Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2013!

rethymno carnival 2013

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ημέρα που Δήμος Ρεθύμνης ανέλαβε τη διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. «20 χρόνια Μύθοι» λοιπόν είναι η φετινή θεματική του θεσμού που ενώ έχει όλα τα στοιχεία ενός παραμυθιού, είναι η δική μας αληθινή ιστορία που τη βιώνουμε μαζί σας κάθε χρόνο και την κρατάμε ζωντανή στην καρδιά μας, όλο το χρόνο. Είναι η ιστορία της πόλης μας, του νησιού μας, της παρέας μας, είναι το δικό μας αποτύπωμα στην κοινωνία που ζούμε, είναι το προσωπικό μας κίνητρο για να δημιουργήσουμε, να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε, να προσφέρουμε, να κινητοποιήσουμε ευγενείς δράσεις και ευαίσθητους ανθρώπους.

 

Εξάλλου, εμείς οι άνθρωποι αγαπάμε τις ιστορίες. Από παιδιά, μας αρέσει να τις λέμε, να τις ακούμε, να τις μοιραζόμαστε. Κομμάτια της ζωής μας, αποσπασματικά θαρρείς, που όμως αν αγγίξεις την ουσία τους, διαπιστώνεις τη συνεκτικότητά τους, την αλληλουχία τους, την αντοχή τους στο χρόνο, την αλήθεια τους. Κι αν τα βάλεις το ένα πλαϊ στ’ άλλο φτιάχνεις ένα πολύχρωμο, αισιόδοξο, ολοζώντανο παζλ που, αν το κοιτάξεις πιο προσεκτικά, διαπιστώνεις έκπληκτος πως αποτελείται από πρόσωπα. Εκατοντάδες, χιλιάδες φωτεινά πρόσωπα που αντανακλούν τη δυναμική μιας κοινωνίας που 20 χρόνια τώρα ονειρεύεται, συνεργάζεται και δημιουργεί το δικό της Μύθο: Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

 

Σας προσκαλούμε να ανασύρουμε μαζί τις κοινές μας μνήμες από τις τελευταίες δύο δεκαετίες, να ξαναζήσουμε τις δυνατές συγκινήσεις που μας πρόσφερε αυτός ο θεσμός και να γράψουμε μαζί τον 21ο Μύθο μας, πιστοί στη συνέχεια και τη συνέπεια του, την ομαδικότητα, την ανθρωπιά και την καθάρια αγάπη μας για τον ευλογημένο τούτο τόπο.

 

Καλό Καρναβάλι!

24 Σεπτεμβρίου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1344)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)