Ρεθεμνιώτικο Kαρναβάλι 2012!

Καρναβάλι Ρέθυμνο 2012

Η πόλη μας μεταμορφώνεται και μαζί της κι εμείς.

Σαν έτοιμοι από καιρό, επιβιβαζόμαστε στις τριήρεις, για το μεγάλο ταξίδι, σε άγνωστα πελάγη, με γνωστό προορισμό: τη δική μας Ιθάκη.

Ούριοι άνεμοι φυσούν τα πολύχρωμα πανιά μας που φτιάχτηκαν από τεχνίτες που ξέρουν να μετουσιώνουν τα πιο όμορφα αισθήματα μας σε δημιουργικές δράσεις.

Άνθρωποι που δεν έχασαν τον αυθορμητισμό και την παιδικότητα τους, που επιμένουν να βλέπουν τη ζωή σα μια συναρπαστική περιπέτεια, που δεν επιτρέπουν σε κανένα να πληγώσει την αξιοπρέπεια τους, που δεν διαπραγματεύονται την ελπίδα και την πηγαία αισιοδοξία τους με κανένα οικονομικό μέτρο ή όρο, αυτοί είναι οι επιβάτες σε τούτο ταξίδι.

Όλοι εμείς, εσείς και τα όνειρα μας θα συμπλεύσουν στην «Οδύσσεια των Ελλήνων» που φέτος επικαιροποιείται στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, στέλνοντας σε όλη τη χώρα, σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα μέσα από μια υπενθύμιση: Οι Έλληνες έχουμε δοκιμαστεί κι άλλες φορές στο παρελθόν και τα καταφέραμε. Η αντοχή μας είναι ιστορικά διαπιστωμένη και η μοίρα μας όμοια μ’ αυτή του Οδυσσέα. Θα φτάσουμε στην Ιθάκη μας παρά τις εσωτερικές φωνές των Σειρήνων μας, τους Κύκλωπες και τις συνομωσίες των «θεών».

Με αυτή την παραδοχή και με πίστη στη δύναμη μας ξεκινάμε! Κι αν η αρχή, σαν κάθε αρχή, μας φαίνεται δύσκολη, ας μην ξεχνάμε πως τον επίλογο, και σ’ αυτήν την περιπέτεια, θα τον γράψουμε εμείς!

 

Καλό Καρναβάλι!

 

___________________________________________________________13 Αυγούστου 2020
 (1342)
 (1335)
 (1343)
 (1337)
 (1121)
 (1339)
 (1329)
 (1341)
 (1330)
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι (481)
 (1333)
city maps (1041)
 (1328)