σε αυτό.

Στο τμήμα Αναζήτηση Oδού μπορεί να εισαχθεί μια οδός ή γενικότερα μια διεύθυνση και πατώντας το εικονίδιο να γίνει αναζήτηση. Αν βρεθεί η διεύθυνση εμφανίζεται ακριβώς από κάτω το όνομα όπως υπάρχει στο σύστημα, και αν πατήσουμε πάνω σε αυτό το όνομα εμφανίζεται η διεύθυνση στον χάρτη με ένα εικονίδιο.

Στο τμήμα Δρομολόγηση εισάγοντας δυο διευθύνσεις, μια σαν αφετηρία και μια σαν προορισμός με τον τρόπο που είδαμε στην Αναζήτηση οδού , και πατώντας το κουμπί μετάβαση εμφανίζονται αναλυτικές οδηγίες ακριβώς από κάτω, αλλά και στον χάρτη με τη σχεδίαση μιας γραμμής μεταξύ των σημείων. Πατώντας το κουμπί εκτύπωση μπορούμε να εκτυπώσουμε μόνο τις οδηγίες για χρήση χωρίς υπολογιστή.

Τέλος, κάτω αριστερά στο τμήμα Χρήσιμα βρίσκεται ένας υπερσύνδεσμος που οδηγεί σε μια εξειδικευμένη εφαρμογή (Mobile Map Guide) για κινητά που υποστηρίζουν Java και περιέχει μέρος της λειτουργικότητας αυτής της δικτυακής εφαρμογής. Επίσης σε αυτό το σημείο υπάρχουν και οδηγίες για την εφαρμογή για κινητά, καθώς και για την δικτυακή αυτή εφαρμογή.

 

 

 

14 Αυγούστου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)